Connect with us

Nieuwste

Extreme bevolkingsgroei: CBS maakt de bizarre cijfers bekend

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft bekendgemaakt dat Nederland te kampen heeft met een extreme bevolkingsgroei. Sterker nog, volgens het onderzoeksbureau stevent ons land regelrecht af op een recordaantal immigranten.

Volgens het CBS ligt het migratiesaldo tot en met augustus 2022 op 160.000. Omdat het aantal sterfgevallen en het aantal nieuwgeborenen elkaar niet veel ontloopt, is er geen andere mogelijkheid dat dat de stijging te wijten is aan de komst van vluchtelingen, aldus Jan Latten.

Extreme bevolkingsgroei: zoveel migranten heeft Nederland dit jaar verwelkomd

Grafiek afkomstig van De Telegraaf
De demograaf stelt dat de basis van de extreme bevolkingsgroei in het voorjaar is gelegd door gevluchte Oekraïners. ”Ook gaat het om arbeidsmigranten, gezinsherenigers, asielmigranten en studenten. Al met al zit het land op een koers naar de 200.000 nieuwe inwoners tot eind dit jaar.”

Tijd voor verandering
Latten acht de tijd rijp voor ‘verandering’. “Er is geen coherent beleid op migratie. Geen visie voor de lange termijn. Je moet je als land afvragen hoeveel extra mensen je maximaal aankunt. Het ziet er nu uit alsof er wordt gedweild, terwijl de kraan openstaat.”

Dat het aantal migranten fors stijgt, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zei eind vorige maand namelijk nog dat Nederland ”heel veel minder” migranten zou moeten opnemen. De Jonge vindt dat Nederland zich het niet kan veroorloven om ”geen grip te hebben op migratie.”

Lees verder

Nieuwste

Patiënte haalt kamergenote van beademing vanwege irritant geluid beademingstoestel

Een patiënte (72) in een ziekenhuis in de Duitse stad Mannheim schakelde de beademing van haar kamergenote twee keer uit. Dat deed ze omdat het geluid van het toestel haar stoorde. De vrouw is aangehouden op verdenking van poging doodslag.

Het voorval gebeurde vorige maand, maar werd deze week naar buiten gebracht. De verdachte schakelde op een avond het beademingstoestel van haar kamergenote, een 79-jarige dame, tot twee keer toe uit. Het ziekenhuispersoneel had haar na de eerste keer al gewaarschuwd dat de vrouw afhankelijk was van beademing.

Na de tweede keer moest de vrouw worden gereanimeerd. Ondertussen verkeert ze niet meer in levensgevaar. Ze heeft wel nog intensieve zorgen nodig.

Lees verder

Nieuwste

Baas laat medewerkers hele maand december gratis boodschappen doen

Het personeel van drie internetbedrijven in Breda kregen een speciaal kerstcadeau van hun baas Joris Toonders. Alle werknemers mogen de hele maand december gratis boodschappen doen. En er is geen limiet.

In een bericht op LinkedIn legt Toonders uit: “Iedereen heeft een folder, een boodschappentas en een ‘gouden envelop’ ontvangen. In de gouden envelop kunnen alle collega’s gedurende de hele maand alle bonnetjes van hun boodschappen stoppen, zodat deze vervolgens gedeclareerd kunnen worden. Alles wordt dan betaald.”

De medewerkers mogen niet alleen gratis boodschappen doen in de supermarkt, maar bijvoorbeeld ook bij de slager en de bakker. En er is geen limiet bepaald. Hij schrijft: “Het maximumbedrag? Dat is er niet. Ik vertrouw al mijn collega’s en hoop dat iedereen er enorm van gaat genieten. Ik kijk er naar uit!”

Lees verder

Nieuwste

Uren na overlijden hondje ziet baasje haar gezicht in de wolken

Onze huisdieren zijn echte familieleden. Hun heengaan komt dan ook altijd verschrikkelijk hard aan.

Heel wat baasjes vinden troost in de gedachte dat onze overleden hondjes zich aan de andere kant van de regenboogbrug bevinden.

Dat overkwam ook de jonge vrouw Luce Ledgeway uit York in Engeland. Ze was helemaal kapot toen haar 14-jarige Jack Russel Terriër overleed. Hondje Sunny kreeg een fatale beroerte.

Lucy maakte een autoritje om zich wat af te leiden. Toen reed ze voorbij de plaats waar ze haar altijd mee uit wandelen nam. De jongedame wilde haar aanwezigheid voelen.

Toen gebeurde er iets wondermoois. Lucy vertelt: “Het was zo vreemd. Ik dacht bij mezelf dat ik Sunny in de lucht wilde zien, als teken dat ze oké was.” En toen ze naar de wolken keek, zag ze daadwerkelijk haar gezichtje. “Ik moest de ogen uit mijn kop janken en keek omhoog en zag Sunny.”

Haar bericht werd massaal gedeeld door hondenliefhebbers, die getuigen over gelijkaardige ervaringen.

Lees verder
Advertisement

Trending