Connect with us

Economie

Net binnen: dit is wanneer de horeca weer opengaat!

De overheid heeft laten weten dat de horeca binnenkort waarschijnlijk weer open mag. Ze kijken het nog tien dagen aan en daarna is er een grote kans dat de horeca van start mag. Rutte heeft dit laten weten tijdens de persconferentie.

Ook bronnen hebben laten weten dat als er niets gebeurt wat uitzonderlijk is de horeca weer met bepaalde regels open mag. Dit zou betekenen dat we vanaf 25 januari eindelijk weer een hapje kunnen en een biertje kunnen drinken of een kopje koffie natuurlijk.

Rutte heeft uitgelegd dat het lastig is om alleen in een keer weer open te gooien en dat er wel bepaalde voorwaarden aan zitten verbonden als de horeca weer open gaat. Dit is geweldig nieuws voor deze sector die al sinds 19 december dicht is, bijna een maand.

Versoepelingen

De overheid heeft een aantal versoepelingen aangekondigd die vanaf morgen zullen ingaan, zo mogen alle winkels weer open. Hieronder een overzicht van de coronamaatregelen die vanaf morgen (15 januari) in zullen gaan plus de maatregelen die bijven staan:

– Morgen mag er weer gesport worden, binnen en buiten – wel zonder publiek
– Alle scholen gaan weer open
– Je mag vier mensen uitnodigen
– Een mondkapje moet ook op het werk gedragen worden en buiten
– Alle winkels gaan weer open, zonder afspraak. Alles moet echter wel op 17:00 dicht
– Als je een boosterprik hebt gehad en je bent in contact geweest met iemand die besmet is, hoef je niet meer in quarantaine
– 1.5 meter afstand moet altijd gehouden worden
– Heb je klachten? Ga dan niet het huis uit en doe een zelftest
– Als je buiten bent en ouder dan 13 jaar wordt er aangeraden om met niet meer dan vier personen te zijn
– Tankstations, apotheken, rijscholen, bij de notaris of de advocaat – die mogen gewoon weer open tot normale openingstijden
– Supermarkten etc blijven open tot 20:00
– De horeca blijft dicht, afhalen is wel mogelijk
– Bioscopen, musea, theaters en concertzalen blijven dicht

Lees verder

Economie

Rutte: Het einde van corona is nabij: COVID19 wordt een griepje

Eindelijk! Het lijkt erop dat het hele coronadrama een einde begint te krijgen want ook de Europese Unie heeft laten weten dat het ‘pandemisch eindspel’ is zicht is. Kortom samengevat betekend dit dat corona binnekort gewoon als een griepje wordt gezien.

Directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dit laten weten en denkt dat rond maart 60% van heel Europa besmet zal zijn met de Omikronvariant. Wanneer de top is bereikt zullen we een immuniteit hebben opgebouwd wat ervoor zorgt dat er minder besmettingen zullen zijn.

Deze positieve berichten zijn onstaan door de vele vaccinaties maar ook omdat veel mensen ziek zijn geworden van het coronavirus. Corona zal altijd terugkeren in ons leven maar niet meer zoals we het nu kennen: met harde lockdowns en veel maatregelen maar eerder als gewoon de griep.

Dat komt omdat de Omkronvariant een stuk milder is dan alle varianten hiervoor; goed nieuws dus!

Lees verder

Economie

Linda de Mol haalt flink uit naar de media – “De menselijke maat is volledig verdwenen”

Linda de Mol heeft de wind van voren gekregen na haar uithaal naar de media. Het enige medium die de blondine nog vertrouwd, is haar eigen LINDA. Hoewel iedereen begrijpt dat Linda de Mol in het vervelend pakket zit, hebben minder mensen begrip voor haar reactie.

Reactie Linda de Mol

“Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat ‘ik immers alles wist’, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen.”

Ook geeft ze aan dat (als) ze met een reactie gaat komen, deze ook enkel en alleen zal verschijnen in haar eigen blad, of zoals ze zelf zegt: “Op het enige mediaplatform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf.”

‘Lachwekkend’

Rob Goossens vindt de reactie van haar vooral lachwekkend: “Linda de Mol vertrouwt van alle media alleen de Linda nog, schrijft ze. Dan moet ik haar teleurstellen, vrees ik, want daar op de redactie was algemeen bekend dat vieze Jeroentje een notoire vreemdganger is. Ik schakel misbruik en vreemdgaan niet gelijk. Maar als je het over vertrouwen hebt terwijl je eigen personeel te beroerd bleek om naar je toe te stappen over de hobby’s van je man…”

Lees verder

Economie

Net binnen: Deze coronamaatregelen worden dinsdag aangekondigd

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft als advies aan de overheid gegeven om alles weer op en te gooien tot 20:00. Ze hebben dit advies uitgegeven aan de overheid, laten bronnen binnen de overheid weten.

Dat alles weer open mag is natuurlijk geweldig nieuws maar er zitten wel voorwaarden achter. Aanstaande maandag gaat de overheid verder vergaderen maar er is wel al gezegd dat ze gaan luisteren naar het OMT. Het is echter wel zo dat er goed moet worden gekeken naar hoe laat alles weer open mag en hoe laat alles weer dicht moet.

Horeca

Ook de horeca mag weer open maar moet er wel worden gekeken of ze zomaar open mogen of dat mensen een vaste zitplaats toegediend moeten krijgen. Aanstaande maandag wordt er tussen de minister overlegd en de dag erna, dinsdag, zal er om 19:00 weer een persconferentie plaatsvinden.

Vorige week was de horeca er al klaar mee en besloten toch een aantal zaken haar deuren weer open te gooien. Ze vonden het genoeg, wat wij ook begrijpen. Ze deden dit echter wel uit protest om aan de overheid te laten zien dat de maat vol was en dat ze nu echt weer open willen.

Ook veel burgemeesters vinden het te ver gaan en vinden dat de horeca nu echt weer wat meer ademruimte moet krijgen.

Wel geeft Rutte een kanttekening bij het openen van alles omdat ze de effecten nog niet weten van het heropenen van het onderwijs. Hij zei hier echter wel het volgende bij: “We zijn hoopvol, maar met een winstwaarschuwing”.

Lees verder
Advertisement

Trending