Connect with us

Economie

Nederland neemt waardig afscheid van zanger Rob de Nijs (79): veel mensen in tranen”

Na een zestigjarige carrière in de spotlights nam Rob de Nijs gisteren afscheid van zijn fans in de Ziggo Dome. Het 79-jarige Nederlandse popicoon zong opnieuw zijn grootste hits, waaronder Malle Babbe, Alles Wat Ademt en Banger Hart.

De carrière van Rob de Nijs heeft veel tegenslagen gekend, maar ondanks alles – en misschien tegen beter weten in – is de zanger er altijd in geslaagd. Zestig jaar geleden wint de 19-jarige De Nijs een talentenjacht met zijn band De Lords. In eerste instantie is hij een soort Hollandse Cliff Richard met een stoer en braaf imago. Platenmaatschappij Decca waagt een gok en laat hem vooral vertalingen zingen. In 1963 scoorde hij een top 10 hit met Rhythm Van De Regen. Het vervolg, Bobby Vintons cover van Stil Verdriet, is ook fantastisch, maar sindsdien is De Nijs al tien jaar niet meer in de hitparades te zien. Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh redden Rob de Nijs uit de vergetelheid met Dag Zuster Ursula. Het duurde tot 1996 voordat hij zijn eerste en enige nummer één scoorde met Banger Hart.

Afscheid Rob de Nijs in de Ziggo Dome

Als Rob de Nijs eind 2019 onthult dat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt, geeft hij zijn pensioen aan. Zijn nieuwste album ’t Is Mooi Geweest komt uit in 2020 en maakt deel uit van een gelijknamige biopic. Er is een afscheidsconcert aangekondigd in de Ziggo Dome, hoewel de datum is uitgesteld vanwege het coronavirus. Hij vecht tegen zijn slopende ziekte. Gisteravond werd bekend dat de zangeres nog steeds erg geliefd is. Het concert wordt geopend door Omroep MAX-dj Daniël Dekker, die het omschrijft als “een historische nacht in de geschiedenis van de Nederlandse muziek”. Dat klopt, want weinig kunstenaars hebben zo lang het leven van zoveel mensen geraakt als Rob de Nijs. Aangemoedigd door Dekker krijgt De Nijs een staande ovatie als echtgenote Henriëtte Koetschruiter hem naar het podium brengt.

Niet alleen de hits

Het laatste optreden van Rob de Nijs begint bescheiden met de najaarssingle Ik Laat Je Vrij in het najaar van 1976. Een bijzondere keuze want het vertaalde nummer werd nooit een hit. De avond laat zien dat de zanger regelmatig persoonlijke favorieten uit zijn uitgebreide repertoire prefereert, waaronder De Moeite Waard en Eternal Young, een vertolking van Gisteren toen ik jong was van Charles Aznavour met tekst van de onlangs overleden Jan Rot. De grote successen van de afgelopen jaren ontbreken echter zeker niet. De hitsingle van de Amerikaanse groep The Cascades Rhythm Van De Regen is het tweede nummer op de set en waarschijnlijk het oudste in de Ziggo Dome, waar De Nijs voor het eerst optreedt.

Waylon en Paskal Jakobsen

Tijdens de twee uur durende show treden verschillende muzikale gasten op. De eerste is Waylon. De Nijs noemt hem “een persoon die naar mijn mening een goed leven leidt”. Waylon zingt het nummer Once Free van Daniël Lohues en het prijslied Het Werd Zomer. Het nostalgische lied over een tiener die zijn maagdelijkheid verliest aan een vrouw die twaalf jaar ouder is dan hij op zomervakantie is perfect voor Waylon. Bløf-zanger Paskal Jakobsen vertelt hoe zijn ouders op zomeravonden het album Pur Sang draaiden en stiekem vanuit zijn bed meezong. “Rob de Nijs was heel belangrijk voor me omdat hij me liet zien dat Nederlands een mooie taal is en dat je heel mooi kan zingen in het Nederlands.”

Korte onderbreking Rob de Nijs

Als De Nijs weer op het podium verschijnt, kondigt hij Against Better Knowing In aan, geschreven door Lennaert Nijgh en zijn vrouw Astrid. Tijdens het nummer moet hij twee keer niezen, waardoor hij even zijn stem verliest. Hij lijkt overmand door emotie en vertelt de groep te stoppen. Fans juichen hem toe door meerdere keren luid te klappen. “Het ging zo goed tot het stopte”, grapt de zangeres. De tweede poging verloopt vlekkeloos en wordt gevolgd door meer applaus. Trijntje Oosterhuis zal even later zijn interpretaties van Open End en Angels Excepted presenteren. Hij weet beide nummers naar zijn hand te zetten. Danny Vera doet het daarentegen goed op Garth Brooks’ cover van De Donder Rolt. Samen met Jakobsen zingt hij het nummer Wat Als Later Nu Is, dat ze schreven voor De Nijs’ laatste album.

Sanne Wallis de Vries en Claudia de Breij

De meest geslaagde vertolkingen van de liedjes van Rob de Nijs komen van Claudia de Breij. Hij verlicht de Ziggo Dome met de prachtig gezongen ballad Zet Een Kaars Voor Je Raam en vervolgt het feest met soulvolle jaren 80-hits Zondag en Hou Me Vast. De Breij vertolkt de liedjes bijna vanzelfsprekend, alsof hij ze zelf avond aan avond zingt in zijn optredens. Comedian Sanne Wallis de Vries creëert een licht moment wanneer ze met twee andere vrouwen in strakke, glanzende jurken de zaal uit rent. Ze vertelt hoe ze als vierjarig meisje Rob de Nijs zag schitteren op tv in de KRO-serie. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en werd meteen verliefd. “Ik ben van de bank geglipt”, zegt hij een beetje verward tegen De Nijs. ‘En je wordt alleen maar mooier. Volwassen Rob.’ Daarna zingt ze met haar meidengroep Ik Wil Je, een hit uit 1982.

