Connect with us

Economie

Freddy (66) is overleden aan het coronavirus: “Hij deed alles voor zijn kinderen en kleinkinderen”

Poperingenaar Freddy Sergier (66) is de eerste persoon die in het Jan Yperman Ziekenhuis (JYZ) bezweken is aan het coronavirus.

De man had andere onderliggende gezondheidsproblemen. “Papa deed alles voor zijn kinderen en kleinkinderen”, zegt zijn zoon Dries.

“Papa was iemand die zichzelf voor zijn kinderen en kleinkinderen wegcijferde. Hij deed alles om ons gelukkig te maken”, zegt zijn zoon Dries Sergier. De Poperingenaar sukkelde al 35 jaar met zijn gezondheid.

“Hij had reuma, psoriasis en de ziekte van Bechterew. Dat is een aandoening waarbij de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontsteken.

Hiervoor nam hij elke dag een grote hoeveelheid medicatie en dat zorgde ervoor dat zijn algemene gezondheidstoestand al serieus achteruit was gegaan.

Vroeger was papa schrijnwerker en daarna hield hij nog de cafetaria van het Poperingse zwembad open. Hij werkte nog in een beschutte werkplaats tot zijn ziektes dat niet meer toelieten.”

Coma
Ondanks zijn verlaagde immuniteit had Freddy geen schrik voor het coronavirus. “Hij kwam zelf zelden buiten. Met het gezin waren wij ook al enkele weken niet meer langs geweest, omdat hij zeker niet ziek zou worden.

Ik had namelijk griep en werd nadien ook positief getest op het coronavirus. We hebben allemaal wel wat symptomen gehad, maar ik ben de enige die effectief getest geweest is en waarbij die dus ook positief was”, legt Dries uit.

“Papa werd woensdag getest en donderdag wist hij dat hij het had. Toen had hij heel lichte symptomen.

Vrijdag werd hij wakker en werd hij op korte tijd zieker. Hij werd door de ambulance weggebracht en in het ziekenhuis hebben ze hem meteen verdoofd en beademd. Hij lag in coma en zou geen pijn meer mogen gehad hebben van alles”, vertelt Dries.

“We hebben geen idee hoe hij het virus opgelopen heeft of wie het eventueel binnen gebracht heeft. Als gezin vinden we dit ook nutteloos nadenken. Het is gebeurd en iemand de schuld geven, heeft geen zin.”

Sinds vrijdag was de toestand van Freddy niet goed en daar was het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper eerlijk over.

“Ze schatten zijn kansen heel klein in. Gisteren werden we opgebeld en we hebben nog als gezin – mijn zus, mama en ik – afscheid mogen nemen. De beademing werd gestopt. Het laatste halfuur mochten we nog bij papa doorbrengen tot hij stilletjes ingeslapen is”, zegt Dries.

“We mogen papa groeten in intieme kring bij de begrafenisondernemer. Zijn uitvaart zal uitgesteld worden tot iedereen die het wil erbij kan zijn.

Nu is dit beperkt tot een 20-tal personen en we wilden geen selectie maken als familie. De kleinkinderen zijn nog jong, maar zijn er wel mee bezig. Of ze het echt beseffen, zullen we de komende weken pas ontdekken.”

Luisterend oor
Freddy Sergier laat zijn echtgenote Nicole Hennin, twee kinderen, drie kleinkinderen en twee stiefkleinkinderen achter. Een zesde kleinkind wordt geboren in mei. “Ik zal mijn papa altijd herinneren als iemand tegen wie ik alles kon vertellen.

Met wie ik lange gesprekken had over alles wat ik deed en besliste. Ook als iemand die alles deed voor zijn gezin, ook al was dat moeilijk in zijn situatie. Hij was een opa die veel speelde met zijn kleinkinderen en hen heel graag zag”, vertelt Dries.

“Met mijn gezin heb ik twee jaar ingewoond bij mijn ouders, tijdens de bouw van onze woning. Hij deed toen alles voor onze twee kindjes.

Ook daarom vocht hij meermaals tegen zijn ziektes, om toch naar de volgende mooie gebeurtenis uit te kijken.

Mijn partner en ik krijgen een derde kindje eind mei en hij keek hier enorm naar uit. We vinden het heel jammer dat hij er niet bij zal zijn, maar zullen ons derde kindje blijven vertellen over opa.”

