Connect with us

Holland

Arts maakt zich grote zorgen: ‘Het gaat niet goed met de gezondheid van Koning Willem Alexander’

Met de gezondheid van Willem Alexander zou niet goed gaan, volgens het tijdschrift Freizeit. Verschillende Duitse media melden dat de Nederlandse koning in levensgevaar is vanwege een ernstige longziekte. Wat er waar is van wat het tijdschrift schrijft is niet helemaal duidelijk.

Het bekende tijdschrift Story kreeg van De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) te horen dat er niet wordt ingegaan op geruchten en speculaties. Nog maar een paar jaar geleden zou hij de ziekte van Besnier Boeck hebben gehad. Ook wel sarcoïdose genoemd.

In 1999 kondigde De Rijksvoorlichtingsdient aan dat de Koning de ziekte toen had overwonnen. Hij was toen in de dertig, wat goed past bij de ziekte, die veel voorkomt bij mensen tussen 20 en 30 jaar.

Is Willem Alexander ernstig ziek?

Maar wat betekent deze ziekte precies? Een website die alles over sarcoïdose behandelt is ‘Sarcoïdose.nl’. Ze schrijven: “Sarcoïdose is een zeldzame ziekte waarbij ontstekingen om onbekende redenen voorkomen. Bij zo’n ontsteking stapelen zich witte bloedcellen op. Deze ophopingen worden granulomen genoemd. De ontsteking kan bijna overal in het lichaam optreden. De meest voorkomende klacht is vermoeidheid, die door veel mensen met sarcoïdose als de belangrijkste beperking wordt ervaren”. Ze laten ook weten dat er geen medicatie voor de ziekte is. Alleen medicijnen die de ontsteking als gevolg van de ziekte zouden kunnen onderdrukken.

De overheid zwijgt

Het Duitse tijdschrift had ook een arts die over de ziekte sprak: “Stress is zeker een ongunstige factor bij deze ziekte. In het verleden moest deze ziekte in alle rust worden behandeld maar vandaag de dag is dit zelden mogelijk”. Dit past natuurlijk goed in het beeld van de afgelopen maanden rond de corona-crisis, die ongetwijfeld veel stress zal veroorzaken in de top van een land. Het tijdschrift schrijft zelfs op de voorpagina: “Koningshuis bidt voor het leven van Willem-Alexander”. Volgens het tijdschrift Freizeit zou de gezondheidstoestand van Willem Alexander er heel slecht aan toe zijn.

Lees verder

Holland

Heftig nieuws Prinses Mabel: ‘Ze heeft kanker’

Prinses Mabel verloor eerder al haar echtgenoot prins Friso en nu blijkt het noodlot opnieuw toe te slaan…

Bij Mabels jongere zus Nicoline blijkt kanker te zijn vastgesteld. Al blijft het onduidelijk hoe het nu juist met Nicoline gesteld is…

Op haar eigen website recenseert Nicoline Wisse Smit het boek “Gevoel voor tumor” en in haar tekst wordt duidelijk dat ook bij Nicoline zelf kanker werd vastgesteld…

“De inhoudsopgave van het boek raakt de onderwerpen die mij bezighouden, zoals chemo, het ziekenhuis als microkosmos en hoe om te gaan met bezoek. Herkenning volop”, klinkt Nicoline in eerste instantie nog positief over het boek. Maar nadien loopt het fout…

“De inhoud zelf raakt me echter minder dan dat ik op basis van de inhoudsopgave verwacht”, geeft de zus van prinses Mabel toe. Bovendien bezorgde het haar een onterechte angst…

“Bovendien maakt het hoofdstuk over bestraling me doodsbang – een woord met een dubbele lading in dit geval – voor iets dat in mijn geval (en dus in werkelijkheid) meevalt”, verwijst Nicoline naar haar eigen behandeling tegen kanker.

Het is echter onduidelijk hoe het momenteel met de gezondheid van Nicoline gesteld is en tegen welke kanker ze vecht.

Lees verder

Holland

Eloise over Marokkaans vriendje: “ik wil hem voorstellen aan oma Beatrix”

Eloise heeft altijd een heel hechte band gehad met haar oma, prinses Beatrix. En dan doet de gravinfluencer een opvallende uitspraak…

Een serieus vriendje zou Eloise sowieso willen voorstellen aan haar oma, lezen we in Party. Maar aan wat voor type moet Beatrix zich dan verwachten?

Eloise vertelt dat ze niet echt een bepaald type heeft en zowel op blonde als donkere jongens valt, lezen we in Party. Eloise onthult ook wat ze het allerbelangrijkste vindt in een partner…

Volgens Eloise is het innerlijke het allerbelangrijkste. Een uitspraak die ‘oma Beatrix’ zeker zal kunnen appreciëren. Eloise legt uit wat voor haar belangrijk is…

“Je moet respect hebben, lief voor anderen zijn, je moet humor hebben. En je moet ook leuk kunnen praten”, lezen we in Party een uitspraak van Eloise over haar ideale partner.

Lees verder

Holland

Groot verlies onze koning Willem-Alexander: ‘Jong overleden’

De 19-jarige zoon van Frans de Beaufort, een van de beste vrienden van koning Willem-Alexander, is op maandag 9 mei jongstleden overleden. De koninklijke familie heeft in het NRC een rouwadvertentie laten plaatsen voor Jan de Beaufort.

In de advertentie staat de volgende tekst: ”We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, en vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn.” De ondertekenaars van het rouwbericht zijn Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.

Ook de namen van onder anderen Marc ter Haar en Tijo baron Collot d’Escury staan onder de advertentie. Zij waren samen met Frans de Beaufort getuigen op het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Jarenlange vriendschap

Koning Willem-Alexander en Frans de Beaufort zijn al jaren bevriend, zo weet De Telegraaf. Zo was Cornélie Sickinghe, de moeder van Frans, gouvernante van prinses Beatrix op Paleis Soestdijk. In 1997 was Willem-Alexander ceremoniemeester op het huwelijk van Frans en zijn vrouw Suzanne. Ook is Beaufort peetvader van prinses Alexia.

Het is niet bekendgemaakt waaraan of op welke de slechts 19-jarige Jan om het leven is gekomen.

Lees verder
Advertisement

Trending