Connect with us

Economie

Nieuwe giftige spin opgedoken in Nederland: ”Beet heeft nare gevolgen”

Groot nieuws: nadat recent de valse wolfspin haar intrede heeft gemaakt in Nederland, is er wederom een, voor ons, onbekende spin opgedoken in ons land. Het gaat om de Europese zwarte weduwe. Leon Beek (74) uit Lochem zag hem als eerst.

Beek zag de spin vlak voor zijn caravan. Hij maakte een foto van de spin en stuurde deze naar spinnenspecialist Jinze Noordijk van het kenniscentrum Insecten in Leiden.

Europese zwarte weduwe
Die concludeerde dat het gaat om de zwarte weduwe: ”Het is een Europese zwarte weduwe, die ook wel de Mediterrane zwarte weduwe of steppekogelspin wordt genoemd.”

Deze soort komt normaal gesproken voor in landen rond de Middellandse Zee en is verwant aan de Noord-Amerikaanse zwarte weduwe. Beek vermoedt dat hij de spin zelf als souvenir heeft meegenomen na zijn vakantie in Kroatië.

Vermoord
Beek vertelt tegen het Algemeen Dagblad dat de spin niet meer leeft, ondanks verwoede pogingen het beest te vangen. ”De spin trok zich terug in een klein hoekje. Ik had handschoenen aan omdat ik best wel de kriebels kreeg. Ik las op internet dat een beet van een zwarte weduwe heel nare gevolgen kan hebben. Hevige zenuwpijn, dat soort dingen”, zegt hij tegen de krant.

De spin is een pijnlijke dood gestorven, omdat Beek hem heeft vermoord met een satéprikker. Noordijk betreurt dit. ”De spin zou dood én levend een absolute aanwinst zijn geweest voor de collectie van Naturalis.”

De moord was ook onnodig geweest: ”De Europese zwarte weduwe is giftig, maar dat zijn alle spinnen. Die gebruiken nou eenmaal gif in hun jacht op prooien. Een beet kan inderdaad flink pijn doen, maar verder is er (voor mensen zonder allergie, red.) geen gevaar.”

Lees verder

Economie

Broertje van Nikkie Plessen overleden: “Hij kon niet meer zelf ademen”

Nikkie Plessen (36 jaar) was onlangs te gast in de podcastserie “Podnataal” waar ze vertelt over haar zwangerschappen. Zo vertelde de modeontwerpster dat ze tijdens haar eerste zwangerschap beter in de gaten werd gehouden omdat haar broer was overleden.

Nikkie zegt echter niet iemand te zijn die zich “veel zorgen maakt over de gevaren en wat er kan gebeuren”.

“Ik laat alles op me afkomen”

De modeontwerper heeft bijvoorbeeld geen lessen over zwangerschap gevolgd en heeft er ook niet echt over gelezen. “Natuurlijk, de eerste keer dat je websites bekijkt die vooral gaan over de ontwikkeling van je kind, hoe ze eruit zien en hoe je je nu zou moeten voelen, heb ik dat allemaal gedaan”, zegt ze over haar eerste zwangerschap. “Ik ben nog steeds de persoon die ik mezelf zie. Ik laat dingen met me gebeuren. De hele wereld kan het, dus ik moet op de een of andere manier echt succesvol zijn.

Broer is ernstig gehandicapt

Nikkie moet echter iets vaker gecontroleerd worden dan normale zwangere vrouwen. Het ging allemaal om zijn overleden broer. “Hij was erg ziek, dus ik maakte een schetsmatig medisch dossier zodat alles onder controle was. (…) Hij had een omgekeerd chromosoom. Hij kon niet zelfstandig ademen en kon niets doen. Toen zei Nikkie’s vriend: ” ga naar een fabriek omdat het een familieding is.” Dan zien ze hoe gezond een kind is. U bevindt zich momenteel in de gezondheidsmodus. Ik ben dus niet een van die mensen die zich grote zorgen maakt over de gevaren en wat er zou kunnen gebeuren. “

Lees verder

Economie

“André Hazes jr. vecht tegen vervelende ziekte”

André Hazes zit nog in de mand. De zanger is emotioneel uitgeput.

Haze Jr. is een Nederlandstalige zangeres. Hij is de zoon van wijlen André Hazes. Zijn bekendste nummer is “Live”. Niet iedereen is er echter zo zeker van. Het gerucht gaat dat Andre Hazes nog niet uitgeput is.

Sommige bronnen zeiden dat de mannelijke zanger een “verslaving” moet hebben, aldus Gia Dinh TV. “Ja, hij moet deze gewoonte doorbreken.

Vandaag zegt het management van André dat dat niet waar is. André is in de kliniek omdat hij uitgeput is. De directie zegt hierover het volgende.

Hazes heeft de afgelopen maanden een tumultueuze tijd doorgemaakt. Zijn slechte vorm, de precaire toestand van de coronapandemie en de ontwikkeling van zijn persoonlijke leven hebben hem enorm geraakt.

André is een druk leven gewend. Maar door de coronacrisis en veranderingen in haar leven veranderde alles ineens. Hij ging echter door met het uitvoeren van de plannen. Nu is het tijd voor hem om te vertragen en weer volledig fit te worden.

“André wil haar gezondheid herstellen nadat ze zichzelf veel schade heeft toegebracht. Hij begrijpt het en wil weer de beste versie van zichzelf zijn.

Lees verder

Economie

Zo ziet de Turkse vrouw van PVV-leider Geert Wilders eruit

Geert Wilders is al jaren een bekend gezicht in de Nederlandse politiek. Het is niet altijd makkelijk geweest voor zijn vrouw Krisztina, met wie hij 28 jaar getrouwd is. Samen met twee katten Snoetje en Pluisje is zij zijn steunpilaar.

De vrouw van Geert Wilders, Krisztina, is een Hongaarse diplomaat van Turkse afkomst. Ze ontmoetten elkaar in een café in Den Haag. Twee jaar later trouwde het stel in Boedapest, nu 28 jaar geleden: “Ik herinner me dat het 41 graden Celsius was, sommige mensen hadden last van de hitte, maar het kon me niet warm genoeg zijn! “, hij zegt.

GEERT WILDERS OVER KRISZTINA’S HORLOGE

Al bijna dertien jaar worden wilde soorten dag en nacht beschermd. De twee zijn nooit alleen, maar volgens de politica gaat ze er goed mee om: “Ze moet enorm veel van me hebben gehouden. Anders was ze meer dan twaalf jaar geleden overleden.” Hij noemde haar ook een heel zachtaardige vrouw, maar ook heel sterk.

Bron: Libelle | Beeld: YouTube

Lees verder

Trending