Connect with us

Verhalen

Concert of vakantie geannuleerd door coronavirus? Je krijgt niet altijd je geld terug

Door de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, worden steeds meer evenementen en vakanties afgelast. Maar wanneer krijg je je geld terug?

Nederlanders zijn vaak goed verzekerd, maar geldt dat ook in tijden van de coronacrisis? Wanneer krijg je nu wel geld vergoed en wanneer niet?

Concert

Alle evenementen en bijeenkomsten zijn tot en met 1 juni verboden. De kans is groot dat je in die tijd wel een concert, theatervoorstelling of evenement gepland had staan. Deze worden nu helaas afgelast, maar wat houdt dat in? Krijg je dan je geld terug? Goed nieuws: ja, ook al is het overmacht, organisatoren zijn verplicht geld terug te betalen. Wel kunnen ze de show verplaatsen, maar mocht je op de nieuwe datum niet kunnen, dan krijg je sowieso je geld terug. Sommige mensen kiezen er alleen voor om hun geld niet terug te vragen, om de cultuursector in deze moeilijke tijden te steunen.

Hotelovernachting

Had je in april of mei een weekendje weg gepland? Dan is het wellicht mogelijk om de hotelovernachtingen om te boeken. Het kan voorkomen dat de overnachtingen dan iets duurder zijn. Dit verschil moet je in de meeste gevallen zelf bijbetalen.

Zit je vast in het buitenland en moet je daardoor extra overnachtingen boeken? Dan heb je waarschijnlijk pech. Deze kosten worden vrijwel niet vergoed door je reisorganisatie of reisverzekering.

Terugreis
Maar wat als je vastzit in het buitenland? Wat wordt er dan vergoed? Doordat het virus in de hele wereld voor grote problemen zorgt en er steeds minder vliegtuigen vliegen, stijgen de prijzen van de vliegtickets flink. Via de website bijzonderebijstandbuitenland.nl van de Rijksoverheid kun je je aanmelden als je vastzit in het buitenland. Daar helpen ze je verder.

Als er een repatriëringsvlucht door de overheid wordt ingezet naar een land, wordt een eigen bijdrage gevraagd van 300 euro binnen Europa en 900 euro voor de rest van de wereld.

Vakantie
Als je toekomstige vakantieplannen niet door kunnen gaan vanwege het virus, krijg je normaal gesproken je geld terug. Maar in dat geval zouden veel bedrijven failliet gaan. Daarom krijg je in de meeste gevallen een voucher om bij de organisatie in de toekomst een nieuwe vakantie te boeken.

Zzp’er
Veel zzp’ers in Nederland worden zwaar getroffen door het virus en kunnen hun verloren inkomen niet verhalen bij een verzekeraar. Ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen van de verzekeraar wél geld krijgen, maar dat geldt alleen als de ondernemer zelf ziek is.

Gelukkig kunnen zzp’ers wel makkelijker een bijstandsuitkering krijgen. Daarin wordt nu niet meer het inkomen van de partner meegenomen. Ook is de procedure bij de gemeente versneld.

Bron: NOS, Consumentenbond, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Verhalen

André Hazes uit woede naar Veronica Insider Wilfred Genee!

Wilfred Genee ligt duidelijk niet lekker bij André Hazes. De presentator heeft zich ooit negatief uitgelaten over een nummer dat de zanger heeft gezonden. Het gaat om een nummer van zijn vader waar Genee van vindt dat hij te jong is om dat te zingen. Het gaat om ‘Ik leef mijn eigen leven’. Ook was Hazes ooit boos dat Genee hem in een interview geen voetbal-vragen heeft gesteld.

De zanger zou in de uitzending van Veronica Inside komen na veel moeite, maar hij kwam er pas later achter dat dit met de presentator was die niet zo lekker ligt bij hem. Daarom schreef hij een mail!

André Hazes vs. Wilfred Genee
En die mail gaat als volgt: “Hoi Rick. Ik kom vandaag terug van Vrienden van Amstel en ik zie het promoschema van donderdag. Ik zie daar ook een promo bij Wilfred Genee tussen staan. Zoals bekend heeft hij zich in het verleden erg negatief uitgelaten tegenover mij. En dan met name over de vertolking van ‘Ik leef mijn eigen leven’. Middels deze weg wil ik deze promo dan ook annuleren. Genee is op de hoogte dat ik nooit meer met hem wil samenwerken. Het is dan ook vreemd dat hij het dan alsnog probeert in te plannen. Sorry dat dit niet eerder is gesignaleerd, tot snel.” Zie meer hieronder:

Lees verder

Verhalen

Yolanthe rouwt… maar zonder Wesley Sneijder

Met de dood van ’lieve gekke’ TANTE HANSJE (75) heeft de familie van YOLANTHE SNEIJDER-CABAU een gevoelig verlies geleden. De familie kondigt het overlijden vandaag aan in advertenties in deze krant, waarin over haar wordt gezegd: ’Zij was uniek, fel, vol van leven en ondeugendheid, humor en gezelligheid.’

De rouwannonces zijn ondertekend door YOLANTHES complete familie, moeder RICHARDA VAN KASBERGEN en alle broers en zussen en hun partners. Zo wordt REBECCA genoemd met haar vriend, ondernemer MARCEL BOEKHOORN. Yolanthe staat echter vermeld met alleen zoon XESS XAVA

(Tekst gaat verder onder de foto.)

De naam van haar echtgenoot WESLEY SNEIJDER, van wie zij een jaar geleden leek te gaan scheiden, ontbreekt. Die scheiding werd niet uitgesproken en de status quo ervan is onbekend.
Maar juist dit detail is, middenin het verdriet om het verlies van tante Hansje, een pijnlijk en veeg teken…

Bron: De Telegraaf Beeld: Instagram

Lees verder

Verhalen

Zwangere Katja Schuurman heeft ze er nog regelmatig losjes bijhangen

Katja Schuurman is toch al tientallen jaren de droomvrouw van iedere man in Nederland. Haar doorbraak kwam met haar rol als Jessica Harmsen in de tv-soap GTST. We zijn inmiddels zo’n 25 jaar verder en ze lijkt geen dag ouder te zijn geworden. De brunette is inmiddels 45 jaar oud en kwam de laatste tijd in het nieuws omdat ze ietwat stout zou zijn geweest tijdens een KLM-vlucht van Zuid-Afrika naar Nederland.

Katja Schuurman heeft het nog steeds
Dus is het tijd om het maar weer achter ons te laten. Ze heeft zelf er even voor gekozen om zich terug te trekken. Ze schrijft “‘Je terugtrekken uit het leven is iets dat je elke dag zou kunnen, wellicht zou moeten doen.

Het voltooit de beweging waar het ten volle deelnemen aan het leven slechts een onderdeel van is.’ (Rabindranath Tagore – India – circa 1890) Ik zit een paar weekjes in een prachtig yogaretreat, dus vanuit mij vooral even stilte.. Mochten jullie me te erg missen: vanaf 8 november kan je me zien in de 5-delige kerstserie ‘Kerst bij Koosje’ op Videoland”. Ook plaatst ze nog een foto waar we nóg meer van onder de indruk zijn (onder de eerste foto)!

Lees verder

Trending