Connect with us

Economie

Kun je besmet raken met het coronavirus via een winkelwagen of mandje?

Bij het boodschappen doen moeten we sinds dinsdag verplicht een winkelwagen of winkelmandje gebruiken, zélfs als je maar één product nodig hebt. Maar is zo’n winkelwagen of mandje niet ook een enorme bron van besmetting met het coronavirus?

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mag er nog maar één klant per tien vierkante meter in een winkel zijn. Dat aantal is makkelijk te controleren door het aantal winkelwagens en mandjes te beperken, en gebruik te verplichten.

Oppervlakten
We horen veel verschillende verhalen over hoe lang het coronavirus kan overleven op oppervlakten. En winkelwagens en mandjes worden natuurlijk door iedereen aangeraakt, misschien ook wel door personen mét het coronavirus. Maakt dat het dan juist een broeinest voor het virus, en kun je daardoor besmet raken? Die kans is erg klein, zegt Harald Wychgel van het RIVM tegen RTL Nieuws. Er is namelijk wel bekend dat het virus kan blijven leven op een oppervlakte, maar niet of het dan ook nog overgedragen kan worden.

Handen wassen
Volgens hem is de kans dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakten aanraakt erg klein. Als je vaak je handen wast, wordt die kans nóg kleiner. De belangrijkste manier waarop het virus overgedragen wordt, is namelijk als je in aanraking komt met de druppeltjes die vrijkomen als een besmet persoon niest of hoest. Daarna komt de besmetting via je handen. “Dus het mantra blijft: handen wassen, handen wassen, handen wassen. En niet aan je gezicht zitten”, zegt Wychgel.

Handschoenen
In sommige winkels kun je met een spray en doekjes je mandje of karretje schoonmaken. Kwaad kan dat zeker niet, maar of het écht helpt is onduidelijk. Rubberen handschoenen dragen tijdens het boodschappen kan wel helpen, maar dan moet je wel weer opletten hoe je deze aan en uit doet.

Bron | RTL Nieuws, Margriet

Lees verder

Economie

Triest, Rafael van der Vaart en zoon zwaar getroffen door coronavirus

Vorige week was Rafael van der Vaart nog samen met zijn zijn Damian. Maar ze wisten toen waarschijnlijk nog niet dat dat voorlopig de laatste keer zou zijn dat ze bij elkaar waren. De oud-voetballer woont namelijk in Denemarken. Zijn zoon woont samen met zijn ex-vrouw in Hamburg. Denemarken zit vandaag de dag volledig op slot waardoor vader en zoon voorlopig niet meer bij elkaar kunnen komen.

Eerder werd in verschillende media al geroepen dat Sylvie Meis ook niet bij hun zoon zou kunnen komen door alle maatregelen door corona. Op social media heeft de blondine gereageerd op deze berichten.

Rafael van der Vaart getroffen door coronavirus
Ze liet weten dat dat ‘fake news’ zou zijn en dat ze gewoon thuis zat met haar zoon in Hamburg. Hoelang de maatregelen in Denemarken nog gelden is nog onduidelijk.

 

Lees verder

Economie

De nieuwe vriend van Sylvie Meis blijkt een grote bedrieger te zijn!

Sylvie Meis liet via foto’s zien dat ze een nieuwe vlam had. Haar nieuwe liefde zou een kunstenaar genaamd Niclas Castello zijn.

Maar nu waarschuwt de kunstwereld dat deze man een bedrieger is. Zijn kunst zou niets voorstellen en hij zou zich steenrijk voordoen terwijl hij dat helemaal niet is. Hij doet het voor de bekendheid schrijft De Telegraaf. Ook is zijn naam geen Niclas Castello maar Norbert Zerbs, een mislukte kunstenaar kun je wel stellen.

De nieuwe vlam van Sylvie Meis

“Ik ben heel gelukkig. In de wolken, haha. I’m walking on sunshine. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken” zei ze in de Grazia. Sindsdien is er niets meer vernomen van de twee samen.

Lees verder

Economie

Je gelooft het niet maar dit smeert Sylvie Meis elke dag op haar gezicht

Sylvie Meis, de tv-ster die meer geliefd is bij de buren dan in ons eigen land. In Duitsland is de blondine razend populair. In Nederland wordt vaker de spot met haar gedreven dan dat ze begeerd wordt.

Bijvoorbeeld met haar ochtendroutine een aantal weken terug. Dat vond ze dan ook niet erg leuk en ze gaf aan dat het als pesten voelde. Maar de glitter en glamour kan haar niet genoeg zijn bij onze oosterburen. De duurste kleding, mooiste sieraden en eten in de meest exclusieve restaurants, dat is het leven van Sylvie. En qua verzorgingsmiddelen, daar ga je een beetje van schrikken!

Sylvie Meis, wat smeer je op je gezicht!?
Er zijn meer sterren die het doen, crème waarin je eigen bloed zit verwerkt. Dit zou veroudering van de huid tegengaan. Victoria Beckham zou het ook al een tijdje doen, ze betaalt 1200 euro per potje. Experts hebben al aangegeven dat het klinkklare onzin is. Maar hé, ze ziet er wel goed uit. Dus misschien, héél misschien werkt het toch:

 

Lees verder

Trending