Connect with us

Nieuwste

Vandaag 234 nieuwe coronasterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 234 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 2101. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. Volgens het RIVM liggen de aantallen op dinsdagen steevast hoog, omdat veel sterfgevallen uit het weekend pas maandag worden gerapporteerd.

7427 coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een stijging van 292 personen. Met 777 nieuwe besmettingen (láger dan gisteren, toen 952) komt het totaal in Nederland nu op 19.580.

Sterfgevallen

Het aantal van 234 sterfgevallen is het hoogste aantal meldingen in 24 uur tot nu toe. De afgelopen dagen daalde dat getal juist: zaterdag 164, zondag 112, gisteren 101. Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om meldingen, veel personen zijn niet de afgelopen 24 uur, maar al eerder overleden.

Volgens het RIVM is op dinsdagen het aantal meldingen consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag, pas op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. Vorige week bijvoorbeeld, meldde het RIVM op dinsdag 175 doden terwijl dat er toen op maandag 93 waren.

Jonger dan dertig

Elf overleden personen zijn onder de vijftig. Een persoon is jonger dan dertig, maar het overlijden van de 29-jarige Guus uit beek en Donk is nog niet verwerkt in de jongste statistieken.

Het aantal meldingen van mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen (of waren opgenomen) daalde de afgelopen week van aantallen van rond de vijf-, zeshonderd naar gisteren 260. Met 292 meldingen de afgelopen 24 uur blijft dat vandaag dus wel een beetje in de lijn van de afgelopen dagen.

Ook hier is belangrijk om te zeggen dat het gaat om méldingen van mensen die in het ziekenhuis liggen of lagen. De werkelijke datum van ziekenhuisopname kan al meerdere dagen geleden zijn en toch pas nu gemeld. ,,Kijkend naar het totaal aantal ziekenhuisopnames durf ik langzaam te zeggen dat we echt over de piek heen zijn,” zegt epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM. ,,In Noord-Brabant is dat nóg duidelijker. Maar in provincies als Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Limburg en Utrecht nog niet. Het verschilt echt per regio.”

Bron: AD

Lees verder

Nieuwste

Video: Man in First Dates tegen date: “Ik gun je een hele grote n…”

In First Dates wordt alles opgenomen wat je zegt. Hoewel de camera’s soms best goed verdekt staan opgesteld zodat jij het idee hebt dat alles privé is, is dat natuurlijk niet zo.

Bij een blind-date kun je iets verkeerd zeggen en dan is het ergste wat kan gebeuren dat jouw date er geen zin meer in heeft. Vervelend, maar prima natuurlijk. Maar wanneer je dat is dit programma doet, dan kan de rest van Nederland daarvan meegenieten. Hoewel dit in Nederland wat beter kan, zou deze man zich in Amerika niet meer op straat vertoond kunnen hebben na deze uitspraak.

First Dates meneer gunt zijn date een grote… wat?
De ‘Haagse Nachtman’ was het blijkbaar ook niet helemaal eens met de uitspraak van meneer. “Je zal maar als witte vrouw, als afwijzing door ’n witte man, dit toegewenst krijgen: ik gun je een grote ‘N-woord’. Wat een l*l.”

Lees verder

Nieuwste

Is het nu aan, of uit? Lil’ Kleine reageert!

Eerder deze week deelden we het nieuws dat er geruchten zijn dat Lil’ Kleine en zijn verloofde Jaimie Vaes uit elkaar zijn. De twee reageren nu op de geruchten. 

De afgelopen dagen ontkwam je er niet aan. De geruchten omtrent de break up tussen Jorik en zijn verloofde. De twee zouden niet langer bij elkaar zijn. “Altijd leuk om te zien hoe het internet zich ontwikkelt op dit soort gebieden. Maar ze zijn gewoon nog volledig happy bij elkaar hoor, voor zover ik weet. Niks aan de hand dus.” Aldus het management. Ondanks dat het management van Lil’ kleine reageerde dat deze geruchten niet waar zijn, bleef het toch roken. En waar rook is, is vuur.. Toch?

Instagram

De twee plaatsen allebei hetzelfde verliefde kiekje op Instagram. “Niet lullen, zakken vullen”, schrijft de rapper onder de foto.

Ook Jaimie houdt het kort maar krachtig “Groetjes”. Het lijkt er op dat de twee hiermee de geruchten de kop indrukken. Inmiddels hebben Jorik en Jaimie elkaar ook weer toegevoegd op Instagram en lijkt het weer koek en ei tussen de twee.

 

Lees verder

Nieuwste

Barry Atsma neergestoken op de set

Barry Atsma is gewond geraakt tijdens het draaien van de Duitse serie Du Sollst Nicht Lügen. De acteur is per ongeluk in zijn been gestoken. 

De Corona maatregelen zijn eindelijk versoepelt en dit betekent goed nieuws voor de acteur Barry Atsma. Hij kan eindelijk, na lang thuis zitten, zijn werk weer hervatten. Sinds vorige week mag hij weer aan de slag in Duitsland. Maar, helaas niet voor lang!

Op Instagram vertelt de acteur over zijn werkdag, die iets heftiger verliep dan dat hij had verwacht.

Barry werd namelijk per ongeluk door een collega in zijn been gestoken tijdens een heftige scène.

“Gelukkig was er vanwege de Coronamaatregelen een dokter op de set en kon de wond verzorgd worden tijdens een heerlijk kopje koffie.” En nu maar hopen dat zijn tegenspeler de volgende keer niet weer een foutje maakt…

Lees verder

Trending