Connect with us

Nieuwste

Sylvana Simons wil af van anti-feministische woorden ‘popje’, ‘meisje’ en ‘schatje’

De lijst met woorden die je in de hedendaagse inclusieve en intersectioneel-feministische samenleving niet meer zou mogen bezigen wordt steeds een beetje langer.

Sylvana Simons voegt er deze week nog eens drie begrippen aan toe: popje, meisje en schatje. Allemaal neerbuigende teksten van mannen die niet weten wat seksisme is, vindt de BIJ1-leider.

Het wordt tijd dat mannen bepaalde woorden richting vrouwen niet meer gaan gebruiken. Dat heeft Sylvana Simons betoogd op Twitter, nadat zij een andere vrouw een hart onder de riem stak omdat zij mannen die haar komen uitleggen wat seksisme zou zijn beu is.

Toen een zelfbenoemde ‘feminist gepassioneerd voor de kleur geel’ vroeg “Waarom weten mannen altijd zoveel beter wat s*ksisme is en wat niet, en welke grap wel moet kunnen en welke niet?

Komt dat weer doordat ik maar van die kleine vrouwenhersentjes heb, of zo?“, antwoordde de BIJ1-partijleider op de volgende manier:

“De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Schatje. Meisje. Of popje. In ieder geval… -je!”

In een antwoord wat daarop volgt, voegt Sylvana daar dan ook nog ‘gekje‘ aan toe. Allemaal woorden die eigenlijk niet meer kunnen anno 2020, zo luidt het impliciete maar overduidelijke oordeel uit Amsterdam.

Lees verder

Nieuwste

Video: Heftige uitspraak Maxime Meiland: “Van mij hoeft het niet meer”

Wie de familie de laatste twee jaar een beetje gevolgd heeft weet dat dochter Maxime Meiland het stralende middelpunt van de familie is. In haar jeugd was echter alles lang niet zo rooskleurig. In de videoserie ‘Open Kaart‘ van Robbert Rodenburg erg openhartig over haar heftige jeugd.

Waarin ze totaal ontspoorde en zelfs op een gegeven moment dacht: “Van mij hoeft het niet meer”. We weten inmiddels dat Martien ook niet een al te beste jeugd heeft gehad. Desondanks zijn ze met zijn alle toch érg goed terecht gekomen!

Maxime Meiland over haar vader
Ze vertelt over de periode dat haar vader Martien ontdekte dat hij op mannen viel. Haar moeder had daar veel verdriet van. Toch besloot het gezin in 2005 gezamenlijk naar Frankrijk te verhuizen. Check de hele video hieronder:

 

Lees verder

Nieuwste

Zien: Mannetje heeft iets gezien op TikTok en zijn knappe mama trapt erin

Muziek en uitdagingen zijn een goede combinatie. En dat blijkt ook wel uit het succes van het sociale medium TikTok, dat waarschijnlijk een van de grote winnaars is van deze coronacrisis. En nee, niet alleen voor kinderen, want 25,8 procent is tussen de 18 en 24 en 24,5 procent is tussen de 25 en 34. Dus je kunt er wel voor uitkomen dat je de app Tik Tok op je telefoon hebt staan en regelmatig video’s bekijkt. En wat je daar kunt zien? De uitdagingen en muziek waar we het al eerder over hadden.

Mannetje doet TikTok Challenge
Dit mannetje heeft daar ook iets gezien en zijn moeder trapt erin. Alles voor de views natuurlijk en in dit geval zijn we het daar ook gewoon helemaal mee eens!

Lees verder

Nieuwste

Video: Nikkie Plessen lijkt wel een fitbabe als we deze sportschool foto’s zien

Nikkie Plessen is de afgelopen tijd een hoop in de roddelbladen voorgekomen. Ze heeft zelf weinig tot niet gereageerd op deze geruchten en de vriendschap met André Hazes lijkt een beetje voorbij. Wat er nu dus wél is gebeurd tussen de twee, wie weet. Maar daarvoor zijn we hier niet, we zijn hier natuurlijk voor de modeontwerpster zelf. En dan specifiek voor de leuke vakantie kiekjes die ze regelmatig maakt!

Nikkie Plessen is uberfit!
En dat mevrouw Plessen goed haar best doet in de sportschool komt wel naar voren wanneer ze op vakantie is. Misschien naast modeontwerpster ook nog personal trainer worden? Foto’s gaan verder onder de video (die je vast ook wel wil zien!)

View this post on Instagram

⚓️⚓️⚓️

A post shared by NIKKIE (Nikkie Plessen) (@nikkie_official) on

View this post on Instagram

Mornings in Dubai ☀️☀️☀️💦💦💦

A post shared by NIKKIE (Nikkie Plessen) (@nikkie_official) on

 

Lees verder
Advertisement

Trending