Connect with us

Economie

Wow: rapper Boef is écht een boef!

Rapper Boef heeft een eigen documentaire serie genaamd ‘Gewoon Boef’. De serie zal worden uitgezonden op Videoland en we leren hier de echte Sofiane Boussaadia kennen. 

Sofiane Boussaadia is de echte naam van rapper Boef. De afgelopen jaren is Boef enorm gegroeid in zijn muziek en als rapper. Maar tevens is Sofiane ook gegroeid op persoonlijk vlak. “Het was best lastig om als eenentwintigjarige jongen ineens een rolmodel te zijn. Ik begon natuurlijk ook als straatrapper en maakte straatmuziek voor jongens die net als ik uit bepaalde wijken komen. Tijdens mijn carrière heb ik mezelf ontpopt tot artiest waar iedereen naar luistert. Jong, oud, wit, zwart. Daar ben ik me inmiddels van bewust. Nu probeer ik een zo goed mogelijk voorbeeld te zijn, en tegelijkertijd natuurlijk ook mezelf te blijven. Anders wordt het zo nep”, vertelt hij.

In zijn eigen docu serie van Videoland wil Boef de kijker echt meenemen in het proces die hij doorlopen heeft. “Ik denk dat meerdere mannen op jongere leeftijd weleens een fout hebben gemaakt in hun leven. Bij mij wordt het alleen uitvergroot. Ik had tijd nodig om dat te beseffen, om volwassen te worden en een andere denkwijze te krijgen. Ik denk trouwens dat ik dezelfde ontwikkeling had doorgemaakt als ik niet beroemd was geworden. Dan was het alleen niet in de media gekomen, een groot verschil.”

Hij hoopt dat hij beter begrepen gaat worden na de docu. Hij wil het zeker niet als excuus gebruiken voor de fouten die hij gemaakt heeft vroeger, maar Boef hoopt dat er wat meer begrip komt.

“Niet dat ik dat als excuus wil gebruiken. Misschien is het ook herkenbaar voor mensen die net zoals ik kampen met trauma’s uit het verleden. Dat kan de oorzaak zijn van afwijkend gedrag. Dat is bij mij dus het geval en ik vind het fijn dat iedereen dit door de docu nu weet en ook mijn menselijke kant ziet.” zo zegt hij zelf.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending