Connect with us

Economie

Gordon zit vast: ‘Wil bij vrienden en familie zijn’

Toen Gordon (52) eerder in december het vliegtuig naar zijn geliefde Zuid-Afrika pakte, had de zanger waarschijnlijk niet voor mogelijk gehouden dat hij daar vast zou komen te zitten. Toch heeft Gordon grootse moeite om het land te verlaten, zo laat zijn management aan RTL Boulevard weten.

“Met KLM lukt het niet en nu probeert hij via een andere route weer naar huis te komen”

Maar wat heeft Gordon überhaupt in Zuid-Afrika te zoeken als er een negatief reisadvies geldt? “Gordon zou vanwege herstel tot eind januari wegblijven”, luidt de verklaring. “Gelet op de huidige omstandigheden en de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus in zowel Europa als in Zuid-Afrika wil hij graag bij familie en vrienden zijn.”

Klein probleem: er moet wél een vlucht naar Amsterdam vertrekken als Gordon snel naar huis wil. Laten die vluchten net geschrapt zijn. Het kabinet heeft een verbod ingesteld op vluchten uit Zuid-Afrika, vanwege een nieuwe variant van het coronavirus die daar rondgaat. “Met KLM lukt het niet en nu probeert hij via een andere route weer naar huis te komen. Hij heeft een negatieve coronatest gedaan voor deze vlucht en gaat bij terugkomst alsnog in quarantaine waar hij afgelopen maanden al meerdere malen in heeft gezeten.”

Het is hopen voor Goor dat dit plan lukt. Anders zit er niets anders op dan in Kaapstad blijven en wachten tot hij weer veilig kan reizen. Hoewel het verbod tot uiterlijk 1 januari duurt, gloort er gloort aan de horizon voor Gordon. Reizigers die vastzitten in het Verenigd Koninkrijk of Zuid-Afrika kunnen snel weer reizen als zij in het bezit zijn van een negatieve coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagmiddag. Hoe snel dit precies geregeld kan worden, weet Van Nieuwenhuizen niet, maar in ieder geval ‘snel’. “Wij zijn nu met vervoerders in gesprek hoe snel we dit kunnen regelen en we hopen dat dat heel snel kan.”

Gordon zit er echter niet op te wachten. “Omdat naar alle waarschijnlijkheid de grenzen 1 januari weer opengaan, heeft Gordon toch besloten nu niet via allerlei omwegen naar Nederland te komen maar in Kaapstad te blijven waarbij alle voorzichtigheid in acht wordt genomen tot alles weer veilig is”, vertelt het management. “Gordon zou eind januari terugkomen uit Zuid-Afrika en vooralsnog blijft dat nu zo.”

Lees verder

Economie

Mart Hoogkamer is ernstig ziek en annuleert optredens

Mart Hoogkamer (23) neemt het zekere voor het onzekere en heeft zijn optredens van de komende dagen geannuleerd. Deze keer niet vanwege een bierdouche: de Leidse zanger heeft een fikse keelontsteking en is daardoor zijn stem kwijt.

“Om die reden zijn de optredens geannuleerd”

Dat meldt Shownieuws. Er zit niets anders op voor de artiest dan rust nemen en dat doet hij dan ook, zodat hij zo snel mogelijk weer op de bühne kan staan. Zijn manager laat weten dat ‘om die reden zijn optredens zijn geannuleerd’.

Dat zijn stem weg is, is misschien niet gek: zijn zomerhit ‘Ik ga zwemmen’ is wereldwijd het meest gedeelde nummer op Spotify, staat bovenaan de lijst van meest gestreamde nummers en is meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube.

Het gaat de zanger dus goed, en dan gaat op 28 september ook nog zijn documentaire ‘Van vader op zoon’ in première. In de liefde zit het ook nog steeds snor. Het leek er even op dat Mart en Jennifer van Ooijen tijdelijk uit elkaar waren, maar via social media liet de zanger weten dat het weer dikke mik is tussen de twee.

Lees verder

Economie

‘Sarah van Soelen lokt het allemaal zelf uit’

Henny Huisman begrijpt er helemaal niets van dat Sarah van Soelen zegt te zijn opgenomen voor een ‘mediatraining’. Hij vindt dat de vriendin van André Hazes jr. zich gedeisd moet houden.

