Connect with us

Nieuwste

3-jarig meisje en haar vader komen om bij aanslag in Istanboel

Bij de bomaanslag gisteren in Istanboel zijn onder andere een 3-jarig meisje en haar vader omgekomen. In totaal vielen zeker zes doden en meer dan 80 gewonden, tot nu werden 46 verdachten opgepakt. De hoofdverdachte is een Syrische vrouw.

Ahlam Albashir zou tijdens een verhoor toegegeven hebben dat ze getraind werd door Koerdische militanten van de PKK, laat de politie weten. Een link met IS wordt echter ook niet uitgesloten. De PKK ontkent iedere betrokkenheid. ,,Wij hebben geen burgers als doelwit.”

Onder de slachtoffers waren onder andere een 3-jarig meisje en haar vader. Yusuf Medan werkte voor het Turkse ministerie van Gezin en Sociale Zaken en was met zijn dochtertje op vakantie in Istanboel toen het noodlot toesloeg.

,,Onze harten huilen door het pijnlijke nieuws van de aanslag in Istanboel. Wij hebben onze collega Yusuf en zijn dochter Ecrin verloren. Onze deelneming gaat uit naar zijn familie, nabestaanden en collega’s”, liet de minister van Sociale Zaken Derya Yanık weten.

Drukke wijk, veel toeristen
De explosie vond gisteren even na 14.00 uur plaats in een voetgangersstraat in de Taksimwijk. Dat is een drukke uitgaans-, winkel- en horecawijk rondom het Taksimplein in het Europese gedeelte van de Turkse miljoenenstad. Het is een plaats waar ook veel toeristen komen.

Tamer Sinan, wiens dochter en vrouw gewond raakten bij de explosie, vertelt aan CNN Turkije over het moment van de aanslag. ,,Er was een enorm geluid. Ik hield de kinderwagen stevig vast, maar we werden weggeblazen. Ik rende naar het ziekenhuis met mijn kind in mijn armen.”

De hoofdverdachte, een vrouw met de Syrische nationaliteit, zat naar verluidt drie kwartier op een bankje. De ontploffing vond plaats enige tijd nadat ze was opgestaan. Volgens de politie zou Albashir bevestigd hebben dat ze in naam van de Koerdische arbeiderspartij PKK handelde. Ze kreeg bevelen vanuit de stad Kobane, in het noordoosten van Syrië, zegt ze. Overigens houden de Turkse autoriteiten er ook rekening mee dat er een link is met Islamitische Staat (IS) of de Syrisch-Koerdische strijdgroep YPG. Een commandant van de YPG heeft maandag gezegd dat de Syrisch-Koerdische milities niets te maken hebben met de aanslag.

Verdachte wilde vluchten naar Griekenland
De politie kon de hoofdverdachte arresteren in een appartement in een buitenwijk van Istanboel. Volgens Süleyman Soylu, de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, wilde ze op de vlucht slaan naar Griekenland. Soylu maakt ook bekend dat 45 anderen in het kader van de aanslag werden gearresteerd. ,,De actie is gaande om nog andere betrokkenen te arresteren”, aldus de minister.

De PKK staat op de terreurlijst van Turkije, Europa en de VS en beschikt over stellingen in het zuidoosten van Turkije en in Noord-Irak. De beweging voert sinds het midden van de jaren 80 een gewapende strijd tegen de Turkse regering en werd in het verleden al vaak beschuldigd van bloedige aanvallen op Turkse bodem.

Lees verder

Economie

John de Bever emotioneel over groot verlies

We kennen John de Bever als een vrolijke volkszanger uit het zuiden van het land, maar gisteren was het een emotionele dag voor de oud-voetballer. Op Instagram postte hij een foto van zijn overleden moeder.

Emotionele John

Samen met zijn man, Kees Stevens, is John iedere week te zien in de succesvolle realityshow De Bevers en dat zorgt vaak voor de nodige hilariteit. Ook is de volkszanger niet te beroerd om zijn emoties de vrije loop te laten.

