Connect with us

Economie

Kun je besmet raken met het coronavirus via verpakkingen uit de supermarkt?

Als je besmet bent met het coronavirus, hoef je dit niet per se te merken. Je kunt nog in de incubatietijd zitten, of je hebt simpelweg (bijna) geen klachten. Tijdens een bezoekje aan de supermarkt kun je dan verpakkingen aanraken en terugleggen, waarna een ander die vervolgens wél in de kar legt. Wordt op die manier het virus mee naar huis genomen?

Je boodschappen doen is in deze tijd ineens niet meer zo vanzelfsprekend als eerder. Speciale wandelpaden, afstand houden van een ander, winkelkarren die na elk gebruik ontsmet moeten worden… Maar over de plastic verpakkingen uit de supermarkt hoeven we ons in ieder geval niet te veel zorgen te maken, aldus Debbie Mensink van de GGD bij Het Parool.

Erg kleine kans

“Verspreiding op deze manier lijkt dusdanig klein”, vertelt Mensink. Ook de Belgische FOD Volksgezondheid vertelde in een officiële persconferentie dat het risico op infectie via verpakkingen veel kleiner is dan door rechtstreeks contact met iemand die al besmet is. Op absorberend materiaal zoals karton, papier en textiel kan het virus amper overleven omdat het gevoelig is voor uitdroging, warmte en zonlicht. Dat geldt dus ook voor brief, pakjes, vuilniszakken of andere verpakkingen.

Handen blijven wassen

Toch blijft het belangrijk om regelmatig en zorgvuldig de handen te wassen na contact met oppervlakken of verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt. Daarnaast vormen de winkelkarren en de andere klanten en werknemers wel een risico. En die herbruikbare boodschappentas? Gooi die ook maar een extra keertje in de wasmachine.

Lees verder

Economie

Triest, Rafael van der Vaart en zoon zwaar getroffen door coronavirus

Vorige week was Rafael van der Vaart nog samen met zijn zijn Damian. Maar ze wisten toen waarschijnlijk nog niet dat dat voorlopig de laatste keer zou zijn dat ze bij elkaar waren. De oud-voetballer woont namelijk in Denemarken. Zijn zoon woont samen met zijn ex-vrouw in Hamburg. Denemarken zit vandaag de dag volledig op slot waardoor vader en zoon voorlopig niet meer bij elkaar kunnen komen.

Eerder werd in verschillende media al geroepen dat Sylvie Meis ook niet bij hun zoon zou kunnen komen door alle maatregelen door corona. Op social media heeft de blondine gereageerd op deze berichten.

Rafael van der Vaart getroffen door coronavirus
Ze liet weten dat dat ‘fake news’ zou zijn en dat ze gewoon thuis zat met haar zoon in Hamburg. Hoelang de maatregelen in Denemarken nog gelden is nog onduidelijk.

 

Lees verder

Economie

De nieuwe vriend van Sylvie Meis blijkt een grote bedrieger te zijn!

Sylvie Meis liet via foto’s zien dat ze een nieuwe vlam had. Haar nieuwe liefde zou een kunstenaar genaamd Niclas Castello zijn.

Maar nu waarschuwt de kunstwereld dat deze man een bedrieger is. Zijn kunst zou niets voorstellen en hij zou zich steenrijk voordoen terwijl hij dat helemaal niet is. Hij doet het voor de bekendheid schrijft De Telegraaf. Ook is zijn naam geen Niclas Castello maar Norbert Zerbs, een mislukte kunstenaar kun je wel stellen.

De nieuwe vlam van Sylvie Meis

“Ik ben heel gelukkig. In de wolken, haha. I’m walking on sunshine. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken” zei ze in de Grazia. Sindsdien is er niets meer vernomen van de twee samen.

Lees verder

Economie

Je gelooft het niet maar dit smeert Sylvie Meis elke dag op haar gezicht

Sylvie Meis, de tv-ster die meer geliefd is bij de buren dan in ons eigen land. In Duitsland is de blondine razend populair. In Nederland wordt vaker de spot met haar gedreven dan dat ze begeerd wordt.

Bijvoorbeeld met haar ochtendroutine een aantal weken terug. Dat vond ze dan ook niet erg leuk en ze gaf aan dat het als pesten voelde. Maar de glitter en glamour kan haar niet genoeg zijn bij onze oosterburen. De duurste kleding, mooiste sieraden en eten in de meest exclusieve restaurants, dat is het leven van Sylvie. En qua verzorgingsmiddelen, daar ga je een beetje van schrikken!

Sylvie Meis, wat smeer je op je gezicht!?
Er zijn meer sterren die het doen, crème waarin je eigen bloed zit verwerkt. Dit zou veroudering van de huid tegengaan. Victoria Beckham zou het ook al een tijdje doen, ze betaalt 1200 euro per potje. Experts hebben al aangegeven dat het klinkklare onzin is. Maar hé, ze ziet er wel goed uit. Dus misschien, héél misschien werkt het toch:

 

Lees verder

Trending