Connect with us

Economie

Heftig: Dit is Loiza Lamers niet gegund…

Model Loiza Lamers strijdt voor acceptatie. Al snapt het model dat de weg ernaartoe niet altijd even makkelijk is, juist in de wereld waarin we nu leven…

Loiza Lamers is een bekend model en teven transgender. Ze snapt dan ook dat ze nog altijd wordt omschreven als ’transgender model’, iets waar ze in het begin van haar carrière meer moeite mee had. “Ik werkte tenslotte net zo hard als ieder ander model. Na een half jaar heb ik de boel omgedraaid: als ik die sticker meedraag in alles wat ik doe, kan dat meehelpen bij een stukje acceptatie. Dus ik heb het als een soort Pride-vlag om me heen geslagen. Dit is wie ik ben, dit is mijn verhaal”, aldus de 25-jarige.

Maar dat is niet het enige waar Loiza mee zit. Het model heeft jarenlang geroepen geen kinderen te willen, maar nu naarmate ze ouder wordt merkt ze toch dat het begint te kriebelen en vindt ze het jammer dat ze nooit haar eigen kinderen kan baren.”Wat scheelt is dat ik van jongs af aan heb geweten: ik word wel vrouw, maar voor mij is dat geen optie”, verklaart ze. “Ik vind het veel erger voor alle vrouwen in de wereld die vroeger met poppen speelden, ooit mama wilden worden en er later achter kwamen dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Dat moet zo’n donderslag zijn. Bij mij ligt het genuanceerder.”

Ook zou Loiza het super fijn vinden om een stabiele relatie te hebben. Voorheen focuste de 25-jarige zich vooral op haarzelf en haar transitie, maar nu is er ruimte voor iemand aan haar zijde. Aan online daten waagt Loiza zich niet. Hierover zegt ze: “Al weet ik dat het lastig is om als een transgendervrouw te daten. Er zijn absoluut mensen die daar niet oké mee zullen zijn. Of mannen die denken: wat een tof wijf, maar het toch niet willen als ze te horen krijgen hoe het zit. Dat is een extra moeilijkheidsgraadje.”

View this post on Instagram

?

A post shared by Loiza Lamers (@loizalamers) on

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending