Connect with us

Populair

Met deze 3 tips wordt een coronatest minder pijnlijk

Zo bereid je je optimaal voor op de test

Een coronatest is geen pretje, dat moge duidelijk zijn. Toch ervaart iedereen zo’n test anders. De een vindt het ontzettend pijnlijk, terwijl de ander het alleen een onprettig gevoel vindt. Heb jij al eens een coronatest gehad en vond je dat ontzettend vervelend? Of zie je op tegen de test? Met deze drie tips wordt deze minder pijnlijk.

Verschillende ervaringen 

Frank Huygen is hoogleraar Anesthesiologie op de afdeling Pijngeneeskunde in het Erasmus MC. Hij herkent het dat iedereen een coronatest anders ervaart. Waarom iedereen zo’n test verschillend ervaart, heeft volgens Huygen te maken met de vier verschillende dimensies van pijn. De hoogleraar benadrukt dat je niet heel stoer bent als je geen last hebt van een test, maar je bent ook geen watje als je deze wél als pijnlijk ervaart.

Tips 

Of je nu een hoge of lage pijngrens hebt, dat wattenstaafje zal te echt je keel en neus in moeten. Voor iedereen die het geen pretje vindt, heeft de hoogleraar drie tips om een coronatest minder pijnlijk te maken: 

  1. Slik van tevoren een paracetamol. “Dat neemt een beetje pijn weg”, legt Huygen uit. “Wat ook werkt, is een verdovende spray, om de boel lokaal te verdoven, maar dat is niet heel gangbaar.” 
  2. Het kan helpen als je je focust op iets anders. Denk dus aan iets moois of leuks, dan is die test zo voorbij. 
  3. Knijp ergens in of wrijf ergens hard overheen op het moment dat je het stokje in je holte voelt. “Dan wordt je pijnsysteem geactiveerd op een remmende wijze, waardoor de pijn van het staafje minder wordt.” 
Lees verder

Populair

Zien: Melissa! “Ik was het makkelijkste meisje van de klas, alle jongens deden mij!”

Programma waarin oud-klasgenoten elkaar weer sinds lange tijd ontmoeten. Herinneringen worden opgehaald aan de schooltijd. Maar we staan vooral stil bij de vraag hoe het de klasgenoten daarna is vergaan in het leven.

Alle jongens deden mij

Iedereen kan zich natuurlijk nog wel dat ene meisje herinneren: ‘Het makkelijkste meisje van de klas’. En ja, Melissa was diegene blijkbaar. En die titel draagt ze vol trots!

Melissa was het makkelijkste meisje van de klas

Melissa Schopman was schijnbaar het meest populaire meisje van de klas en dat was uiteraard niet zonder reden als we haar oud-klasgenootjes zo horen:

 

Lees verder

Populair

Wauw: Vrouwen met deze sterrenbeelden hebben in 2021 veel geluk in de liefde

2020 was nou niet echt het jaar dat ons veel geluk en blijdschap heeft gebracht. Op naar 2021! Een jaar met hopelijk héél veel liefde. Voor vrouwen met deze 4 sterrenbeelden is die kans groot.

Wauw

2021 wordt het jaar van verandering voor alle sterrenbeelden, maar een aantal sterrenbeelden hebben de planeten aan hun kant en zijn volgend jaar de geluksvogels. Voor Ram, Leeuw, Maagd en Steenbok in een relatie wordt 2021 een steengoed jaar.

Ram

2021 wordt spannend in de liefde voor de Ram. Vanaf het begin van de zomer tot augustus heeft Ram de kans om een nieuwe liefde te vinden. Die vlam kan weleens uitgroeien tot een vaste relatie. Ram die al een relatie heeft maar nog niet getrouwd is, wil daar in die periode heel graag verandering in brengen. Want alle Rammen (her)ontdekken in 2021 de spanning in hun relatie.

Leeuw

Voor vrouwen met sterrenbeeld Leeuw wordt 2021 ook een goed jaar in de liefde. Zij hebben volgens de sterren dit jaar de kans om de liefde van hun leven te ontmoeten. Voor Leeuwen die al een gelukkige relatie hebben, wordt de kinderwens in 2021 alleen maar sterker.

Maagd

Vrouwen met het sterrenbeeld Maagd moeten geduld hebben tot augustus, maar vanaf die maand zullen zij veel geluk hebben in de liefde. Heb je jouw liefde al gevonden? Dan zal jouw partner in die tijd ineens met plannen bezig waarvan je dacht dat het nóóit zou gaan gebeuren.

Steenbok

Het wordt een heerlijke zomer vol liefde voor Steenbok. Althans, voor Steenbok die al een relatie heeft. De relaties van Steenbok die beginnen in de zomermaanden zullen wel wat onrustig verlopen. De kans dat deze relaties dat overleven, is klein. Single Steenbokken kunnen deze tijd beter in een studie of carrière steken.

Bron: Wisehoroscope, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Populair

Zien: Er wordt weer volop gefeest in Wuhan!

Wuhan in China – Coronavirus Ground Zero – is aan het leren om weer te feesten, bijna een jaar nadat miljoenen mensen aan het begin van de Covid-19 pandemie werden opgesloten.

Wuhan

Het nachtleven in de Wuhan is weer in volle gang bijna zeven maanden nadat de stad haar strenge lockdown heeft opgeheven en de jonge feestgangers van de stad de catharsis omarmen.

In scènes die in veel steden over de hele wereld onvoorstelbaar zijn en die onder een heropleving van de pandemie liggen, aten de jonge Wuhan-bewoners tijdens een recente avondje uit crowd-surfen straatvoedsel en pakten ze de nachtclubs van de stad in, terwijl ze de verloren tijd probeerden in te halen.

Feesten

Op foto’s uit het nachtleven van de stad zijn weinig mensen te zien die een mondkapje dragen en ook de 1.5 meter afstand lijkt tot het verleden te behoren.

De heropleving van de zwaar getroffen economie van het nachtleven in de stad biedt een blik op een post-pandemische levensstijl die in 2021, na de wereldwijde uitrol van de COVID-19-vaccins, voor velen een realiteit zal worden.

Wuhan heeft sinds 10 mei geen nieuw lokaal overgedragen geval van de ziekte gemeld, na het ondergaan van een van de strengste lockdowns ter wereld.

China

De stad van 11 miljoen werd afgesloten van de rest van China in een verrassende nachtelijke lockdown begin januari 23, met wegversperringen opgericht en vliegtuigen, treinen en bussen uitgesloten van het betreden van de stad. Bijna 3.900 van China’s 4.634 geregistreerde COVID-19 sterfgevallen vonden plaats in de industriestad.

Wuhan’s lockdown duurde slechts 76 dagen en eindigde begin april, toen het grootste deel van de wereld in de donkerste dagen van de pandemie zat.

Lees verder

Trending