Connect with us

Economie

Hypocriete Femke Halsema haalt kinderen van ‘zwarte’ school af!

Femke Halsema krijgt de laatste weken enorm veel kritiek over zich heen. De burgermeester van Amsterdam presenteert zich zelf als groot voorstander van een multi culturele samenleving,  maar is dit wel echt waar de politica voor staat? 

Voormalig schooldirecteur Bertus Voortman kent Femke Halsema als moeder van leerlingen op één van zijn scholen. Hij vindt Femke Halsema enorm hypocriet en heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Femke haalde haar eigen kinderen van een ‘kleurrijke’ school af, om ze vervolgens op een ‘witte’ rooms katholieke school te plaatsen.

In 2006 vertelde Femke tegen het Onderwijsblad nog vol trots over de plek die ze voor haar tweeling Bruno en Suzy (16) had gevonden. ‘Met onze postcode kunnen we of naar een school in de Watergraafsmeer, een volledig witte wijk, of naar een school in de Transvaalbuurt die volledig zwart is. Bij ons in de straat is een initiatief om ons gezamenlijk aan te melden bij Kunstmagneetschool De Kraal, om de hoek. Die is nu 95 procent zwart. De school waar mijn kinderen naartoe gaan is wat mij betreft een kleurrijke school. We willen graag in de stad wonen, we houden van Amsterdam en ik denk dat het goed is dat ze leren dat er verschillen zijn.’ Zo vertelde zij toen.

Geheel volgens plan gaat de tweeling naar De Kraal. Toch zijn Femke en haar echtgenoot Robert Oey niet tevreden. Na enige tijd halen ze de kinderen daar weg. Bertus is op dat moment algemeen directeur van STAIJ, de koepelorganisatie waartoe de school behoort. ‘Op woensdag ging ze nog tekeer over een bepaalde zaak en vrijdag liet ze via haar man weten dat de kinderen niet meer kwamen. Aldus Bertus.

Wat precies de reden is dat Femke haar kinderen van school heeft gehaald wil ze niet bekend maken. Dit is wat ze erover kwijt wilt: ‘Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment.’

 

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending