Connect with us

Nieuwste

Vrijwilligers sinterklaascomité stoppen ermee na afschaffen Zwarte Piet.

Er heerst onenigheid binnen het sinterklaascomité in Amersfoort. Een aantal vrijwilligers gaf aan dat ze onmiddellijk hun werkzaamheden stopzetten. Ze zijn boos dat er bij de jaarlijkse intocht geen Zwarte Pieten meer toegelaten zijn. Het comité wil zo de landelijke trend volgen en op één lijn zitten als het Sinterklaasjournaal op NTR. Daar hoort geen Zwarte Piet meer thuis.

Het Amersfoortse sinterklaascomité telt om en bij de vijfhonderd vrijwilligers. Het is niet geweten hoeveel vrijwilligers er de brui aan gaven. Natasja Eversen vertelde aan het AD: “Maar sinds maandagmiddag bekend werd dat we stoppen met Zwarte Piet, zijn er zeker opzeggingen binnengekomen. Een wat grotere groep twijfelt of ze door wil gaan, maar wil voordat ze een besluit neemt nog wel wachten op de precieze invullen van de intocht ‘nieuwe stijl’. Daar gaan we de komende maanden aan werken.”

Uit de lucht gevallen
De discussie over Zwarte Piet binnen het sinterklaascomité is uiteraard niet nieuw. Aanvankelijk was er gekozen voor een geleidelijke verandering. Nu beslist is om de verandering toch onmiddellijk door te voeren, komen heel wat vrijwilligers uit de lucht gevallen.

De sinterklaasintocht in Amersfoort is niet in gevaar. Eversen verzekert dat er de afgelopen dagen al veel mails waren van mensen die willen helpen tijdens de aankomst van Sinterklaas.

Lees verder

Nieuwste

Sterkte: Gaby Blaaser in tranen na heftig gebeuren

Gaby Blaaser is in De Bachelorette nog altijd op zoek naar haar prins op het witte paard. Maar is iedere man wel zo eerlijk?

In een teaser van de aankomende aflevering blijkt dat niet zo altijd te zijn.

Tranen en leugens
En daar is Gaby, die zichzelf letterlijk en figuurlijk blootgeeft, kapot van. ‘Als ik iets haat in het leven dan is dat liegen. En dat maakt me intens verdrietig als in dingen hoor, en daardoor twijfel aan jullie oprechtheid. Wat daar op de cocktailparty gebeurde, dat raakt me’, zegt ze met een snik in d’r stem.

View this post on Instagram

Gaby is iets ter ore gekomen… Een heftige cocktailparty! Morgen: aflevering 9 van #DeBachelorette 🌹

A post shared by Videoland (@videolandonline) on

Liefde
Wat er precies gebeurd is? Dat gaan we woensdag allemaal zien. In die aflevering zullen ook de ouders van Gaby langskomen om haar te helpen in de keuze. Op dit moment zijn nog zes mannen in de race. Zal haar droomman daarbij zitten?

Rijker
Zonder te verklappen wat het eindresultaat is, heeft het Bachelorette-avontuur haar hoe dan ook iets opgeleverd. ‘Ik ben een rijker en mooier mens geworden. Ik durf mensen nu veel meer toe te laten.’

Avontuur
Gaby kijkt dan ook terug op een “heel mooi” avontuur. ‘Het was veel meer dan waar ik op had gehoopt’, zegt ze. Maar of dat betekent dat ze ook liefde heeft gevonden, laat Gaby in het midden. ‘Daarvoor moeten iedereen de serie kijken’, lacht ze.

Bron: Videoland/ANP, Story Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Nieuwste

Sterkte: Niet alleen Yolanthe, óók Wesley Sneijder had vruchtbaarheidsproblemen

Dat Wesley Sneijder (36) en Yolanthe Cabau (35) de trotse ouders zijn van zoontje Xess Xava (4) mag een wonder heten. Helemaal nu Wesley heeft onthuld dat het feit dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend was, niet alleen aan Yolanthe lag.

In zijn recent verschenen biografie Sneijder gaat de voormalig profvoetballer dieper in op de heftige periode die hij met Yolanthe meemaakte in hun verlangen naar een liefdesbaby: ‘Yolanthe en ik besloten al snel dat we een kind wilden, nee, dat we kinderen wilden. Dat lukte maar moeizaam. Yolanthe heeft een intensieve behandeling gevolgd en kon daarna op de natuurlijke manier kinderen krijgen. Bij mij was het niet honderd procent in orde. Een geweldige domper. Des te groter was de blijdschap toen het uiteindelijk lukte, na een behoorlijk lang traject hadden we toch een gezin.’

Scheiding
Inmiddels zijn Wesley en Yolanthe al een tijd gescheiden van tafel en bed, omdat hij zich niet bepaald als getrouwde man heeft gedragen. Er waren verkeerde vrienden, drank en vrouwen in het spel, geeft Wesley in zijn biografie aan. ‘Ik maakte mijn droomvrouw en gezin kapot. Yolanthe gaf aan dat ze echt van deze imbeciele man houdt, maar dat ik het inderdaad had verknald.’

Bron: Story Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Nieuwste

Sterkte: Dave Roelvink in elkaar geslagen

Dave Roelvink (26) heeft behoorlijk wat klappen gehad. Hij heeft een aantal blauwe plekken op zijn hoofd. Op social media legt hij uit dat ‘zijn linker’ nog wat oefening nodig heeft…
“Dag toppers. Nou, de gehaktdag dat is dus de sparringsdag bij mijn gym, waar vooral de wedstrijdvechters met elkaar op de vuist gaan. En ik dacht ‘ik doe wel even mee’. Maar ik moet wel nog aan mijn linker werken, want dat is helemaal niks… Phoe..”, vertelt Dave na zijn ‘uit de hand gelopen’ vechtpartijtje bij zijn gym.

Bron: Shownieuws Beeld: Youtube, Instagram

Lees verder

Trending