Connect with us

Nieuwste

Geert Wilders haalt keihard uit naar troonrede Willem-Alexander: ‘Klootzak!’

Willem-Alexander heeft het volk weer toegesproken in zijn jaarlijkse praatje, die we de troonrede noemen. De koning maakt zich ernstig zorgen over het wegvallen van het vertrouwen in de politiek.

Zorgwekkend

De koning noemt het “zorgwekkend” dat mensen “in een volwassen democratie als de onze het vertrouwen verliezen in het oplossend vermogen van politiek en bestuur”.

Geert Wilders vat troonrede Willem-Alexander perfect samen

Tijden van onzekerheid

“We leven in een tijd van tegenstrijdigheden en onzekerheid”, aldus de koning die het ”tegenstrijdig” noemt dat bestaanszekerheden onder druk staan en armoede toeneemt in een periode van economische groei en lage werkloosheid. Hij neemt het op voor de politiek. ”Tegenstrijdig is het dat mensen zich in ons vrije land niet vrij voelen om hun mening te geven uit angst voor harde reacties of zelfs bedreigingen.”

Meerderheid tevreden over democratie

Volgens de koning is een meerderheid van Nederland zeer tevreden over hoe de democratie functioneert.

Wij weten niet op welk opiniepanel hij dat baseert, maar goed. Het kabinet zegt zich volgens Willem-Alexander goed te realiseren dat Nederlanders kritisch zijn op de werking van het “politiek-bestuurlijke bestel”. Het kabinet ervaart dat dan ook als een aansporing om “maatregelen te nemen die echt nodig zijn en hier open en transparant te zijn”.

Levensonderhoud peperduur

De koning is op de hoogte van het feit dat mensen gebukt gaan onder financiele problemen en de torenhoge kosten voor levensonderhoud. Ook ziet hij in dat de woningnood ”nijpend” is en heeft hij aandacht voor de ”schrijnende situaties” met betrekking tot het asielprobleem. Tenslotte vindt Willem-Alexander dat er een ”open blik” nodig is op “minder mooie bladzijden uit onze geschiedenis”. Dat gaat over racisme en discriminatie.

Het kabinetsbeleid is geformuleerd “in de overtuiging dat volgende generaties, net als wij, een goed leven moeten kunnen leiden in een schoon en veilig land met kansen voor iedereen”, zo zei de vorst. “Dat perspectief moet er zijn voor mensen van elke geloofsovertuiging, geaardheid, leeftijd, herkomst of beroep. Voor inwoners van stad en platteland, hier en in Caribisch Nederland.”

 

Lees verder

Economie

Broertje van Nikkie Plessen overleden: “Hij kon niet meer zelf ademen”

Nikkie Plessen (36 jaar) was onlangs te gast in de podcastserie “Podnataal” waar ze vertelt over haar zwangerschappen. Zo vertelde de modeontwerpster dat ze tijdens haar eerste zwangerschap beter in de gaten werd gehouden omdat haar broer was overleden.

Nikkie zegt echter niet iemand te zijn die zich “veel zorgen maakt over de gevaren en wat er kan gebeuren”.

“Ik laat alles op me afkomen”

De modeontwerper heeft bijvoorbeeld geen lessen over zwangerschap gevolgd en heeft er ook niet echt over gelezen. “Natuurlijk, de eerste keer dat je websites bekijkt die vooral gaan over de ontwikkeling van je kind, hoe ze eruit zien en hoe je je nu zou moeten voelen, heb ik dat allemaal gedaan”, zegt ze over haar eerste zwangerschap. “Ik ben nog steeds de persoon die ik mezelf zie. Ik laat dingen met me gebeuren. De hele wereld kan het, dus ik moet op de een of andere manier echt succesvol zijn.

Broer is ernstig gehandicapt

Nikkie moet echter iets vaker gecontroleerd worden dan normale zwangere vrouwen. Het ging allemaal om zijn overleden broer. “Hij was erg ziek, dus ik maakte een schetsmatig medisch dossier zodat alles onder controle was. (…) Hij had een omgekeerd chromosoom. Hij kon niet zelfstandig ademen en kon niets doen. Toen zei Nikkie’s vriend: ” ga naar een fabriek omdat het een familieding is.” Dan zien ze hoe gezond een kind is. U bevindt zich momenteel in de gezondheidsmodus. Ik ben dus niet een van die mensen die zich grote zorgen maakt over de gevaren en wat er zou kunnen gebeuren. “

Lees verder

Economie

“André Hazes jr. vecht tegen vervelende ziekte”

André Hazes zit nog in de mand. De zanger is emotioneel uitgeput.

Haze Jr. is een Nederlandstalige zangeres. Hij is de zoon van wijlen André Hazes. Zijn bekendste nummer is “Live”. Niet iedereen is er echter zo zeker van. Het gerucht gaat dat Andre Hazes nog niet uitgeput is.

Sommige bronnen zeiden dat de mannelijke zanger een “verslaving” moet hebben, aldus Gia Dinh TV. “Ja, hij moet deze gewoonte doorbreken.

Vandaag zegt het management van André dat dat niet waar is. André is in de kliniek omdat hij uitgeput is. De directie zegt hierover het volgende.

Hazes heeft de afgelopen maanden een tumultueuze tijd doorgemaakt. Zijn slechte vorm, de precaire toestand van de coronapandemie en de ontwikkeling van zijn persoonlijke leven hebben hem enorm geraakt.

André is een druk leven gewend. Maar door de coronacrisis en veranderingen in haar leven veranderde alles ineens. Hij ging echter door met het uitvoeren van de plannen. Nu is het tijd voor hem om te vertragen en weer volledig fit te worden.

“André wil haar gezondheid herstellen nadat ze zichzelf veel schade heeft toegebracht. Hij begrijpt het en wil weer de beste versie van zichzelf zijn.

Lees verder

Nieuwste

Dochter Constantijn en Laurentien in grootste geheim uit Nederland vertrokken

De jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, gravin Leonore, is in het grootste geheim naar het buitenland vertrokken. Ze verblijft momenteel in Wales waar ze middelbaar onderwijs volgt aan het UWC Atlantic College. Dat is dezelfde school als haar nichtje prinses Alexia.

Volgens de traditie is de gravin door de tweedejaars ontvangen met gejoel, geklater op pannen en muziek. Ook prinses Alexia was aanwezig.

Het was te verwachten dat het nieuws toch zou uitlekken. Constantijn en Laurentien willen niets kwijt over de keuze van hun dochter om in het buitenland te gaan studeren. “Hierover doet de Rijksvoorlichtingsdienst geen mededelingen”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Wellicht houden ze de lippen stijf omdat de studie voor twee jaar maar liefst 95.000 euro kost. Dat is natuurlijk alleen maar weggelegd voor de superrijken. Ook broer Claus-Casimir maakte zijn studie af in het buitenland. Gravin Eloise is de enige die in Nederland studeerde.

 

Lees verder

Trending