Connect with us

Verhalen

Zes milde symptomen van het coronavirus die niemand mag negeren

Een verlies van eetlust en van je reuk zijn twee van de mildere symptomen van het coronavirus waar mensen op moeten letten meldt Mirror.

Het is nu al een tijd geleden dat de eerste coronavirus besmetting in Nederland werd bevestigd.

In de weken daarna zijn de meeste mensen zich ervan bewust geworden dat een nieuw gevormde droge, aanhoudende hoest en koorts twee van de verklikkers van Covid-19 zijn.

Er zijn ook mildere, minder voor de hand liggende symptomen om op te letten.

Hieronder staan enkele van de signalen die erop kunnen wijzen dat je besmet bent.

1. Verlies van reuk- en smaakvermogen

In het weekend waarschuwde de British Association of Otorhinolaryngology dat het verlies van je gevoel voor geur en smaak kan betekenen dat je Covid-19 hebt.

De oor-, neus- en keelspecialist raadde iedereen met dergelijke symptomen aan om zich onmiddellijk te isoleren.

Er is gesuggereerd dat de verschijnselen kunnen worden veroorzaakt door de coronavirus dodende cellen in de neus en keel.

“Er is bewijs uit andere landen dat de ingang voor het coronavirus vaak in de ogen, neus en keelgebieden is,” zei de vereniging in een verklaring.

“We hebben ook een nieuw symptoom geïdentificeerd (verlies van reuk- en smaakzin) dat kan betekenen dat mensen zonder andere symptomen maar met alleen het verlies van dit gevoel zichzelf misschien moeten isoleren – opnieuw om de verspreiding van het virus te verminderen”.

Ryan Van Waterschoot belandde in het ziekenhuis met een zuurstofmasker nadat hij ziek werd van Covid-19.

Een dag nadat hij zijn gevoel voor smaak en geur had verloren, kon hij zich niet meer bewegen.

2. Fysieke vermoeidheid

Een ander veelvoorkomend symptoom van Covid-19, evenals verkoudheid, griep en vele virussen in het algemeen, is een vermoeidheid of weinig lust.

Er wordt vaak gezegd dat je moet rusten als je ziek bent maar als je je moe voelt en niet kunt slapen door hoest en ademhalingsmoeilijkheden, kan dat de situatie des te moeilijker maken.

Jaimuay Sae-ung, 73, was de eerste Thaise staatsburger die in december vorig jaar het coronavirus kreeg.

Ondanks het feit dat hij onderliggende gezondheidsomstandigheden heeft, waaronder een hartprobleem, overleefde Jaimuay de ziekte nadat artsen haar in een ziekenhuis in Thailand hadden geïsoleerd voor behandeling.

“Ik wist pas dat ik het coronavirus had nadat ik naar het ziekenhuis was gegaan,” vertelde de moeder van zeven kinderen aan Sky News.

“Ik voelde me een beetje verdrietig, een beetje geschokt, moe en traag en ik kon niet eten.”

3. Mentale vermoeidheid

Hoewel dit niet officieel in het krijt staat als een symptoom, hebben mensen die het Covid-hebben, gemeld dat ze geestelijke vermoeidheid ervaren.

Thea Jourdan vertelde The Daily Mail dat ze eerst dacht dat ze misschien besmet was toen ze kriebel in haar keel kreeg en hoofdpijn. De mama van drie begon toen hersenmist te ervaren.

“Aanvankelijk voelde ik me uitgeput, alsof ik mezelf door de strooptocht sleepte en geen andere keuze had dan naar mijn bed te gaan”. Ik had geen zinvolle hoest en ik had geen koorts”, vertelde de Hampshire-vrouw in de publicatie.

“Maar ik had een vreemd gevoel dat er iets diep in mijn longen zat, bijna alsof ik talkpoeder inademde.

4. Gebrek aan eetlust

In verschillende mate hebben degenen die het coronavirus hebben opgelopen geklaagd over het verlies van hun eetlust.

Terwijl sommigen misschien net iets minder geïntrigeerd zijn door hun eten dan gewoonlijk, hebben anderen, zoals raceblogger Stephen Power, helemaal geen zin om te eten.

Hij gelooft dat hij de ziekte heeft opgelopen tijdens het Cheltenham Festival. De Noordwest-Londense man zei:

“Ik lig nu al bijna vier dagen in bed met vervelende koorts, hoofdpijn, lichte hoest en rugpijn, ik ben volledig uitgeput en heb geen drang om te bewegen of te eten.”

5. Buikpijn

Net als bij een gebrek aan eetlust, kan het verdragen van buikpijn gemakkelijk worden doorgegeven als een teken aan iets onschuldigers.

Een nieuw gepubliceerde studie van het American Journal of Gastroenterology koppelt echter buikproblemen aan Covid-19.

Ze ontdekten dat 48,5% van de 204 mensen die besmet zijn met het coronavirus in de Chinese provincie Hubei, spijsverteringsverschijnselen zoals diarree hadden.

