Connect with us

Economie

‘Chantal Janzen getroffen door borstkanker?’

Chantal Janzen heeft een nare ervaring gehad met een radioloog. Ze maakte een afspraak voor een mammografie omdat ze dacht een knobbel in haar borst te voelen. ,,Hij zuchtte en rolde met zijn ogen.”

Het is borstkankermaand en veel mensen delen hun persoonlijke verhalen. Ook Chantal Janzen lucht haar hart in een lange post op Instagram: jaren geleden heeft zij een nare ervaring gehad met een radioloog.

Knobbeltje
Het begon allemaal toen Chantal een knobbel in haar borst dacht te voelen. ,,Daar liep ik best lang mee rond, want er zat inmiddels een enorme blauwe plek die ik zelf had veroorzaakt met mijn geduw en gepor, omdat ik er alsmaar aan moest zitten”, schrijft ze op Instagram.

Ze maakte een afspraak voor een mammografie en haar afspraak viel aan het einde van de dag. ,,Het leek erop dat de dienstdoende radioloog geen tiet meer kon zien. Want toen hij het resultaat bekeek, zei hij luid zuchtend met rollende ogen: ‘Mevrouw, dit is gewóón klíerweefsel.’ Op zo’n toon van: daar heb je weer zo’n aanstelster. ‘Maar, de officiële uitslag krijgt u later hoor’.”

Jarenlang huiverig voor onderzoeken
Toen de radioloog meteen het beeld weg klikte, voelde Chantal zich ‘verschrikkelijk dom’. ,,Met een rooie kop van schaamte en ongemak antwoordde ik ook nog eens haastig ‘Oh, sorry, dat wist ik niet.”’

Zonder gedag te zeggen, drukte hij op de knop van het röntgenapparaat, pakte zijn tas en liep de kamer uit. ,,Ik bleef verbouwereerd achter en was daarna jarenlang huiverig voor onderzoeken om iets uit te sluiten, zoals borstonderzoeken”, legt Chantal uit. ,,Maar hoe dom is dat? En dan vooral van die radioloog, die er door zijn gedrag voor kan zorgen dat een vrouw zich voorlopig niet durft te laten onderzoeken.”

Kwaad
Chantal is nog steeds kwaad om wat er gebeurd is. ,,Niets moet je tegenhouden om je lichaam te laten checken. Voel je iets wat je niet vertrouwt, aarzel dan niet, schaam je niet, twijfel niet, doe het. Ga dat onderzoek doen.”

Lees verder

Economie

Familiedrama Humberto Tan: ‘Overleden op jonge leeftijd’

In zijn nieuwe boek Rondom Tan, waarin Humberto verschillende, inspirerende vrouwen portretteert die het nodige hebben meegemaakt, schrijft de presentator ook over bepaalde heftige dingen die in zijn familie de revue passeerden.

Na de scheiding van zijn ouders bleef Humberto samen met zijn moeder en de andere drie kinderen achter in de Amsterdamse Bijlmer. Bij zijn oudere broer Patrice vond hij houvast; Humberto zag in hem zijn grote voorbeeld. Patrice was een mooie jongen vol bravoure, die zelfs ooit een zomerhit scoorde met het nummer Someone Loves You Honey.

Presentator Humberto Tan vertelde gisteren in de laatste ‘Linda’s Zomerweek’ over de zware tijd die hij doormaakte, toen in korte tijd zijn moeder en twee broers overleden.

De vroege dood van zijn geliefde familieleden heeft ervoor gezorgd dat hij nu elke dag het allerbeste uit zijn leven haalt.

De klap was groot toen Patrice aids bleek te hebben en in 1992 op 32-jarige leeftijd aan de ziekte overleed.

Lees verder

Economie

Britse geheime dienst M16: ‘Vladimir Poetin overleden’

Russisch president Vladimir Poetin is mogelijk al weken dood. Een dubbelganger zou zijn plek hebben ingenomen. Dat vermoeden uiten chefs van de Britse geheime dienst, M16, in de Britse krant Daily Star.

De gezondheid van Poetin is lange tijd de bron van speculatie geweest en Moskou heeft de afgelopen jaren de lippen stijf op elkaar gehouden en volgehouden dat Poetins gezondheid “uitstekend” is. Westerse inlichtingendienst menen dat de Russische president ernstige gezondheidsproblemen heeft , zoals kanker en Parkinson. Recente publieke optredens hebben deden de geruchten over zijn, slechte, fysieke toestand verder aanwakkeren.

Recent leek Poetin minder mobiel en zijn gezicht was opgezwollen. Experts denken dat hij steroïden gebruikt of een behandeling tegen kanker krijgt . Een Britse M16-bron zei dat het waarschijnlijk was dat Poetins recente optredens in het openbaar eerder waren opgenomen – en dat hij al had kunnen sterven terwijl een dubbelganger zijn plaats innam .

De bron vertelde de Daily Star : “Poetin is erg ziek en wanneer hij sterft, zal zijn dood weken, zo niet maanden geheim worden gehouden. Er is ook een mogelijkheid dat hij al dood is. Het is onmogelijk om te weten.”

Er wordt aangenomen dat Poetin in het verleden dubbelgangers heeft gebruikt toen hij zich niet goed voelde en het Kremlin zou dat nu weer kunnen doen om zijn dood te verzwijgen.

Lees verder

Economie

Johan Derksen trieste familieomstandigheden: ”Op een tragische wijze overleden”

Johan Derksen (73) vertelde in ‘De Oranjezomer’-aflevering van over het verlies waar zijn collega Wilfred Genee (54) op dat moment mee te maken heeft. Tot groot verdriet van de familie is de vader van Wilfred afgelopen overleden.

De vakantie van Wilfred was door het nieuws verschrikkelijk begonnen. Hoewel de familie vraagt om rust en privacy tijdens deze moeilijke periode, vertelt Johan aan tafel over de tragische manier waarop de vader van Wilfred is komen te overlijden. “Wilfred heeft met heel trieste familieomstandigheden te maken”, opent Johan de uitzending.

“Zijn moeder is van de trap gevallen. Ze was bewusteloos. Zijn vader dacht dat ze was overleden”, vertelt hij verder. “Hij heeft toen een hartinfarct gekregen.” Daarnaast verzoekt Johan de media om Wilfred voorlopig met rust te laten.

Op maandagmiddag werd het nieuws door een woordvoerder van Talpa Networks bevestigd. “De vader van Wilfred Genee is overleden tot groot verdriet van de familie”, aldus de woordvoerder. De nabestaanden willen niet reageren op het verdrietige nieuws. “De familie vraagt nadrukkelijk om privacy in deze moeilijke periode.”

Sinds de vakantie van Wilfred neemt Hélène Hendriks het presentatiestokje van De Oranjezomer over. Tijdens haar eerste twee uitzendingen als presentator zorgde Hélène voor een kijkcijferrecord.

Lees verder

Trending