Connect with us

Nieuwste

6-jarige ontvoerde jongen na maanden herenigd met moeder, nadat hij op 3000 km van huis werd gevonden

De 6-jarige jongen die 2 maanden vermist was nadat hij door zijn vader en grootmoeder werd ontvoerd, is eindelijk herenigd met zijn moeder, aldus de politie.

Eerder deze week bevestigden de autoriteiten dat Jorge “JoJo” Morales, een 6-jarige jongen uit Zuid-Florida die sinds augustus werd vermist, was teruggevonden in Canada, zo’n 3000 km van zijn huis in Miami-Dade County.

“De jongen werd in goede gezondheid en ongedeerd teruggevonden,” zei de politie van Miami-Dade destijds.

Jojo, die autisme heeft, werd op 27 augustus als vermist opgegeven nadat zijn vader, Jorge Gabriel Martinez, hem niet aan zijn moeder had teruggegeven, zoals wettelijk was afgesproken.

Toen Jojo eind augustus niet thuiskwam, ging Yanet Leal Concepcion, Jojo’s moeder, naar het huis van haar ex-man. Ze ontdekte dat het was leeggehaald.

Alles was weg

“Alles was weg. Alles was weg uit zijn appartement,” zei ze. “Zijn telefoons stonden uit. De telefoon van zijn moeder stond uit.”

Een vermissingsbericht werd uitgebracht, samen met een beloning van 10.000 dollar van de FBI in ruil voor informatie die naar Jojo zou leiden.

Dagen na zijn verdwijning, plaatsten bewakingsbeelden Jojo en Martinez in Maine…

Ver van huis

We kwamen erachter dat ze in Canada waren. Dat was gebaseerd op speurwerk en we begonnen de informatie te verzamelen,” zei privé-detective Joe Carrillo.

Volgens berichten is Jorge dinsdagavond naar Miami International Airport gevlogen waar zijn geëmotioneerde moeder op hem stond te wachten.

Met een stralende glimlach op zijn gezicht riep de jongen “Hoi, mama” terwijl hij in haar armen rende voor een knuffel.

“Ik heb je zo gemist,” zei Leal Concepcion tegen haar zoon terwijl ze hem vasthield.

De vader en grootmoeder van de jongen zijn beiden in hechtenis genomen.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is hartverwarmend te weten dat deze jongen veilig en gezond terecht is.

Lees verder

Economie

Familiedrama Humberto Tan: ‘Overleden op jonge leeftijd’

In zijn nieuwe boek Rondom Tan, waarin Humberto verschillende, inspirerende vrouwen portretteert die het nodige hebben meegemaakt, schrijft de presentator ook over bepaalde heftige dingen die in zijn familie de revue passeerden.

Na de scheiding van zijn ouders bleef Humberto samen met zijn moeder en de andere drie kinderen achter in de Amsterdamse Bijlmer. Bij zijn oudere broer Patrice vond hij houvast; Humberto zag in hem zijn grote voorbeeld. Patrice was een mooie jongen vol bravoure, die zelfs ooit een zomerhit scoorde met het nummer Someone Loves You Honey.

Presentator Humberto Tan vertelde gisteren in de laatste ‘Linda’s Zomerweek’ over de zware tijd die hij doormaakte, toen in korte tijd zijn moeder en twee broers overleden.

De vroege dood van zijn geliefde familieleden heeft ervoor gezorgd dat hij nu elke dag het allerbeste uit zijn leven haalt.

De klap was groot toen Patrice aids bleek te hebben en in 1992 op 32-jarige leeftijd aan de ziekte overleed.

Lees verder

Holland

Groot verlies onze koning Willem-Alexander: ‘Jong overleden’

De 19-jarige zoon van Frans de Beaufort, een van de beste vrienden van koning Willem-Alexander, is op maandag 9 mei jongstleden overleden. De koninklijke familie heeft in het NRC een rouwadvertentie laten plaatsen voor Jan de Beaufort.

In de advertentie staat de volgende tekst: ”We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, en vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn.” De ondertekenaars van het rouwbericht zijn Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.

Ook de namen van onder anderen Marc ter Haar en Tijo baron Collot d’Escury staan onder de advertentie. Zij waren samen met Frans de Beaufort getuigen op het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Jarenlange vriendschap

Koning Willem-Alexander en Frans de Beaufort zijn al jaren bevriend, zo weet De Telegraaf. Zo was Cornélie Sickinghe, de moeder van Frans, gouvernante van prinses Beatrix op Paleis Soestdijk. In 1997 was Willem-Alexander ceremoniemeester op het huwelijk van Frans en zijn vrouw Suzanne. Ook is Beaufort peetvader van prinses Alexia.

Het is niet bekendgemaakt waaraan of op welke de slechts 19-jarige Jan om het leven is gekomen.

Lees verder

Economie

Britse geheime dienst M16: ‘Vladimir Poetin overleden’

Russisch president Vladimir Poetin is mogelijk al weken dood. Een dubbelganger zou zijn plek hebben ingenomen. Dat vermoeden uiten chefs van de Britse geheime dienst, M16, in de Britse krant Daily Star.

De gezondheid van Poetin is lange tijd de bron van speculatie geweest en Moskou heeft de afgelopen jaren de lippen stijf op elkaar gehouden en volgehouden dat Poetins gezondheid “uitstekend” is. Westerse inlichtingendienst menen dat de Russische president ernstige gezondheidsproblemen heeft , zoals kanker en Parkinson. Recente publieke optredens hebben deden de geruchten over zijn, slechte, fysieke toestand verder aanwakkeren.

Recent leek Poetin minder mobiel en zijn gezicht was opgezwollen. Experts denken dat hij steroïden gebruikt of een behandeling tegen kanker krijgt . Een Britse M16-bron zei dat het waarschijnlijk was dat Poetins recente optredens in het openbaar eerder waren opgenomen – en dat hij al had kunnen sterven terwijl een dubbelganger zijn plaats innam .

De bron vertelde de Daily Star : “Poetin is erg ziek en wanneer hij sterft, zal zijn dood weken, zo niet maanden geheim worden gehouden. Er is ook een mogelijkheid dat hij al dood is. Het is onmogelijk om te weten.”

Er wordt aangenomen dat Poetin in het verleden dubbelgangers heeft gebruikt toen hij zich niet goed voelde en het Kremlin zou dat nu weer kunnen doen om zijn dood te verzwijgen.

Lees verder

Trending