Lees verder

Economie

Cilly Dartel deelt verschrikkelijk nieuws.

Cilly Dartel, die iedereen wel kent als presentatrice van Hart van Nederland, deelt verschrikkelijk nieuws. De vrouw kreeg voor de tweede keer de diagnose van longkanker.

Niet zo goed

Via Instagram laat ze echter weten dat het ditmaal nog ernstiger is dan de eerste keer. Ze onthulde: “Het zal jullie wellicht zijn opgevallen dat het de laatste maanden wat stil is op mijn social media. En aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat.”

Minder gunstig stadium

Cilly kreeg de diagnose in februari en ditmaal zit de ziekte in een minder gunstig stadium. De presentatrice legde uit op Instagram: “Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed. De chemo/immuun behandeling volg ik nu al een paar maanden maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet.”

Hoofd niet laten hangen

Maar Cilly laat het hoofd niet hangen. De voormalig presentatrice vervolgt: “Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Het is behoorlijk pittig allemaal. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat, Jan bij me en dat is superfijn. Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien. Ook is het heerlijk dat vrienden van all over the world af en toe via de app laten weten dat ze dichtbij zijn. Ik had graag wat vrolijkers gemeld, maar helaas is het even niet anders.”

View this post on Instagram

Het zal jullie wellicht zijn opgevallen dat het de laatste maanden wat stil is op mijn social media. En aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: ‘Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat. In februari is geconstateerd dat ik weer longkanker heb en dit keer in een minder gunstig stadium. Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed. De chemo/immuun behandeling volg ik nu al een paar maanden maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet. Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Het is behoorlijk pittig allemaal. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn. Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien. Ook is het heerlijk dat vrienden van all over the world af en toe via de app laten weten dat ze dichtbij zijn. Ik had graag wat vrolijkers gemeld, maar helaas is het even niet anders.

A post shared by Cilly Dartell (@cillydartell) on

Lees verder

Economie

Rachel Hazes dankt ex-schoondochter Bridget.

De vluchtige relatie met André Hazes bezorgde Bridget Maasland wellicht een stevige kater, maar ze hield er toch ook iets moois aan over. We hebben het dan over de speciale band met Rachel Hazes. Uit een Instagramfoto blijkt dat de twee nog altijd contact hebben.

Verhuis

Rachel verhuisde onlangs, dus bracht ex-schoondochter Bridget haar een bezoekje om haar nieuwe woning te bewonderen. Bridget kon uiteraard niet met lege handen komen binnenvallen. De presentatrice gaf Rachel twee mooie lampen cadeau, die nu in de gloednieuwe woonkamer van Rachel prijken. Een blije Rachel laat op Instagram weten: “Bedankt lieve Bridget voor de mooie lampen.” De blondine reageert liefdevol: “Met liefde, was supergezellig …”

View this post on Instagram

🚤🚤🚤

A post shared by Bridget (@bridgetmaasland) on

Het is geen geheim dat Rachel en Monique Westenberg niet de beste vrienden waren. Met Bridget was dat heel anders. Meer nog, ze beschouwde de presentatrice zelfs als een goede vriendin. De twee hadden het grootste plezier samen. En na de relatie van amper honderd dagen, blijkt dat nog steeds het geval te zijn.

Lees verder

Economie

Máxima draagt jurk van goedkope winkelketen tijdens digitale toespraak.

Dinsdagochtend gaf koningin Máxima een digitale toespraak bij de online platformbijeenkomst ‘#Financieelkwetsbaar in een (nieuwe) economische werkelijkheid’. Ze had het vooral over de economische gevolgen van de coronacrisis. Maar de aandacht van sommige kijkers ging naar iets heel anders uit: de budgetvriendelijke jurk van Máxima.

Designjurken

Normaal zijn we het gewend om onze koningin te zien schitteren in dure jurken van de beste designers. Maar ditmaal zagen we haar eens in een simpele jurk van de H&M! Ook jij kunt je dus kleden zoals de koningin, want het kledingstuk kost amper vijftig euro. Dat is wel heel iets anders dan de pittig geprijsde jurken die ze tijdens andere aangelegenheid draagt.

Lees verder

Trending