#EenMoederVergeetJeNooit
Gisteren was het precies zeven jaar geleden dat de moeder van John is overleden. Dat deelde hij dan ook met zijn volgers op Instagram. Met een mooie foto, de hashtag EenMoederVergeetJeNooit en “al 7 jaar niet meer bij ons”, gaf hij een kleine ode aan zijn moeder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John de Bever (@john_de_bever)

Lees verder

Holland

Drama voor prinses Mabel: ‘Ze heeft kanker’

Nadat prinses Mabel het verlies van haar man prins Friso moest verwerken, slaat het noodlot opnieuw toe. Onlangs verscheen er een schokkend bericht op de website van haar jongere zus Nicoline. ,,Ik lag doodsbang op de bestralingstafel in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis”, schrijft Nicoline.

Het is bijna elf jaar geleden dat prins Friso een ernstig ongeluk kreeg tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie van de koninklijke familie. Naast zijn kinderen liet hij ook zijn vrouw Mabel achter, die nu een nieuw drama te verwerken heeft gekregen. Haar jongere zus Nicoline heeft op haar website het schokkende bericht gedeeld dat ze aan kanker lijdt.

‘Doodsbang’
Op haar website schreef ze een recensie over het boek ‘Gevoel voor tumor’. Daarbij legt ze uit dat bij haar zelf kanker is geconstateerd. ,,Wat is blijven hangen, is de overdosis horror rondom bestralen. Een beeld dat niet aansluit bij de door mij beleefde werkelijkheid. Alleen ontdekte ik dat te laat”, schrijft Nicoline. ,,En dus lag ik, zij die zichzelf omschrijft als een medisch moedig mens, doodsbang op de bestralingstafel in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis.”

Nicoline had het boek cadeau gekregen toen ze net wist dat er kanker bij haar was geconstateerd. Eerst voelde ze zich niet geroepen om het te lezen; het boek belandde op het stapeltje naast haar bed. ,,Wanneer ik voor de zoveelste keer midden in de nacht wakker word van de pijn in mijn rug, pak ik het op”, aldus Nicoline. Het is onduidelijk wat voor soort kanker ze heeft, hoe het op dit moment met haar gaat en of ze nog onder behandeling is.

Lees verder

Economie

Zangeres Maan deed het ook met deze BN’er

Zangeres Maan staat er om bekend dat ze met al aardig wat bn’ers in bed is beland. Ali B , Marco Borsato, DJ Don Diablo, Tijl Beckand en de zoon van René Froger kunnen volgens bronnen aan dat lijstje toegevoegd worden. Haar hoogtepunt was waarschijnlijk Jan Smit. Maar kort geleden konden we dus een nieuwe bn’er aan dat lijstje toevoegen. Het bleek om Freek te gaan van het zangduo Suzan en Freek.

Freek zou zijn eigen vriendin Suzan na één van de concerten weer in hun hotel hebben afgezet. Zelf ging Freek daarna nog even terug naar de Ahoy, omdat daar een crew feestje aan de gang was. En volgens deze bron zouden Maan en Freek op dat feestje het in een bezemkast met elkaar gedaan hebben.

Maar nu horen wij ook dat Maan het met niemand minder dan omroepbeul Matthijs van Nieuwkerk zou hebben gedaan. Matthijs stond al bekend als ene grootte flirt die achter elke stagiair aanzat tijdens zijn dagen als presentator van De Wereld Draait Door, maar wij weten ook dat Matthijs het weleens met zijn gasten deed.

Matthijs had namelijk jarenlang een stiekeme affaire met Cécile Narinx die destijds vaste tafelgast was bij DWDD en hoofdredactrice van de Harper’s Bazaar. En Maan haar bedpartner lijstje met bn’ers blijft zich maar uitbreiden.

Lees verder

Trending