Connect with us

Economie

Grootschalige oplichtingstruc met de Albert Heijn-bonuskaart: ”Trap hier niet in”

Opletten, vrienden. Wie op sociale media namelijk een barcode van een Albert Heijn-bonuskaart ziet, kan daar maar beter geen gebruik van maken.

De Fraudehelpdesk heeft bekendgemaakt dat Nederland wordt geteisterd door een nieuwe vorm van oplichting. Wie de barcode aan de kassa laat scannen, is in plaats van minder juist meer geld kwijt. En dat bedrag kan oplopen tot wel 10 procent.

Opgelet: Oplichtingstruc met Albert Heijn-bonuskaart maakt boodschappen juist duurder

Ook wij hebben in de afgelopen dagen meermaals berichten op Twitter en Facebook voorbij zien komen waarin een bonuskaart van Albert Heijn wordt gedeeld. Een van de teksten die hierbij werd gebruikt luidde als volgt: “Ben je nou op school of thuis en je wilt boodschappen doen bij de Albert Heijn, gebruik dan mijn bonuskaart voor extra korting.”

Het lijkt een goed bedoelde, empathische actie in tijden van inflatie. Maar wie denkt dat hij extra korting krijgt, heeft het dus mis.

Grootschalige oplichting
Laten we je even uitleggen hoe de oplichtingstruc werkt. Terwijl jij denkt dat je echt korting krijgt op je boodschappen, is de online bonuskaart gekoppeld aan het spaarprogramma van Albert Heijn.

Als je de bonuskaart dus gebruikt, betaal je automatisch voor koopzegels. Kortom: elke euro die je spendeert in de Albert Heijn, kost je op die manier 10 cent extra. Stel je doet voor 100 euro boodschappen, dan betaal je hier 110 euro voor en is het extra tientje voor de oplichter.

Als de oplichter een premium bonuskaart heeft, ben je helemaal de sjaak. Met deze barcode kun je twee zegels kopen per 1 euro. Dat betekent dat als je voor 50 euro boodschappen doet, je 60 euro kwijt bent.

Gebruik je eigen kaart of vraag een medewerker
Het behoeft geen verdere uitleg dat je de aangeboden online kaart beter niet kunt gebruiken. Het advies luidt dan ook om je eigen kaart te gebruiken. Heb je die niet? In de meeste gevallen zijn medewekers ook niet te beroerd om een kaart door de scanner te halen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee 😉

Lees verder

Economie

John van den Heuvel vindt harde steun na overleden dochter

John van den Heuvel zei op Instagram dat het vandaag een moeilijke dag was voor hem en zijn vrouw. Hun eerste kind werd levenloos geboren op 11 april 1991 na negen maanden zwangerschap. “Een bijzondere dag vandaag, met een droevige kant voor ons”, aldus de misdaadverslaggever.

“De korte tijd die Kirsten in ons leven heeft doorgebracht, zullen we altijd koesteren en nooit vergeten”

In zijn autobiografie uit 2015, The Mirror of Justice, vertelt John hoe hun dochter stierf in de baarmoeder van zijn vrouw Mariëtte. We kunnen lezen: “De geboorte is – in tegenstelling tot wat het lijkt – een ontroerend en mooi moment”. Na het opwekken van kunstmatige weeën die meer dan 24 uur aanhielden, werd haar dochter Kirsten geboren op 11 april 1991. Ze is vandaag 30 jaar oud. “ Na Kirsten hebben we drie zonen, daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Maar we koesteren en zullen de korte tijd die Kirsten in ons leven doorbracht nog steeds koesteren”, zei de voormalige politieagent in de aangeklaagde post.

Daaropvolgende bloedonderzoeken wezen uit dat Kirsten trisomie 18 had, “een belangrijke chromosomale afwijking die onverenigbaar is met het leven op chromosoom achttien”. Onder de (bekende) post betuigde Nederland hun medeleven met John, waaronder Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie Plessen, Kelly Weeks, Monique Westenberg, Gerard Joling, William Rutten, Eddy Zoëy en Nicolette Kluijver. “In gedachten bij jullie”, schreef Maik de Boer ook.

Het was een bijzonder emotionele dag voor John en zijn familie, die meestal niet in het middelpunt van de belangstelling staan ​​en vaak op RTL zitten om over strafzaken te praten, zoals Taghi.

Lees verder

Economie

Familie Meiland kapot van verdriet door overlijden

Slecht nieuws voor Meilandjes: Bulldog Bommel bleek zo ziek dat hij niet meer gezond was. De familie moet de hond naar bed hebben gebracht, zoals te zien is in de aflevering van Chateau Meiland van vanavond.

Een deskundige heeft de hond grondig onderzocht. “Uit het onderzoek bleek dat zijn gewrichten, zijn knieën, het feit dat alles helemaal kapot was”, zei Martien bedroefd. Bommel voelde zich slecht, dus hij werd steeds agressiever en viel steeds meer mensen aan. Hij had pijn en was erg in de war, dus Erica, Maxime en Martien voelden zich genoodzaakt het dier te laten inslapen.

De vraag is dus: wat kan de familie doen ter nagedachtenis aan Bommel? Ze vinden een urn te treurig en begraven op de boerderij is geen optie: misschien moeten ze binnenkort verhuizen. Maar toen kreeg Maxime een idee. “ Kunnen we niet gewoon Bombel vormen? ”, ze stelde voor. “ Dat is een goed idee,’ antwoordde Martien. “ Dan kunnen we hem hier in de gang zetten en kan ik hem nog steeds aaien zonder bang te zijn dat hij me bijt. ”

Maxime Meiland

Martien deelde vanavond een foto van het dier op Instagram. “ Na jaren van plezier en angst hebben we voor jou besloten. We zijn verdrietig en blij. Je blijft voor altijd in onze Bommeltje harten! “, voegde hij eraan toe. De reality-tv-ster werd overspoeld met steunbetuigingen van de bekende Nederlanders. Onder meer Jan Versteegh, Viktor Brand en Wendy van Dijk wensen hem veel sterkte.

Lees verder

Economie

Ruud de Wild met spoed naar ziekenhuis na heftige bloeding

Ruud de Wild ligt weer in het ziekenhuis. De radio-dj mocht afgelopen weekend weer naar huis na een geslaagde darmresectie, maar is maandagmiddag per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn superieuren meldden het aan het ANP. Een week geleden maakte NPO Radio 2-dj bekend dat hij last heeft van darmkanker.

Volgens Shownieuws had zijn vriendin, Olcay Gulsen, meerdere complicaties en is De Wild uit voorzorg met een ambulance afgevoerd na hevig bloedverlies, meldt Shownieuws. rehabiliteren
Maandagochtend maakte Gulsen bekend dat haar vriend naar huis was teruggekeerd.

Radio-dj’s zullen er baat bij hebben na drie maanden revalidatie. Vorige week is De Wild voor het eerst geopereerd. Hij zei dat hij op tijd was.

Lees verder

Trending