Connect with us

Nieuwste

Nieuwe geplande coronamaatregelen: dit zijn ze op een rijtje

Sectoren als de horeca, het onderwijs en de verpleegzorg hebben maatregelen opgesteld zodat ze veilig open kunnen blijven tijdens een nieuwe coronagolf. Wat zijn de plannen precies?

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames stijgt al weken, maar bedrijven en organisaties hoeven voorlopig geen nieuwe coronamaatregelen te nemen.

Mocht dit binnenkort wel nodig zijn, ligt er per sector een plan klaar. Het kabinet vroeg de sectoren om zelf een plan te maken, omdat die door hun ervaringen weten wat wel en niet werkt. Omdat deze maatregelen van tevoren en in samenspraak zijn gemaakt, zullen ze ook niet meer als een verrassing komen, zoals bij andere coronagolven het geval was.

Heel simpel gezegd werken de plannen als een keuzemenu. De situatie wordt bekeken door het RIVM, waarna het kabinet kan beslissen welke maatregelen nodig zijn.

Er zijn een paar maatregelen die in bijna alle plannen terugkomen. Dat zijn hygiënemaatregelen als spat- en kuchschermen, pompjes met desinfecterende handgel en mondkapjes. Ook afstand houden blijft belangrijk, net als contactloos betalen en het registreren van klanten of gasten.

Dan zijn er nog een aantal maatregelen die specifiek voor een sector gelden. Wil je als de maatregelen worden aangescherpt bijvoorbeeld met het vliegtuig reizen, dan is er een grote kans dat je wordt gevraagd zo veel mogelijk op je plek te blijven zitten.

Bij een saunabezoek komen de reserveringsblokken en het maximumaantal gasten terug. In winkels zal worden gemeten hoe druk het is, zodat kwetsbaren zelf kunnen beslissen of het een goed idee is om op dat moment de winkel in te gaan.

Alle sectorplannen benadrukken ook nog eens extra de basismaatregelen. Het is de bedoeling dat de basisregels altijd worden opgevolgd, ook als er weinig kans is om besmet te raken met corona. Deze regels zijn er om de volksgezondheid te bewaken. Dat zijn voornamelijk hygiëne- en schoonmaakmaatregelen. Voldoende ventilatie is ook belangrijk.

Nieuwste

Nieuwe epidemie op komst in Nederland, gevaarlijk voor jonge kinderen.

Nu Nederland eindelijk uit de coronapandemie is lijkt het erop dat het hele riedeltje opnieuw gaat beginnen. Het RIVM is naar buiten gekomen met het nieuws dat het RS-virus officieel een epidemie is.

Zij waarschuwen gezinnen met jonge kinderen..

RS-Virus

Het lijkt erop dat het vaste patroon van Covid verstoord wordt. Het was er al een tijdje maar nu laat het RIVM weten dat er een flinke stijging te zien is. Het virus is vooral voor jonge kinderen en voor kwetsbare ouderen.

Maatregelen

Of er maatregelen getroffen gaan worden zoals tijdens het coronavirus is tot op heden nog onbekend. De coronamaatregelen kwamen in maart 2022 ten einde, precies twee jaar nadat de eerste maatregelen het leven in werden geroepen.

Andere virussen

Het genoemde coronavirus en het RS-virus zijn niet de enige virussen waar over gepraat wordt. Zo komen nu ook het humaan metapneumovirus, het rota- en norovirus om de hoek kijken. Het is nu alleen nog de vraag hoeveel impact deze virussen daadwerkelijk gaan hebben.

Lees verder

Economie

Breaking: “André Hazes met mes in rug gestoken”

Nog geen twee weken nadat André Hazes op Instagram zijn comeback aankondigde, zou hij volgens Yvonne Coldeweijer het land uit gevlucht zijn. Coldeweijer heeft zelfs het vermoeden dat de zanger weer naar de Verenigde Staten vertrokken is.

Coldeweijer, die vaak toch wel correct geïnformeerd is als het over de familie Hazes gaat, zou getipt zijn dat André in zak en as zit.

“Ik heb begrepen dat het weer niet zo goed gaat met André Hazes”, lezen we op de Instagram van Yvonne Coldeweijer.

“De mensen om hem heen die hij vertrouwde, hebben met de brief-gate zijn hele wereld op z’n kop gezet. Hij had nooit van zijn directe omgeving verwacht dat ze zijn vertrouwen zo zouden beschamen. Hij is het ff helemaal kwijt en is daarom even naar het buitenland vertrokken”, schrijft Coldeweijer op haar sociale media.

In het verleden genoot Coldeweijer over de toch wel vaak sappige verhalen over André Hazes. “Voor het eerst heb ik gewoon echt even te doen met André. Als zelfs je eigen familie een mes in je rug steekt, wie kun je dan uiteindelijk nog vertrouwen?”, gaat Coldeweijer verder.

Weet zij ondertussen met zekerheid van wie zij de bewuste brief van André gekregen heeft, maar wil zij die naam niet lossen? Dat zou kunnen. Maar mogelijk weet Yvonne zelf niet wie de afzender is en blijft het ook voor haar gissen.

Vanuit het Hazes-kamp is er nog geen reactie gekomen.

Lees verder

Economie

Foto’s gelekt van outfit Eva Jinek tijdens stapavondje: ‘Het verborgen leven van Eva Jinek!’

Eva Jinek heeft in de nieuwsbrief voor haar achterban laten weten een fraai avondje stappen achter de rug te hebben. Volgens critici doet de presentatrice dit om de spionnen van juicekanalen, zoals Yvonne Coldeweijer, voor te zijn. Eva beschrijft haar outfit: “Het is laat en koud, en we slenteren met een roedel vrouwen over de Zeedijk in Amsterdam.

Mijn buik zit propvol stokbrood en gesmolten kaas en genoeg bier om niet te voelen dat ik die middag iets te enthousiast – voor het eerst van mijn leven – aan curling heb gedaan. Ik had een dirndl aan. Je weet wel, zo’n Zuid-Duits-Oktoberfest-jurkje, met een schortje en strikken en genoeg decolleté om elke keer opnieuw te schrikken als ik mezelf in de spiegel zag. Ineens ben ik weer 23 en ik heb geen verantwoordelijkheden of zorgen. Niemand kijkt raar naar me (of ik kijk gewoon niet terug) en ik ben niet te houden.”

Eva Jinek heeft het bont gemaakt!

Ook op Instagram laat Eva haar achterban weten van haar outfit die avond: “De blauwroze rand die je ziet is van mijn eigen dirndl… Nooit geweten dat zo’n Zuid-Duits feestjurkje de beste outfit is aller tijden. Maar laten we een potje curling, kaasfondue en vooral m’n oude maten niet uitvlakken! Alles over to-feel lijstjes in plaats van to-do lijstjes en huilen van het lachen lees je in mijn nieuwste nieuwsbrief, die er morgenochtend uitgaat.” Het is nu natuurlijk wachten op de eerste kiekjes die binnen zullen komen bij de welbekende juicekanalen. Op Twitter fantaseren de mannen er alvast op los:

 

Lees verder
Advertisement

Trending