Sarah van Soelen is net weer terug uit Spanje, waar ze volgens de manager van André Hazes jr. ‘professionele hulp‘ kreeg om om te gaan met alle negatieve media-aandacht, in het bijzonder van Yvonne ‘Alberta Verlinde’ Coldeweijer. “Yvonne heeft zo’n obsessie voor Sarah en wil haar kapot maken. (…) Daarom praat ze met mensen hoe ze hier mee om kan gaan.”

Henny kritisch over Sarah
Onbegrijpelijk, vindt Henny Huisman. Hij wijst er in weekblad Weekend op dat Sarah al maanden zélf nadrukkelijk de media-aandacht opzoekt. “Mijn vrouw heeft nog nooit mediatraining gehad, zij doet er gewoon niet aan mee. Als je eraan meedoet, dan is de consequentie dat mensen er ook een mening over hebben.”

Als je jezelf zo etaleert op Instagram, dan moet je rekening houden met critici, zegt Henny. “Als jij iets vindt, dan vinden andere mensen weer van niet. Dus ik denk dat ze zich een beetje meer op de achtergrond moet houden, dan krijg je al dat gedoe ook niet.”

‘Ze lokt het zelf uit!’
Henny vindt dat Sarah het zelf allemaal uitlokt. “Je doet het op die manier wel zélf allemaal een beetje, wie de bal kaatst, kan ‘m terug verwachten. Maar mediatraining voor de vrouw of man van, dat gaat wel heel ver. Dat hoeft allemaal niet joh. Je moet gewoon je plaats weten, denk ik. En dat is meer op de achtergrond.”

Het gaat uiteindelijk om de artiest André Hazes jr. en niet om Sarah van Soelen, vindt Henny. Hij wijst erop dat zijn vrouw Lia ook niet alles op Instagram zet. “Omdat ze ook zegt: ‘Het gaat niet om mij, maar om jou. Jij wilt over de rode loper, ik ga het liefst achterom’. Ja, daar ben ik heel blij mee. Lia is een bescheiden vrouw, ze weet haar plek.”

‘Kijk ons beroemd zijn’
Zelf moet Henny niet denken aan een Sarah van Soelen-achtige liefdespartner. “Nee, dat zou ik vervelend vinden. Allebei zo van: kijk ons beroemd zijn. Nee, dat vind ik niks.”

Weekend-baas Bart Ettekoven zit helemaal op één lijn met Henny, schrijft hij in zijn editorial. “Hij slaat de spijker op zijn kop. (…) Als je weet dat alles wat je doet toch al onder een vergrootglas ligt, zou je er ook voor kunnen kiezen om iets minder uitbundig te zijn op sociale media.”

Lees verder

Economie

Bizar: Dit kan er gebeuren wanneer blijkt dat prinses Amalia op vrouwen valt!

Het is 2021 maar we zijn nog lang niet waar we zijn moeten, dat blijkt maar weer. Het boek ‘Amalia, de plicht roept’ is maandag uitgekomen, geschreven door de staatsrechtkundige Peter Rehwinkel. Rehwinkel bespreekt in het boek wat er allemaal gaat veranderen op het moment dat de prinses volwassen wordt (lees ’18 jaar’).

Dit zal op 7 december dit jaar worden en er zal een hele hoop gaan veranderen in het leven van de bekendste tiener van het land. Het meest opvallende uit het boek: “Er is bij de invoering van het homohuwelijk in 2000 gezegd dat wanneer een troonopvolger of een koning of koningin zo’n huwelijk aan zou gaan, dat dan de rechten op de troon zouden komen te vervallen vanwege de erfopvolging. Dat is een standpunt wat toen door de regering is ingenomen, maar het staat niet in de wet.”

Grote veranderingen wanneer Amalia op vrouwen valt!
Het komt erop neer dat het koningsschap dan niet in de familie blijft aangezien er juit een dergelijk huwelijk geen kinderen geboren kunnen worden. Ook blijkt uit het boek dat de prinses er hoogstwaarschijnlijk géén moeite mee heeft om al deze verantwoordelijkheden te dragen in de toekomst. Ze zou veel bezig zijn met de bijbel en volgens ingewijden erg “vrolijk, positief en fanatiek” zijn.

Lees verder

Trending