Connect with us

Nieuwste

Maak de borst maar nat: Winter 2022 koudste van de eeuw

We zijn al ondergedompeld in de herfst en de winter komt eraan. De eerste graden onder nul gaan heel snel vooruit. Maar wat hadden de weergoden dit jaar voor ons in petto?

Als een nieuw seizoen nadert, staan ​​er altijd experts klaar om weersvoorspellingen te geven. Zeker voor de komende winter, want het is volgens kenners duidelijk dat er nog heel wat voor ons ligt….

Volgens sommige wetenschappers zou de winter van 2022/2023 de koudste winter in 100 jaar kunnen zijn. Sommige bronnen zeggen dat het erg koud kan zijn. NASA-wetenschappers hebben deze voorspelling bevestigd, wat suggereert dat we de komende jaren de temperatuur zullen zien dalen als gevolg van minder zonneactiviteit.

Andere voorspellingen

In Frankrijk hebben ze (verstandige) manieren om de winter te voorspellen. Zo zullen de Fransen de lengte van de gele gentiaan gebruiken om de verwachte hoeveelheid sneeuw te voorspellen. Volgens de Fransen heeft de plant laten zien dat er dit jaar een koude winter met veel sneeuw gaat komen. Als de methode net zo betrouwbaar is als de wetenschappers, laten we hem dan even open laten, maar het mag nooit moeilijk zijn om je voor te bereiden met een dikke jas, wat salade en een paar stevige handschoenen.

Lees verder

Nieuwste

Patiënte haalt kamergenote van beademing vanwege irritant geluid beademingstoestel

Een patiënte (72) in een ziekenhuis in de Duitse stad Mannheim schakelde de beademing van haar kamergenote twee keer uit. Dat deed ze omdat het geluid van het toestel haar stoorde. De vrouw is aangehouden op verdenking van poging doodslag.

Het voorval gebeurde vorige maand, maar werd deze week naar buiten gebracht. De verdachte schakelde op een avond het beademingstoestel van haar kamergenote, een 79-jarige dame, tot twee keer toe uit. Het ziekenhuispersoneel had haar na de eerste keer al gewaarschuwd dat de vrouw afhankelijk was van beademing.

Na de tweede keer moest de vrouw worden gereanimeerd. Ondertussen verkeert ze niet meer in levensgevaar. Ze heeft wel nog intensieve zorgen nodig.

Lees verder

Nieuwste

Baas laat medewerkers hele maand december gratis boodschappen doen

Het personeel van drie internetbedrijven in Breda kregen een speciaal kerstcadeau van hun baas Joris Toonders. Alle werknemers mogen de hele maand december gratis boodschappen doen. En er is geen limiet.

In een bericht op LinkedIn legt Toonders uit: “Iedereen heeft een folder, een boodschappentas en een ‘gouden envelop’ ontvangen. In de gouden envelop kunnen alle collega’s gedurende de hele maand alle bonnetjes van hun boodschappen stoppen, zodat deze vervolgens gedeclareerd kunnen worden. Alles wordt dan betaald.”

De medewerkers mogen niet alleen gratis boodschappen doen in de supermarkt, maar bijvoorbeeld ook bij de slager en de bakker. En er is geen limiet bepaald. Hij schrijft: “Het maximumbedrag? Dat is er niet. Ik vertrouw al mijn collega’s en hoop dat iedereen er enorm van gaat genieten. Ik kijk er naar uit!”

Lees verder

Nieuwste

Uren na overlijden hondje ziet baasje haar gezicht in de wolken

Onze huisdieren zijn echte familieleden. Hun heengaan komt dan ook altijd verschrikkelijk hard aan.

Heel wat baasjes vinden troost in de gedachte dat onze overleden hondjes zich aan de andere kant van de regenboogbrug bevinden.

Dat overkwam ook de jonge vrouw Luce Ledgeway uit York in Engeland. Ze was helemaal kapot toen haar 14-jarige Jack Russel Terriër overleed. Hondje Sunny kreeg een fatale beroerte.

Lucy maakte een autoritje om zich wat af te leiden. Toen reed ze voorbij de plaats waar ze haar altijd mee uit wandelen nam. De jongedame wilde haar aanwezigheid voelen.

Toen gebeurde er iets wondermoois. Lucy vertelt: “Het was zo vreemd. Ik dacht bij mezelf dat ik Sunny in de lucht wilde zien, als teken dat ze oké was.” En toen ze naar de wolken keek, zag ze daadwerkelijk haar gezichtje. “Ik moest de ogen uit mijn kop janken en keek omhoog en zag Sunny.”

Haar bericht werd massaal gedeeld door hondenliefhebbers, die getuigen over gelijkaardige ervaringen.

Lees verder
Advertisement

Trending