Connect with us

Economie

Heel Nederland neemt waardig afscheid van Rob de Nijs (79): veel mensen in tranen

Na zestig jaar voorname carrière nam Rob de Nijs gisteren afscheid van fans in een bomvolle Ziggo Dome. Het 79-jarige Nederlandse popicoon zingt opnieuw haar grootste hits, waaronder Malle Babbe, Alles Wat Ademt en Banger Hart.

De carrière van Rob de Nijs heeft zijn ups en downs gehad, maar ondanks dat – en misschien tegen beter weten in – is de zanger standvastig gebleven. Zestig jaar geleden won de negentienjarige De Nijs met zijn band De Lords een talentenjacht. Aanvankelijk was hij een soort Nederlandse Cliff Richard met een netjes en beleefd imago. Platenmaatschappij Decca nam een ​​weddenschap aan en liet hem vooral de vertaling zingen. Met Rhythm Van De Regen brak hij door in de top 10 hits van 1963. Ook de opvolger van Stil Verdriet, de coverzanger Bobby Vinton, was een verrassing, maar toen viel De Nijs uit de top tien. Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh redden Rob de Nijs van de vergetelheid met Dag Zuster Ursula. Pas in 1996 scoorde hij zijn eerste en enige doelpunt met Banger Hart.

Afscheid Rob de Nijs in Ziggo Dome

Toen Rob de Nijs eind 2019 onthulde dat hij de ziekte van Parkinson had, zei hij dat hij zijn carrière zou beëindigen. In 2020 verschijnt zijn nieuwste album t Is Mooi Geweest, onder het gelijknamige biografische genre. Een afscheidsconcert in de Ziggo Dome werd aangekondigd, hoewel de datum vanwege de halo herhaaldelijk werd uitgesteld. Dit terwijl hij vecht tegen zijn slopende ziekte. Dat de zangeres nog steeds erg populair is, bleek gisteravond. Het concert wordt ingeleid door Omroep MAX-dj Daniël Dekker, die het omschrijft als een “historische avond in de geschiedenis van de Nederlandse muziek”. Dat klopt, want weinig kunstenaars hebben zo lang hun stempel gedrukt op het leven van zoveel mensen als Rob de Nijs. Aangemoedigd door Dekker kreeg De Nijs een staande ovatie toen hij door zijn vrouw Henriëtte Koetschruiter op het podium werd geduwd.

Niet alleen successen

Het laatste optreden van Rob de Nijs begon bescheiden met Ik Laat Je Vrij, een single uit het najaar van 1976. Een bijzondere keuze, want het vertaalde lied werd nooit een hit. ’s Avonds zullen we merken dat de zanger regelmatig geniet van persoonlijke favorieten uit zijn uitgebreide repertoire, waaronder De Moeite Waard en Eternal Young, een vertaling van Gisteren toen ik jong was door Charles Aznavour, zoals geschreven door de onlangs overleden Jan Rot. Aan grote hits van het afgelopen jaar zeker geen gebrek. De doorbraaksingle Rhythm Van De Regen, van de Amerikaanse band The Cascades, is het tweede nummer van de show en verreweg het oudste nummer dat de Ziggo Dome bereikte – een locatie waar De Nijs voor het eerst optrad.

Waylon en Paskal Jakobsen

Tijdens de twee uur durende voorstelling recenseren veel gasten de muziek. De eerste is Waylon. De Nijs omschrijft hem als “een man die naar mijn mening goed leeft”. Waylon zingt het nummer Eindelijk Vrij, geschreven door Daniël Lohues en het bekroonde nummer Het Werd Zomer. Het nostalgische lied over een tiener die tijdens de zomervakantie zijn maagdelijkheid verliest met een vrouw van twaalf jaar ouder, past bij Waylon als een handschoen. Bløf-zanger Paskal Jakobsen vertelt hoe zijn ouders op zomeravonden het album Pur Sang speelden en hij stiekem vanuit zijn bed zong. “Rob de Nijs is heel belangrijk voor me, omdat hij me liet zien dat Nederlands een mooie taal is en dat je heel goed kunt zingen in het Nederlands.”

Kort verblijf Rob de Nijs

Toen De Nijs weer op het podium verscheen, kondigde hij het nummer Against Better Know In aan, geschreven door Lennaert Nijgh en zijn vrouw Astrid. Tijdens het zingen moest hij twee keer niezen, waardoor hij even zijn stem verloor. Hij leek overweldigd door emotie en drong er bij de groep op aan te stoppen. Fans juichten hem toe met een continu daverend applaus. “Het ging geweldig totdat het stopte”, grapte de zanger. De tweede poging ging goed en er volgde nog meer applaus. Trijntje Oosterhuis kwam even later terug met zijn vertolkingen van Open End en Angels Excepted. Ze slaagde erin om twee nummers naar haar zin te zetten. Danny Vera doet het ondertussen goed met Garth Brooks’ De Donder Roll-cover. Met Jakobsen zong hij Wat Als Later Nu Is, een nummer dat ze schreven voor De Nijs’ laatste album.

