Connect with us

Economie

Hier wil Miljuschka dus niets mee te maken hebben!

Miljuschka Witzenhausen komt uit een bijzondere familie. Niet alleen van haar moeders kant, maar ook van haar vaders kant. Ondanks dat Miljuschka al jaren geen contact heeft met haar vader, wordt ze nog regelmatig aan hem herinnert. 

Miljuschka heeft sinds haar dertiende geen contact meer met haar vader. Maar toch wordt ze nog regelmatig aan hem herinnerd door anderen. En niet zomaar anderen,  Miljuschka heeft een hele hoop half broertjes en half zusjes.

Haar vader is een ware rokkenjager en heeft een hele hoop kinderen bij verschillende vrouwen. Echter draagt hij voor geen van deze kinderen zijn verantwoordelijkheid. Maar de half broers en zussen van Miljuschka nemen wel regelmatig contact op met haar. ‘Een keer was ik in de Lidl in Amstelveen en werd ik aangesproken door de vrouw die door mijn vader zwanger was geraakt toen hij bij ons wegging. Haar dochter zat in de auto te wachten. Die had ook alweer een kind, ik denk dat ze zelf zestien was’, vertelt Miljuschka. ‘Zeg maar niet dat je haar zus bent, zei die vrouw, maar wel leuk als je haar even ontmoet. Ik liep dus maar mee, en zei: ‘Hoi, ja hoi, ik ben, eh, joe.’ Later heeft dat meisje me gemaild, toen ze erachter was gekomen wie haar vader was. Toen heb ik haar gezegd dat ik geen ambitie had om nog een familieband op te bouwen’ Aldus Miljuschka.

Miljuschka heeft absoluut geen interesse om een band met deze half broers en zussen op te bouwen. Ze voelt zich niet verbonden met hen. Haar eigen gezin is haar alles en daar geeft ze altijd honderd procent aan. De TV-chef heeft niet de behoefte om dit uit te breiden.

Lees verder

Economie

Kremlin insiders waarschuwen: ‘Poetin gaat door tot bittere eind’

Poetin

Een toenemend aantal Kremlin ingewijden twijfelt acht weken na de inval in Oekraïne of dit wel een goede beslissing was. De groep insiders vreest dat dit nog decennialang catastrofale gevolgen zal hebben. Persbureau Bloomberg sprak met tien ingewijden, die uit vrees voor vergelding anoniem wensen te blijven.

Een aanzienlijk deel van de Russische elite blijft de oorlog steunen. Ze omarmen het discours van Poetin dat een conflict met het Westen onvermijdelijk is. Ook denken ze dat de Russische economie zich wel zal aanpassen aan de sancties.

Toch is er een groter wordende groep van insiders die vrezen dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot jarenlang isolement en de economie nog verder in het slop zal duwen. Meer nog: ze zijn bang dat de invasie een catastrofale fout was.

Tot bittere eind

Poetin is alsmaar meer afhankelijk van een kleine kring van hardliners. De insiders weten dat Poetin zal doorgaan tot het bittere eind. De Russische president zal nooit toegeven en op dit moment is er niet meteen een gevaar dat hij de macht zal verliezen.

Lees verder

Economie

Net binnen: Prinses Alexia moet verplicht in therapie

prinses Alexia

Koningin Máxima breekt een lans voor jongeren met mentale problemen. Ze is boegbeeld voor de stichting MindUs. Deze organisatie zag vorige week het levenslicht en het is hun doel om jongeren tussen de 12 en 27 jaar te helpen om hun mentale gezondheid op te krikken. Nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet.

Máxima is heel begaan met het thema. Ook in haar familie zijn er mentale problemen. In 2019 verloor ze haar jongste zus Inés, die na jarenlange depressies een einde maakte aan haar leven.

Nu wil de koningin dat er meer aandacht komt voor jongeren met mentale problemen. Zelf ging ze ook wel eens naar een therapeut. “Als je hulp nodig hebt en die is beschikbaar, moet je alles doen wat je kunt.” In het boek Amalia van Claudia de Breij kwam aan het licht dat ook de kroonprinses op therapie ging.

Maar nu blijkt dat ook prinses Alexia in therapie moet. Dat onthulde Máxima naar aanleiding van de lancering van de nieuwe stichting. “Geestelijke gezondheid is een prioriteit in onze familie.”

Lees verder

Economie

Net binnen: Toestand Gerard Joling nog verslechterd, overgebracht naar ander ziekenhuis

Geer

De gezondheidstoestand van Gerard Joling wil maar niet verbeteren. De zanger is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis voor een longontsteking. Nu is hij overgebracht naar het VU MC.

Geer laat weten: “In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me en daarom is besloten me over te brengen. Ik lig nu op mijn kamer te wachten op wat er komen gaat.”

Hij heeft veel pijn vanwege vocht achter zijn longen. “Donderdagmiddag, zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.”

Zware pijn

De zanger zegt dat het allemaal heel pittig en heftig is. “Ik ben er allemaal wel van geschrokken.” Geer blijft echter optimistisch. “Maar de pijn is niet normaal.”

Lees verder

Trending