Connect with us

Economie

Zien: Lale Gül haalt genadeloos uit naar merken die familie Meiland cancelen!

Lale Gül is een van de weinige bekende Nederlanders die openlijk de familie Meiland steunt in de huidige mediarel rondom het gezin. Een tijdje terug heeft Erica Meiland een paar uitspraken gemaakt over de Islam en het dragen van hoofddoeken door vrouwen. Deze hebben voor een gigantische lading kritiek gezorgd en een hele stroom aan merken die de samenwerking met de gezinsleden stoppen. Lale Gül, bekend van haar boek ‘Ik ga leven’ vindt het verbijsterend dat al deze merken hiervoor kiezen. Ze schrijft onder andere dat ze het triest vindt dat je je inkomen kunt verliezen door het uiten van je mening.

Ook “dat je mening over een religieus kledingstuk moeiteloos gekoppeld wordt aan racisme” vindt ze lastig. De mening van Erica vindt ze niet gek. Ze zegt: “Aangezien je als klein meisje op de moskee leert dat de hoofddoek er is om je haar en schoonheid te bedekken voor de man, die zijn driften niet altijd in de hand heeft.”

Lale Gül neemt het op voor Erica Meiland!

Verder laat de schrijfster weten dat de merken die de Meilandjes ‘cancellen’ niet bij haar hoeven aan te kloppen. Ze zegt onder andere: “Deze bedrijven zullen dan mij ook wel niet benaderen voor een samenwerking als ik ­sponsors zoek voor mijn succesvolle podcast ‘Ik ga leven’. Ik kom namelijk graag op voor de ­feministische zaak en onderdrukte vrouwen die niet zelf kiezen voor hun kleding.“. Ze aat onder andere weten dat ze het “vermoeiend en geschift” vindt. Dit omdat je tegenwoordig, als BN’er, een bepaalde mening moet hebben om mee te kunnen doen. Link naar de column van mevrouw Gül is onderaan dit artikel te vinden. Eerder liet de schrijfster haar mening in Goedemorgen Nederland horen. De schrijfster zei destijds: “Erica vindt dat een boerka of een hoofddoek symbool staat voor onderdrukking. Ik denk dat heel veel vrouwen in Iran en Saudi-Arabië haar daarin de hand schudden. Dus dat is helemaal geen heftige of controversiële mening.” Hieronder meer:

Lees verder

Economie

Rutte: Het einde van corona is nabij: COVID19 wordt een griepje

Eindelijk! Het lijkt erop dat het hele coronadrama een einde begint te krijgen want ook de Europese Unie heeft laten weten dat het ‘pandemisch eindspel’ is zicht is. Kortom samengevat betekend dit dat corona binnekort gewoon als een griepje wordt gezien.

Directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dit laten weten en denkt dat rond maart 60% van heel Europa besmet zal zijn met de Omikronvariant. Wanneer de top is bereikt zullen we een immuniteit hebben opgebouwd wat ervoor zorgt dat er minder besmettingen zullen zijn.

Deze positieve berichten zijn onstaan door de vele vaccinaties maar ook omdat veel mensen ziek zijn geworden van het coronavirus. Corona zal altijd terugkeren in ons leven maar niet meer zoals we het nu kennen: met harde lockdowns en veel maatregelen maar eerder als gewoon de griep.

Dat komt omdat de Omkronvariant een stuk milder is dan alle varianten hiervoor; goed nieuws dus!

Lees verder

Economie

Linda de Mol haalt flink uit naar de media – “De menselijke maat is volledig verdwenen”

Linda de Mol heeft de wind van voren gekregen na haar uithaal naar de media. Het enige medium die de blondine nog vertrouwd, is haar eigen LINDA. Hoewel iedereen begrijpt dat Linda de Mol in het vervelend pakket zit, hebben minder mensen begrip voor haar reactie.

Reactie Linda de Mol

“Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat ‘ik immers alles wist’, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen.”

Ook geeft ze aan dat (als) ze met een reactie gaat komen, deze ook enkel en alleen zal verschijnen in haar eigen blad, of zoals ze zelf zegt: “Op het enige mediaplatform dat ik nog vertrouw: dat van mezelf.”

‘Lachwekkend’

Rob Goossens vindt de reactie van haar vooral lachwekkend: “Linda de Mol vertrouwt van alle media alleen de Linda nog, schrijft ze. Dan moet ik haar teleurstellen, vrees ik, want daar op de redactie was algemeen bekend dat vieze Jeroentje een notoire vreemdganger is. Ik schakel misbruik en vreemdgaan niet gelijk. Maar als je het over vertrouwen hebt terwijl je eigen personeel te beroerd bleek om naar je toe te stappen over de hobby’s van je man…”

Lees verder

Economie

Net binnen: Deze coronamaatregelen worden dinsdag aangekondigd

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft als advies aan de overheid gegeven om alles weer op en te gooien tot 20:00. Ze hebben dit advies uitgegeven aan de overheid, laten bronnen binnen de overheid weten.

Dat alles weer open mag is natuurlijk geweldig nieuws maar er zitten wel voorwaarden achter. Aanstaande maandag gaat de overheid verder vergaderen maar er is wel al gezegd dat ze gaan luisteren naar het OMT. Het is echter wel zo dat er goed moet worden gekeken naar hoe laat alles weer open mag en hoe laat alles weer dicht moet.

Horeca

Ook de horeca mag weer open maar moet er wel worden gekeken of ze zomaar open mogen of dat mensen een vaste zitplaats toegediend moeten krijgen. Aanstaande maandag wordt er tussen de minister overlegd en de dag erna, dinsdag, zal er om 19:00 weer een persconferentie plaatsvinden.

Vorige week was de horeca er al klaar mee en besloten toch een aantal zaken haar deuren weer open te gooien. Ze vonden het genoeg, wat wij ook begrijpen. Ze deden dit echter wel uit protest om aan de overheid te laten zien dat de maat vol was en dat ze nu echt weer open willen.

Ook veel burgemeesters vinden het te ver gaan en vinden dat de horeca nu echt weer wat meer ademruimte moet krijgen.

Wel geeft Rutte een kanttekening bij het openen van alles omdat ze de effecten nog niet weten van het heropenen van het onderwijs. Hij zei hier echter wel het volgende bij: “We zijn hoopvol, maar met een winstwaarschuwing”.

Lees verder
Advertisement

Trending