Isla Haslam vertelde The Sun Online dat ze op de tweede dag van haar ziekte wakker werd met een pijnlijke maag.

De 29-jarige verwierp het als standaard spijsverteringsklachten voordat ze de volgende dag een last van een jeukende keel kreeg.

6. Pijnlijke ogen

De beste manier om het gevoel van brandende ogen te beschrijven is door het te vergelijken met de jeuk en irritatie die je zou krijgen als je last hebt van hooikoorts of andere allergieën.

Dit soort jeuk en irritatie kan ook ontstaan als je tussen smog, rook, stof, schimmel en zelfs dieren zit.

Het enige verschil tussen deze gevallen en de gevallen beschreven door coronavirus patiënten, is het feit dat het virus dit symptoom triggert en niet een externe factor zoals huisdieren.

Lees verder

Verhalen

André Hazes uit woede naar Veronica Insider Wilfred Genee!

Wilfred Genee ligt duidelijk niet lekker bij André Hazes. De presentator heeft zich ooit negatief uitgelaten over een nummer dat de zanger heeft gezonden. Het gaat om een nummer van zijn vader waar Genee van vindt dat hij te jong is om dat te zingen. Het gaat om ‘Ik leef mijn eigen leven’. Ook was Hazes ooit boos dat Genee hem in een interview geen voetbal-vragen heeft gesteld.

De zanger zou in de uitzending van Veronica Inside komen na veel moeite, maar hij kwam er pas later achter dat dit met de presentator was die niet zo lekker ligt bij hem. Daarom schreef hij een mail!

André Hazes vs. Wilfred Genee
En die mail gaat als volgt: “Hoi Rick. Ik kom vandaag terug van Vrienden van Amstel en ik zie het promoschema van donderdag. Ik zie daar ook een promo bij Wilfred Genee tussen staan. Zoals bekend heeft hij zich in het verleden erg negatief uitgelaten tegenover mij. En dan met name over de vertolking van ‘Ik leef mijn eigen leven’. Middels deze weg wil ik deze promo dan ook annuleren. Genee is op de hoogte dat ik nooit meer met hem wil samenwerken. Het is dan ook vreemd dat hij het dan alsnog probeert in te plannen. Sorry dat dit niet eerder is gesignaleerd, tot snel.” Zie meer hieronder:

Lees verder

Verhalen

Yolanthe rouwt… maar zonder Wesley Sneijder

Met de dood van ’lieve gekke’ TANTE HANSJE (75) heeft de familie van YOLANTHE SNEIJDER-CABAU een gevoelig verlies geleden. De familie kondigt het overlijden vandaag aan in advertenties in deze krant, waarin over haar wordt gezegd: ’Zij was uniek, fel, vol van leven en ondeugendheid, humor en gezelligheid.’

De rouwannonces zijn ondertekend door YOLANTHES complete familie, moeder RICHARDA VAN KASBERGEN en alle broers en zussen en hun partners. Zo wordt REBECCA genoemd met haar vriend, ondernemer MARCEL BOEKHOORN. Yolanthe staat echter vermeld met alleen zoon XESS XAVA

(Tekst gaat verder onder de foto.)

De naam van haar echtgenoot WESLEY SNEIJDER, van wie zij een jaar geleden leek te gaan scheiden, ontbreekt. Die scheiding werd niet uitgesproken en de status quo ervan is onbekend.
Maar juist dit detail is, middenin het verdriet om het verlies van tante Hansje, een pijnlijk en veeg teken…

Bron: De Telegraaf Beeld: Instagram

Lees verder

Verhalen

Zwangere Katja Schuurman heeft ze er nog regelmatig losjes bijhangen

Katja Schuurman is toch al tientallen jaren de droomvrouw van iedere man in Nederland. Haar doorbraak kwam met haar rol als Jessica Harmsen in de tv-soap GTST. We zijn inmiddels zo’n 25 jaar verder en ze lijkt geen dag ouder te zijn geworden. De brunette is inmiddels 45 jaar oud en kwam de laatste tijd in het nieuws omdat ze ietwat stout zou zijn geweest tijdens een KLM-vlucht van Zuid-Afrika naar Nederland.

Katja Schuurman heeft het nog steeds
Dus is het tijd om het maar weer achter ons te laten. Ze heeft zelf er even voor gekozen om zich terug te trekken. Ze schrijft “‘Je terugtrekken uit het leven is iets dat je elke dag zou kunnen, wellicht zou moeten doen.

Het voltooit de beweging waar het ten volle deelnemen aan het leven slechts een onderdeel van is.’ (Rabindranath Tagore – India – circa 1890) Ik zit een paar weekjes in een prachtig yogaretreat, dus vanuit mij vooral even stilte.. Mochten jullie me te erg missen: vanaf 8 november kan je me zien in de 5-delige kerstserie ‘Kerst bij Koosje’ op Videoland”. Ook plaatst ze nog een foto waar we nóg meer van onder de indruk zijn (onder de eerste foto)!

Lees verder

Trending