In tranen met Malle Babbe

De Nijs kan het publiek ontroeren. Ondanks zijn ziekte heeft hij nog steeds een goede stem en is hij bovenal charismatisch. Zo krijgt de hit Zonder Jou een bonus voor het zingen in een duet met Paskal Jakobsen. De Bløf-zanger kijkt liefdevol naar zijn grote held. Een mooie foto uit het verleden was zelden zo zwaar als vanavond. “Het is een raar gevoel om deze liedjes voor de laatste keer voor publiek te zingen”, zegt De Nijs. “Het is moeilijk om het af te maken, maar het is beter om het te doen als iedereen het een beetje leuker vindt.

Economie

Samantha Steenwijk eerlijk over akelige ziekte

Samantha Steenwijk doet in Party een opvallende onthulling over haar ervaring met kanker…

“Mijn schoonmoeder is overleden (aan kanker, red.) toen ze veertig was”, onthult Samantha Steenwijk in Party.

Samantha Steenwijk heeft daardoor haar schoonmoeder nooit gekend. Samantha doet een eerlijke bekentenis over de ziekte…

“Natuurlijk heb ik ook mensen in mijn eigen omgeving die kanker hebben of hebben gehad, of eraan zijn overleden. Dit onderwerp gaat iedereen aan”, aldus Samantha Steenwijk in Party. Samantha kan slechts één conclusie trekken…

“Het blijft een akelige ziekte met vaak desastreuze gevolgen”, aldus Samantha Steenwijk die via de paardenkalender ‘Friesian Horse Kalender’ opnieuw meehelpt om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Lees verder

Economie

Samantha Steenwijk is kapot van verdriet: Familielid overleden

De carrière van Samantha Steenwijk heeft na de rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer over het gebruik van dieetpillen een enorme klap gehad. Zagen we Samantha eerst nog in het ene en andere programma zitten als jurylid daar lijkt definitief een einde aan gekomen te zijn.

Ook de zangcarrière van Samantha zit in het slop. Het heeft er alle schijn van dat Samantha haar eigen carrière zo erg heeft beschadigd door zo heftig te reageren op dingen dat niemand meer met haar wil samenwerken of haar vraagt om te verschijnen in een tv-programma. Het lijkt echt definitief klaar met de carrière van Samantha Steenwijk.

Het zit Samantha dan ook echt niet mee de laatste tijd. Vandaag laat ze ook nog weten dat haar geliefde opa is overleden en dat ze echt kapot van verdriet is.

Samantha plaatste de onderstaande foto op haar Instagram account met de volgende emotionele tekst.

”Dat was het dan mijn lieve opa’tje…
Het is nog zo onwerkelijk na de gezellige dag die we gisteren met elkaar hebben beleefd. Alle mooie herinneringen toverde continu een lach op ons gezicht. We weten dat het zo beter is en dat u nu van alle ouderlijke ‘ongemakken’ bent verlost, maar het doet zo verdomd veel pijn. De formule 1 hield u nog op de been, maar toen die laatste race dit jaar was verreden vond u dat uw eigen vlag ook mocht vallen.”

”Ik heb u beloofd altijd te vechten, door te zetten en goed voor de familie te zorgen, net zoals u dat heeft gedaan. Die belofte zal ik altijd waar maken 🙏🏻
Ik hou van u opa en hopelijk kijken we ooit weer een race samen ❤️”

”En Mam, je bent niet alleen de beste moeder, maar ook de allerbeste dochter geweest. Ik heb zoveel respect voor je, je bent een engel op aarde ❤️”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samantha Steenwijk (@samanthasteenwijk)

Lees verder

Economie

Foto’s: Sonja Bakker maakt hele pikante carrièreswitch!

Sonja Bakker heeft dit jaar, net zoals vele andere bekende Nederlanders, afscheid moeten nemen van haar goede naam. Sonja is jarenlang een begrip geweest in Nederland wanneer het gaat om gezond eten en afvallen. Dit jaar is echter naar voren gekomen dat de onderneemster de laatste jaren behoorlijk wat recepten één op één gejat zou hebben van concurrenten. Nadat de onderneemster hiervoor flink door het stof is gegaan gebeurde het nogmaals. De blondine is inmiddels uit Nederland ‘gevlucht’ omdat ze in Nederland een vrij slechte naam gekregen heeft. Samen met haar partner zou er een gezamenlijk vermogen van zo’n 20 miljoen zijn, over geld hoeft Sonja dus niet meer wakker te liggen. De social media van de onderneemster is verwijderd, dus er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen. Echter lijkt de voormalig chef-kok een andere weg in te slaan tegenwoordig.

Sonja Bakker trekt de stoute schoentjes aan!

Sonja is namelijk fotograaf geworden die behoorlijk opvallende foto’s maakt. Sinds een aantal dagen bezit Sonja namelijk het Instagram-account ‘Sonjabakker.photography’ waarin ze stelt een professioneel fotograaf te zijn. 5 dagen geleden verscheen de eerste post van Sonja: “I’ll take you on an unexpected journey, where you discover even more how beautiful you actually are. And that is captured beautifully, all with complete privacy.”

Inmiddels hebben we gezien dat het behoorlijk pikante kiekjes zijn die Sonja schiet. Het loopt nog niet erg storm, Sonja heeft nu zo’n 300 volgers op haar account. Mocht dit de standaard blijven dan gokken we dat er nog wel wat meer volgers in het verschiet zullen zitten:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonjabakker.photography (@sonjabakker_photography)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonjabakker.photography (@sonjabakker_photography)

Lees verder
Advertisement

Trending