Connect with us

Economie

Wel of geen reanimatie?! Mascha Feoktistova deelt meer info!

Momenteel komen Mascha Feoktistova, bekend van haar YouTube kanaal BeautyGloss en haar man Gregor bij van de heftige bevalling op zes juli. Mascha deelde eerder al het nieuws dat er voorlopig geen nieuwe video’s geplaatst worden op haar kanaal, maar de vlogster deelt nu ook meer insights over de bevalling…

Langzaam maar zeker laat de vlogger via social media meer weten over de traumatische gebeurtenissen tijdens de 25 uur waarin ze haar dochter Mila gezond en wel op de wereld probeerde te zetten. De bevalling is niet gemakkelijk gegaan en heeft Mascha en haar man Gregor enorm getraumatiseerd, zo lieten ze eerder deze week al weten.

Maar wat er precies gebeurt is, dat wil de vlogster nog niet bekend maken. Al deelt ze beetje bij beetje steeds meer informatie in haar Instagram stories. Mascha vraagt zich het volgende af en deelt dit met haar volgers: ‘Stel, je kind moet gereanimeerd worden (dat hadden wij), dan duiken er tientallen mensen op af. Wat nou als zoiets thuis gebeurt?’

Al snel geeft ze een nieuwe update. Er was bij Mila geen sprake van reanimatie, want ze bedoelt eigenlijk beademing. ‘Gregor zegt beademing/zuurstof, want kreeg minuten geen adem. Wilde even aangeven dat het voor een vader in zo’n situatie minstens zo heftig is. Gregor heeft er misschien nog wel meer moeite mee, want hij heeft het heel bewust gezien.’

Mascha en Gregor maakten begin dit jaar in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Mascha is altijd open geweest tegenover haar volgers dat een eventuele zwangerschap in haar geval niet vanzelfsprekend is. In het verleden heeft ze al eens laten weten PCOS te hebben, een hormonale afwijking waardoor de eisprong vaak uitblijft.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending