Connect with us

Heftig

Katja Schuurman: ‘Had 180 aangiften van aanranding kunnen doen’

Katja Schuurman is naar eigen zeggen vaak slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice en actrice had „tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding”, schrijft ze op Instagram in een reactie op de misstanden bij The voice of Holland. Dat deed ze echter niet. „Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn.”

Katja roept vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt op van zich te laten horen. „Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.”

De presentatrice benadrukt dat het nooit de schuld is van het slachtoffer. „Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag.”

Ook schrijft Katja dat de meeste mannen ’niet zo’ zijn, maar heeft een boodschap voor de heren die wel over grenzen zijn gegaan. „Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je? Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan. Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks? Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet. En bedenk dan hoe je verder wilt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Lees verder

Heftig

Breaking: Macron na gesprek met Poetin: ”Het ergste komt nog, hij wil heel Oekraïne”

Poetin

De Franse president Emmanuel Macron belde vandaag nog eens met de Russische president Vladimir Poetin. Dat telefoongesprek belooft niet veel goeds, onthult een medewerker van Macron.

“Vladimir Poetin wil heel Oekraïne veroveren, dus het ergste moet nog komen”, zei Macron na afloop van het gesprek. De Franse president geeft aan dat hij Poetin liet verstaan dat hij een grove fout maakte door Oekraïne binnen te vallen. “Je bent jezelf voor de gek aan het houden door te denken dat de Oekraïense regering zomaar opzij gezet kan worden.” Macron zegt dat Rusland nog heel lang zal lijden onder de gevolgen.

Niets geruststellend

Poetin herhaalde zijn wens om Oekraïne te denazificeren. “Er is niets in wat president Poetin zei dat ons gerust kon stellen.” De vertraging van de onderhandelingen zal er alleen maar toe leiden dat Rusland nog meer eisen gaat stellen.

Daarna belde Macron ook nog met de Oekraïense president Zelensky. Hij gaf te verstaan dat hij zich nooit zal overgeven. De president weigert te onderhandelen met een pistool tegen zijn hoofd.

Lees verder

Heftig

Oude TV uitzending opgedoken “Paul de Leeuw betast een kind”

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur nu een tv-fragment uit 1994, waarop te zien is hoe hij een 8-jarig jongetje knuffelt, kust en likt, viral gaat. Dat werd in 2020 besproken in RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Hoewel De Leeuw er alles aan heeft gedaan om het fragment verwijderd te krijgen van internet, is het nu weer boven water komen drijven via een Chileens socials-kanaal. Het leidde tot ophef, maar de berichtgeving over die ophef in Boulevard en Shownieuws, leidt nu tot nóg meer ophef.

De Leeuw wordt nu ook door Nederlandse kijkers door de mangel gehaald op zijn eigen socials. “Ik ben oprecht geshockeerd door het zien van een oude tv-uitzending van jou waarbij je op een ongepaste en intimiderende wijze een kleine jongen meerdere malen aan het kussen bent op zijn wang en in zijn nek terwijl hij dicht tegen je aan op je schoot zit“, zegt de kijker.

En: “Ook al wordt er beweert dat het allemaal gespeeld is, dit hoort niet! We hebben het hier over een minderjarige jongen! Als hij zelf deze beelden nu terugziet, hoe zou hij zich wel niet voelen als het voor mij al ongemakkelijk is om ernaar te kijken??? Neem dan ook je verantwoordelijkheid als een vader van twee kinderen en geef hierover meer duidelijkheid in plaats van de beelden te laten verwijderen.” Reactie van verschillende mensen: “Paul de Leeuw betast een kind”

En ene Marga: “Gatver Paul, vond het destijds al heel raar en zeer ongemakkelijk. Maar waar komt dit filmpje nu opeens vandaan ? 😪

BLVD en Show

Wat vonden ze hier in Boulevard en Shownieuws van? Fatima Moreira de Melo: “Het is vergaande humor. Als je nu denkt dat iemand het nog zou doen op tv: dat kan echt niet. Maar toen… Ik herinner het me nog. Dat kon nog!

Presentator Eddy Zoëy: “Dat we dat in 1994 gewoon vonden, staat ook als een paal boven water, want er is nooit echt iemand over gevallen.”

Tv-kenner Rob Goossens: “We zijn preutser geworden met z’n allen. We kijken er nu met heel andere ogen naar dan toen, wat heel raar is.”

Showbizzorakel Luuk Ikink: “Hij wordt voor alles en nog wat uitgemaakt, voor pedofiel voornamelijk. Dat is natuurlijk heel naar om over je te horen. We hebben hem om een reactie gevraagd, maar hij wil hier verder niet op reageren.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Wij kennen Paul de Leeuw en op dat moment had Nederland ook niet door dat het in scène gezet werd, maar toen het werd uitgelegd, dacht je: ja, dat kun je verwachten van Paul de Leeuw. In Chili hebben ze die context niet, want daar klinkt overal het woord pedofiel. Er is in die zeventien jaar wel wat veranderd. Aan kinderen zitten kun je helemaal niet meer maken.

Advocaat Bram Moszkowicz: “Ik zou als ik hem was een soort statement geven.

Het bewuste jongetje uit het fragment is overigens het neefje van Hanneke Groenteman.

De gewraakte beelden:

Lees verder

Heftig

BOOS aflevering: ‘Marco B. raakte 13 en 14-jarige meisjes aan’

De BOOS-reportage van deze avond slaat in als een bom. De beerput rond the Voice blijkt nog harder te stinken dan gedacht. Het gaat niet alleen om seksueel overschrijdend gedrag, maar om ronduit aanranding en in het geval van Ali B zelfs om verkrachting. Ook Marco Borsato wordt beschuldigd van de vreselijkste dingen.

Zo zou Marco Borsato op zijn jaarlijkse BBQ voor ex-deelnemers aan The Voice zwaar over de schreef zijn gegaan. Het was al bekend dat een vrouw tegen hem aangifte deed wegens aanranding, maar nu duiken er nog verhalen op over jonge meisjes die hij bepotelde.

In de reportage komt een meisje aan bod dat beweert dat de zanger tijdens zo’n feestje aan haar billen en kont zat.

Boos fragment:

Wellicht gaat het om dit BBQ-feestje:

Lees verder
Advertisement

Trending