Connect with us

Economie

Net binnen: ‘Ook seksueel grensoverschrijdend gedrag in “The voice of Kids”‘

De Nederlandse zender RTL schort de uitzendingen van de talentenjacht “The voice of Holland” meteen op. Aanleiding zijn aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, door verschillende betrokkenen bij het programma. Er is bij het Openbaar Ministerie al een formele klacht ingediend, tegen “Voice”-jurylid Ali B. De leider van de liveband in “The voice of Holland” erkent de beschuldigingen over zichzelf, en stapt onmiddellijk uit het programma. RTL is een onderzoek gestart.

Het consumentenprogramma BOOS van zender BNNVARA, dat wordt uitgezonden via het YouTubekanaal van de Nederlandse openbare omroep, bracht de bal aan het rollen. In de zomer deed Tim Hofman, maker en presentator van BOOS, een oproep op sociale media. Hij zocht naar “mensen die gewerkt hebben bij- of meegedaan aan een talentenshow in Nederland en daar dingen meegemaakt, gezien of gehoord hebben die niet door de beugel kunnen”. De oproep kwam er, nadat er bij de redactie van BOOS meerdere gelijkaardige verhalen hierover waren binnengekomen.

Komende donderdag brengt BOOS over dit onderwerp een reportage naar buiten. Maker Tim Hofman benadrukt op Twitter dat er “ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt is”. Het team van “The voice of Holland” is hierover ingelicht op 12 januari. Volgens de Nederlandse commerciële zender RTL zijn de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag “ernstig en schokkend” en “waren ze niet bekend bij RTL”.

Het zou gaan om verschillende klachten over verschillende personen die bij het programma betrokken zijn. Alle betrokkenen zijn hier door BNNVARA over gecontacteerd, om te kunnen reageren op de aantijgingen. Volgens het openbaar ministerie van Midden-Nederland is er afgelopen week aangifte gedaan tegen één persoon, die “gerelateerd is” aan het programma.

Het Openbaar Ministerie zegt om privacyredenen niet om wie het gaat, maar “Voice”-jurylid Ali B. (zie foto) heeft aan de Nederlandse krant De Telegraaf laten weten dat die klacht tegen hem is ingediend. “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, zegt Ali B. aan De Telegraaf. Het management van de rapper heeft via een korte mededeling op sociale media laten weten dat ze geloven in zijn onschuld, en “het onderzoek in alle vertrouwen afwachten.”

Lees verder

Economie

Rutte: Het einde van corona is nabij: COVID19 wordt een griepje

Eindelijk! Het lijkt erop dat het hele coronadrama een einde begint te krijgen want ook de Europese Unie heeft laten weten dat het ‘pandemisch eindspel’ is zicht is. Kortom samengevat betekend dit dat corona binnekort gewoon als een griepje wordt gezien.

Directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dit laten weten en denkt dat rond maart 60% van heel Europa besmet zal zijn met de Omikronvariant. Wanneer de top is bereikt zullen we een immuniteit hebben opgebouwd wat ervoor zorgt dat er minder besmettingen zullen zijn.

Deze positieve berichten zijn onstaan door de vele vaccinaties maar ook omdat veel mensen ziek zijn geworden van het coronavirus. Corona zal altijd terugkeren in ons leven maar niet meer zoals we het nu kennen: met harde lockdowns en veel maatregelen maar eerder als gewoon de griep.

Dat komt omdat de Omkronvariant een stuk milder is dan alle varianten hiervoor; goed nieuws dus!

Lees verder

Economie

Linda de Mol haalt flink uit naar de media – “De menselijke maat is volledig verdwenen”

Linda de Mol heeft de wind van voren gekregen na haar uithaal naar de media. Het enige medium die de blondine nog vertrouwd, is haar eigen LINDA. Hoewel iedereen begrijpt dat Linda de Mol in het vervelend pakket zit, hebben minder mensen begrip voor haar reactie.

Reactie Linda de Mol

“Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat ‘ik immers alles wist’, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen.”

Ook geeft ze aan dat (als) ze met een reactie gaat komen, deze ook enkel en alleen zal verschijnen in haar eigen blad, of zoals ze zelf zegt: “Op het enige mediaplatform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf.”

‘Lachwekkend’

Rob Goossens vindt de reactie van haar vooral lachwekkend: “Linda de Mol vertrouwt van alle media alleen de Linda nog, schrijft ze. Dan moet ik haar teleurstellen, vrees ik, want daar op de redactie was algemeen bekend dat vieze Jeroentje een notoire vreemdganger is. Ik schakel misbruik en vreemdgaan niet gelijk. Maar als je het over vertrouwen hebt terwijl je eigen personeel te beroerd bleek om naar je toe te stappen over de hobby’s van je man…”

Lees verder

Economie

Net binnen: Deze coronamaatregelen worden dinsdag aangekondigd

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft als advies aan de overheid gegeven om alles weer op en te gooien tot 20:00. Ze hebben dit advies uitgegeven aan de overheid, laten bronnen binnen de overheid weten.

Dat alles weer open mag is natuurlijk geweldig nieuws maar er zitten wel voorwaarden achter. Aanstaande maandag gaat de overheid verder vergaderen maar er is wel al gezegd dat ze gaan luisteren naar het OMT. Het is echter wel zo dat er goed moet worden gekeken naar hoe laat alles weer open mag en hoe laat alles weer dicht moet.

Horeca

Ook de horeca mag weer open maar moet er wel worden gekeken of ze zomaar open mogen of dat mensen een vaste zitplaats toegediend moeten krijgen. Aanstaande maandag wordt er tussen de minister overlegd en de dag erna, dinsdag, zal er om 19:00 weer een persconferentie plaatsvinden.

Vorige week was de horeca er al klaar mee en besloten toch een aantal zaken haar deuren weer open te gooien. Ze vonden het genoeg, wat wij ook begrijpen. Ze deden dit echter wel uit protest om aan de overheid te laten zien dat de maat vol was en dat ze nu echt weer open willen.

Ook veel burgemeesters vinden het te ver gaan en vinden dat de horeca nu echt weer wat meer ademruimte moet krijgen.

Wel geeft Rutte een kanttekening bij het openen van alles omdat ze de effecten nog niet weten van het heropenen van het onderwijs. Hij zei hier echter wel het volgende bij: “We zijn hoopvol, maar met een winstwaarschuwing”.

Lees verder
Advertisement

Trending