Connect with us

Nieuwste

Heftig! Zo veel besmettelijker is de nieuwe mutatie!

nieuwe-mutatie-engeland

De nieuwe, veel besproken, mutatie die uit het Verenigd Koninkrijk komt en inmiddels al aardig verspreid is over de wereld, is inderdaad veel besmettelijker, zo blijkt uit onderzoek.

Uit het onderzoek van het Imperial College in Londen  blijkt dat de nieuwe mutatie het reproductiegetal (R) met een factor van 0,4 tot 0,7 verhoogt. Dat betekent dat de R veel sneller boven de 1 kan komen.

Het ‘R’ getal geeft aan hoe snel een besmet persoon, andere mensen aansteekt. Virologen zijn het erover eens dat de R niet boven de 1 mag komen om het virus onder controle te houden. Dit wordt ook wel de signaalwaarde genoemd. Op dit moment is de R in Nederland 1,15. Dat houdt in dat 100 besmette personen 115 anderen aansteken.

Britse mutatie

De Britse mutatie verspreid dus nog sneller dan de al enorm besmettelijke eerste variant. Britse hoogleraar Axel Gandy aan het Imperial College maakt zich zorgen over de mutatie. “Dit is de meest ernstige verandering van het virus sinds het begin van de epidemie“, zegt hij tegen de BBC.

nieuwe-corona-mutatie

Britse coronavariant

De mutatie lijkt naast dat het veel besmettelijker is, niet ziekmakender te zijn. De Britse studie toont verder aan dat de overdracht van het nieuwe virustype in het Verenigd Koninkrijk is verdrievoudigd sinds november. Daartegenover staat dat de verspreiding van de oude variant van het coronavirus met een derde afnam.

In Nederland is de mutatie inmiddels bij 15 mensen vastgesteld, zo liet minister Hugo de Jonge afgelopen donderdag weten aan de tweede kamer.  Vrijdag meldde de GGD in Friesland dat de Britse variant voor het eerst in die provincie is geconstateerd.

Lees verder

Nieuwste

Net binnen: Marco Borsato bekent in audioboodschap dat hij kinderen betastte

marco borsato

De BOOS-reportage bracht heel wat bagger naar boven over wat er achter de schermen van The Voice en The Voice Kids plaatsvond. Ali B heeft twee aangiftes tegen hem liggen, waaronder eentje wegens verkrachting. Ook Marco Borsato en Jeroen Rietbergen mogen zich verwachten aan strafrechtelijke vervolging. Nu duikt er ook echt bewijsmateriaal op over Marco Borsato. Hij zou zelfs jonge kinderen ongewenst betast hebben.

De moeder van een van de slachtoffers confronteerde Marco Borsato en nam een geluidsrecorder mee. In het gesprek bekende de zanger dat hij inderdaad haar dochter op een onbetamelijke manier betast heeft.

Misdaadjournalist John van den Heuvel had contact met de moeder van het slachtoffer en zou de opnames gehoord hebben. De betastingen zouden hebben plaatsgevonden op een BBQ bij zijn eigen huis.

Lees verder

Holland

Video: Ali B verteld over “tegen meisjes liegen om in bed krijg verslaving”

Sinds afgelopen week ligt Ali B enorm onder vuur. Er zijn daarnaast verschillende aangiftes tegen hem gedaan, waaronder tegen verkrachting. Verschillende slachtoffers hebben openlijk gesproken over de handelingen van de rapper en coach van The Voice of Holland.

Ali B is al jaren actief jurylid bij The Voice of Holland en heeft ook deelgenomen als jurylid bij X Factor. Sinds een ruime week is de coach enorm in opspraak. Tim Hofman heeft zich enkele maanden geleden vastgebeten in het bizarre verhaal rondom The Voice of Holland waar onder meer Ali B beschuldigt wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag en verkrachting.
In de uitzending van Tim Hofman, BOOS, is Tim er ook bij wanneer één van de slachtoffers aangifte doet tegen de rapper. Inmiddels hebben zich meerdere slachtoffers gemeld bij de politie en lopen de aangiftes tegen Ali langzaam maar zeker flink op.

Ali B spreekt zich uit
Ali B heeft zich eerder al uitgesproken te hebben te kampen met verschillende verslavingen. Zo heeft de rapper onder meer een gok verslaving, een wiet verslaving en een verslaving om meiden in bed te krijgen, zo zegt hij zelf. Of hij ook hulp heeft gezocht of zoekende is, dat is niet bekend.

Na de spraakmakende uitzending is het overigens verdacht stil aan de kant van de mannen die beschuldigt worden hiervan. Het enige wat Ali B naar buiten heeft gebracht is dat het volgens hem niet klopt. Zijn exacte woorden waren:”Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen”.

Volgens de rapper is hij absoluut niet schuldig aan dit soort gedrag en herkent hij zichzelf ook niet in de aangiftes. Overigens heeft hij ook laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek, dat er niet heel best voor hem uit lijkt te zien. Ali is inmiddels ontslagen bij RTL en houdt zich ook verdacht stil op social media.

Lees verder

Heftig

Katja Schuurman: ‘Had 180 aangiften van aanranding kunnen doen’

Katja Schuurman is naar eigen zeggen vaak slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De presentatrice en actrice had „tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding”, schrijft ze op Instagram in een reactie op de misstanden bij The voice of Holland. Dat deed ze echter niet. „Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn.”

Katja roept vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt op van zich te laten horen. „Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.”

De presentatrice benadrukt dat het nooit de schuld is van het slachtoffer. „Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag.”

Ook schrijft Katja dat de meeste mannen ’niet zo’ zijn, maar heeft een boodschap voor de heren die wel over grenzen zijn gegaan. „Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je? Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan. Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks? Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet. En bedenk dan hoe je verder wilt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman)

Lees verder
Advertisement

Trending