Connect with us

Holland

Video: Ali B verteld over “tegen meisjes liegen om in bed krijg verslaving”

Sinds afgelopen week ligt Ali B enorm onder vuur. Er zijn daarnaast verschillende aangiftes tegen hem gedaan, waaronder tegen verkrachting. Verschillende slachtoffers hebben openlijk gesproken over de handelingen van de rapper en coach van The Voice of Holland.

Ali B is al jaren actief jurylid bij The Voice of Holland en heeft ook deelgenomen als jurylid bij X Factor. Sinds een ruime week is de coach enorm in opspraak. Tim Hofman heeft zich enkele maanden geleden vastgebeten in het bizarre verhaal rondom The Voice of Holland waar onder meer Ali B beschuldigt wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag en verkrachting.
In de uitzending van Tim Hofman, BOOS, is Tim er ook bij wanneer één van de slachtoffers aangifte doet tegen de rapper. Inmiddels hebben zich meerdere slachtoffers gemeld bij de politie en lopen de aangiftes tegen Ali langzaam maar zeker flink op.

Ali B spreekt zich uit
Ali B heeft zich eerder al uitgesproken te hebben te kampen met verschillende verslavingen. Zo heeft de rapper onder meer een gok verslaving, een wiet verslaving en een verslaving om meiden in bed te krijgen, zo zegt hij zelf. Of hij ook hulp heeft gezocht of zoekende is, dat is niet bekend.

Na de spraakmakende uitzending is het overigens verdacht stil aan de kant van de mannen die beschuldigt worden hiervan. Het enige wat Ali B naar buiten heeft gebracht is dat het volgens hem niet klopt. Zijn exacte woorden waren:”Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen”.

Volgens de rapper is hij absoluut niet schuldig aan dit soort gedrag en herkent hij zichzelf ook niet in de aangiftes. Overigens heeft hij ook laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek, dat er niet heel best voor hem uit lijkt te zien. Ali is inmiddels ontslagen bij RTL en houdt zich ook verdacht stil op social media.

Lees verder

Holland

Beelden: Nederlandse actrice ontsnapt aan de dood tijdens storm

Ondertussen is storm Eunice uitgegroeid tot een officiële zware storm. In Vlissingen en IJmuiden zijn windsnelheden gemeten van 10 Beaufort. Terwijl de stormschademeldingen binnenlopen, eiste de storm de eerste doden. De politie roept dan ook op om binnen te blijven.

Het noodnummer 112 is overbelast. De politie vraagt om alleen te bellen bij levensgevaarlijke situaties. Rond 17:10 uur kreeg de Nederlandse bevolking een NL-Alert vanwege de extreme weersomstandigheden.

In Amsterdam en Diemen kwamen drie mensen om het leven. Dat gebeurde door omvallende bomen.

Hoe gevaarlijk de situatie is, toont deze video. Een auto kan op het nippertje ontsnappen aan een omvallende boom. Deze bestuurder heeft een goeie engelenbewaarder als je het ons vraagt. Het ging om de actrice Ellemieke Vermolen, die in de auto reed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv)

Lees verder

Holland

Einde van alle maatregelen? Volgende week meer versoepelingen verwacht

Het gaat de goede kant op met de ontwikkeling van de coronapandemie. Zo goed, dat het kabinet reden ziet om te versoepelen. Dat meldt ‘Nieuwsuur’.
Versoepelingen zullen eerst leiden tot meer besmettingen. Het zal dan in eerste instantie weer drukker worden in de ziekenhuizen, maar volgens politiek verslaggever Arjan Noorlander worden er “geen drama’s meer verwacht”. “Volgende week kunnen we waarschijnlijk verdere versoepelingen verwachten.”

Het kabinet gaat de teugels nog niet volledig laten vieren. Maar concreet betekent het dat de stadions en theaters voller mogen en het nachtleven weer open kan.

VERSOEPELINGEN
Hji zegt er wel bij dat er nog niets definitief is, het wachten is op het OMT-advies. Hij verwacht niet dat het coronatoegangsbewijs al wordt afgeschaft.

Reden voor de versoepelingen is de hoge vaccinatiegraad onder ouderen en het groeiende aantal jongeren dat inmiddels al besmet is geweest met het virus. De kans dat er grote gezondheidsproblemen ontstaan is daardoor nu kleiner.

NIEUW SYSTEEM
Noorlander heeft het Nieuwsuur ook over een toekomstplan. Zo zou het kabinet niet meer grootschalig willen testen en vaccineren, maar zich willen focussen op thuistesten, steekproeven en het onderzoeken van leidingwater. Een systeem van snel boosteren bij een nieuwe variant zou daarbij ook een optie zijn.

Lees verder

Heftig

Katja Schuurman: ‘Had 180 aangiften van aanranding kunnen doen’

Katja Schuurman is naar eigen zeggen vaak slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice en actrice had „tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding”, schrijft ze op Instagram in een reactie op de misstanden bij The voice of Holland. Dat deed ze echter niet. „Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn.”

Katja roept vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt op van zich te laten horen. „Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.”

De presentatrice benadrukt dat het nooit de schuld is van het slachtoffer. „Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag.”

Ook schrijft Katja dat de meeste mannen ’niet zo’ zijn, maar heeft een boodschap voor de heren die wel over grenzen zijn gegaan. „Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je? Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan. Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks? Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet. En bedenk dan hoe je verder wilt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Lees verder
Advertisement

Trending