Sanne Wallis de Vries en Claudia de Breij

De meest succesvolle vertolkingen van Rob de Nijs-liedjes komen van Claudia de Breij. Ze verlicht de Ziggo Dome met de prachtig gezongen ballad Zet Een Kaars Voor Je Raam, voordat ze het festival voortzet met vrolijke jaren 80-hits Zondag en Hou Me Vast. De Breij vertolkt de liedjes met een bijna natuurlijk gemak, alsof ze ze zelf avond aan avond zingt tijdens haar optredens. Comedian Sanne Wallis de Vries creëerde een leuk moment toen ze samen met twee andere vrouwen in bodycon-jurken met kralen de zaal uit rende. Ze vertelt hoe ze als vierjarig meisje Rob de Nijs op televisie zag schitteren in de KRO-serie. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en werd meteen verliefd. “Ik ben van de bank geglipt”, vertelde ze een beetje verbijsterd aan De Nijs. “En je wordt alleen maar mooier. Volwassen overval. Daarna zong ze met haar meidengroep Ik Wil Je, een hit uit 1982.

Economie

Samantha Steenwijk eerlijk over akelige ziekte

Samantha Steenwijk doet in Party een opvallende onthulling over haar ervaring met kanker…

“Mijn schoonmoeder is overleden (aan kanker, red.) toen ze veertig was”, onthult Samantha Steenwijk in Party.

Samantha Steenwijk heeft daardoor haar schoonmoeder nooit gekend. Samantha doet een eerlijke bekentenis over de ziekte…

“Natuurlijk heb ik ook mensen in mijn eigen omgeving die kanker hebben of hebben gehad, of eraan zijn overleden. Dit onderwerp gaat iedereen aan”, aldus Samantha Steenwijk in Party. Samantha kan slechts één conclusie trekken…

“Het blijft een akelige ziekte met vaak desastreuze gevolgen”, aldus Samantha Steenwijk die via de paardenkalender ‘Friesian Horse Kalender’ opnieuw meehelpt om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Lees verder

Economie

Samantha Steenwijk is kapot van verdriet: Familielid overleden

De carrière van Samantha Steenwijk heeft na de rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer over het gebruik van dieetpillen een enorme klap gehad. Zagen we Samantha eerst nog in het ene en andere programma zitten als jurylid daar lijkt definitief een einde aan gekomen te zijn.

Ook de zangcarrière van Samantha zit in het slop. Het heeft er alle schijn van dat Samantha haar eigen carrière zo erg heeft beschadigd door zo heftig te reageren op dingen dat niemand meer met haar wil samenwerken of haar vraagt om te verschijnen in een tv-programma. Het lijkt echt definitief klaar met de carrière van Samantha Steenwijk.

Het zit Samantha dan ook echt niet mee de laatste tijd. Vandaag laat ze ook nog weten dat haar geliefde opa is overleden en dat ze echt kapot van verdriet is.

Samantha plaatste de onderstaande foto op haar Instagram account met de volgende emotionele tekst.

”Dat was het dan mijn lieve opa’tje…
Het is nog zo onwerkelijk na de gezellige dag die we gisteren met elkaar hebben beleefd. Alle mooie herinneringen toverde continu een lach op ons gezicht. We weten dat het zo beter is en dat u nu van alle ouderlijke ‘ongemakken’ bent verlost, maar het doet zo verdomd veel pijn. De formule 1 hield u nog op de been, maar toen die laatste race dit jaar was verreden vond u dat uw eigen vlag ook mocht vallen.”

”Ik heb u beloofd altijd te vechten, door te zetten en goed voor de familie te zorgen, net zoals u dat heeft gedaan. Die belofte zal ik altijd waar maken 🙏🏻
Ik hou van u opa en hopelijk kijken we ooit weer een race samen ❤️”

”En Mam, je bent niet alleen de beste moeder, maar ook de allerbeste dochter geweest. Ik heb zoveel respect voor je, je bent een engel op aarde ❤️”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samantha Steenwijk (@samanthasteenwijk)

Lees verder

Economie

Foto’s: Sonja Bakker maakt hele pikante carrièreswitch!

Sonja Bakker heeft dit jaar, net zoals vele andere bekende Nederlanders, afscheid moeten nemen van haar goede naam. Sonja is jarenlang een begrip geweest in Nederland wanneer het gaat om gezond eten en afvallen. Dit jaar is echter naar voren gekomen dat de onderneemster de laatste jaren behoorlijk wat recepten één op één gejat zou hebben van concurrenten. Nadat de onderneemster hiervoor flink door het stof is gegaan gebeurde het nogmaals. De blondine is inmiddels uit Nederland ‘gevlucht’ omdat ze in Nederland een vrij slechte naam gekregen heeft. Samen met haar partner zou er een gezamenlijk vermogen van zo’n 20 miljoen zijn, over geld hoeft Sonja dus niet meer wakker te liggen. De social media van de onderneemster is verwijderd, dus er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen. Echter lijkt de voormalig chef-kok een andere weg in te slaan tegenwoordig.

Sonja Bakker trekt de stoute schoentjes aan!

Sonja is namelijk fotograaf geworden die behoorlijk opvallende foto’s maakt. Sinds een aantal dagen bezit Sonja namelijk het Instagram-account ‘Sonjabakker.photography’ waarin ze stelt een professioneel fotograaf te zijn. 5 dagen geleden verscheen de eerste post van Sonja: “I’ll take you on an unexpected journey, where you discover even more how beautiful you actually are. And that is captured beautifully, all with complete privacy.”

Inmiddels hebben we gezien dat het behoorlijk pikante kiekjes zijn die Sonja schiet. Het loopt nog niet erg storm, Sonja heeft nu zo’n 300 volgers op haar account. Mocht dit de standaard blijven dan gokken we dat er nog wel wat meer volgers in het verschiet zullen zitten:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonjabakker.photography (@sonjabakker_photography)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sonjabakker.photography (@sonjabakker_photography)

Lees verder
Advertisement

Trending