Connect with us

Verhalen

Dodental Italië loopt extreem hoog op

In Italië, het zwaar door het coronavirus getroffen land, kwamen er afgelopen etmaal 5210 nieuwe besmettingen bij.

Dat is iets minder dan de dag daarvoor. Het aantal coronadoden de afgelopen 24 uur komt op 683, minder dan de 743 gemelde gevallen dinsdag. Zaterdag was er nog een record van 793 sterfgevallen.

In totaal zijn er in Italië ruim 74.000 bevestigde gevallen en 7503 coronadoden geteld. De autoriteiten hopen dat de drastische maatregelen van de afgelopen weken om verspreiding van het virus tegen te gaan, hun vruchten beginnen af te werpen.

Bron: ANP

Lees verder

Verhalen

Bizarre beelden uit China ná lockdown: “Ze veroorzaken een 2e golf ziektes!”

Bij een toeristische attractie in Huangshan in China is het maximale aantal bezoeker per dag rond de 20.000. Dit aantal werd in de ochtend al bereikt door massale drukte. De Chinezen mogen er weer op uit gaan nar een lange periode van lockdown.

Maar volgens verschillende media zijn er de laatste tijd nog veel besmettingen geconstateerd bij mensen die géén ziekteverschijnselen tonen. Een nieuwe uitbraak, en dus een tweede golf, lijkt met zulke massale drukte dus onvermijdelijk.

Massale drukte in China na lockdown
Dit is uiteraard niet de enige plek waar de Chinezen weer massaal naartoe kunnen gaan. Het vliegverkeer naar veel landen ligt nog compleet plat. Maar wanneer er een nieuwe lockdown in het leven geroepen wordt in China zullen de fabrieken daar opnieuw stil komen te liggen. Dit terwijl veel onderdelen voor bedrijven in de rest van de wereld eindelijk weer aankwamen.

Lees verder

Verhalen

Verdrietig nieuws voor gezin Frans Bauer

Frans Bauer en zijn gezin gaan door een moeilijke periode met hun kleine hondje Lourdes. Het superschattige beestje werd op de Belgische televisie gespot in een rolstoeltje en hij legt nu uit wat er is gebeurd…

”Wij krijgen veel vragen over wat Lourdes heeft,” schrijft hij bij een filmpje van Lourdes in de rolstoel. ”Dit naar aanleiding van wat er gisteren op de Belgische tv te zien was. Lourdes heeft sinds 3 dagen een rolstoeltje omdat ze afgelopen zomer een FCE heeft gehad (fibro cartilagineuze embolie, ook wel ruggenmerginfarct geheten), waardoor ze aan beide pootjes verlamd was.”

”Nu na maanden elke week fysio doet het rechterpootje het weer, maar het linkerpootje duidelijk minder,” vervolgt Frans het zielige verhaal. ”Door maanden haar spieren niet te hebben gebruikt is er spierslapte ontstaan en we hopen nu met haar rolstoeltje dat ze weer haar spieren gaat opbouwen en misschien zelf weer zelfstandig kan gaan lopen. Ze heeft antislip-sokjes aan, zodat ze goed grip heeft en dat ze haar pootjes niet kan openhalen. We moeten veel oefenen en het rolstoelgebruik opbouwen. Ondertussen kan ze al aardig overweg met haar hondenrolstoeltje en ze is erg blij mee.”

De volgers van Frans en Mariska, die het bericht allebei deelden, delen massaal hun steun voor het sterke gezin. ”Aaahhhhh sneu. Wel goed van jullie doorzettingsvermogen voor het hondje om dit voor hem te kunnen doen,” schrijft iemand bijvoorbeeld. ”Ach die lieverd, hopelijk komt het gauw wat beter…” schrijft een ander.

Lees verder

Verhalen

Suzanne Schulting op vakantie levert behoorlijk smakelijke kiekjes op!

Suzanne Schulting is een Nederlands langebaanschaatsster en shorttrackster. Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, won ze een gouden medaille op de 1000 meter en daarmee werd ze de eerste Nederlandse olympisch kampioen in het shorttrack.

Tevens behaalde ze een bronzen medaille op de 3000 meter aflossing, waar ze met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Lara van Ruijven een nieuw wereldrecord tijdens de B-finale en het team door (twee) straffen in de A-finale van China en Canada toch nog doorschoof naar de derde plaats.

Suzanne Schulting op vakantie
Maar voor al deze informatie zijn we hier natuurlijk niet. We zijn hier voor de vakantiekiekjes van de schaatsster. En we moeten zeggen dat we behoorlijk onder de indruk zijn van dat wasbordje!

View this post on Instagram

Nice way to spend time between training😍⚓️💦

A post shared by Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on

View this post on Instagram

#TBT 😍😍

A post shared by Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on

Lees verder

Trending