Connect with us

Verhalen

Tijmthee vernietigt een keelontsteking, griep, luchtweginfecties en nog veel meer

Tijm is een aromatische plant die groeit in zonnige en warme gebieden en zijn medicinale kwaliteiten zijn al millennia erkend. Tijm (Thymus vulgaris) heeft talloze geneeskrachtige eigenschappen en het is eigenlijk de krachtigste onder geneeskrachtige kruiden.

Het zit boordevol antioxidanten, vitamines en mineralen. Tijmbladeren zitten vol met vitamine A, C, E en K, evenals mineralen zoals ijzer, calcium, kalium en fosfor.

De hoge vitamine C-waarden stimuleren het immuunsysteem en alle andere voedingsstoffen bieden verschillende gezondheidsvoordelen, verzachten infecties, genezen ademhalingsproblemen, verminderen verstoorde spijsvertering en nog veel meer.

Tijmolie is ook een krachtige helende etherische olie met sterke antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen. Het hoofdbestanddeel, thymol, is een krachtige antioxidant. Deze etherische olie biedt schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen en vernietigt bacteriestammen zoals E. coli, Staphylococcus aureus, Salmonella typhimurium en Klebsiella pneumoniae.

Tijm bestaat uit 300 soorten en chemotypen of planten die op elkaar lijken maar verschillende chemische samenstellingen hebben. De olie kan een enigszins andere chemische structuur hebben, afhankelijk van het chemotype, en dit beïnvloedt het gebruik ervan. De bekende chemotypes zijn:

Thymus vulgaris thymol – Dit heeft sterke antiseptische activiteiten en is 60 tot 70 procent thymol. Het staat bekend als “tijm” en “rode tijm” en wordt in de herfst geoogst.

Thymus vulgaris linalool – Dit is de zachtste van alle tijmchemotypes en staat bekend als ‘tuintijm’. Het heeft krachtige antiparasitaire en schimmelwerende eigenschappen en wordt op grote hoogte gekweekt.

Thymus vulgaris geraniol ¬– Dit heeft een citroenachtige geur, wordt geplukt in de herfst en wordt op grote hoogtes gekweekt.

Thymus vulgaris 1,8 cineol – Dit bevat 80 tot 90 procent cineol en heeft sterke diuretische, anticatarrale, slijmoplossende en pijnstillende eigenschappen.

Thymus vulgaris phenol – Dit groeit op grote hoogten en bevat tot 90 procent fenolverbindingen.

Thymus vulgaris carvacrol – Dit bevat het chemische bestanddeel carvacrol en in het voorjaar bevat het 30 procent carvacrol terwijl het bij de oogst direct na de bloei of in de herfst 60 tot 80 procent bevat.

Thymus vulgaris thujanol – Dit komt alleen in het wild voor en bevat 50 procent thujanol. Het staat bekend als “zoete tijm” en heeft gunstige effecten op het immuunsysteem en hormonen.

Thymus vulgaris p-cymene – Dit wordt geoogst in de lente.

Thymus vulgaris alpha-terpineol – Dit wordt geoogst in het vroege voorjaar en heeft een peperachtige geur.

Bovendien is tijmthee een gezonde drank die kan worden gebruikt als een natuurlijke remedie bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Het kalmeert hoest en infecties van de luchtwegen, verbetert de slaap, bestrijdt ontstekingen, verlicht de symptomen van voedselvergiftiging en verlicht een zere keel.

Het enige wat je hoeft te doen is een theelepel gedroogde tijm in een kopje doen en er kokend water overheen te gieten. Sluit de beker en laat 10 minuten intrekken. Zeef vervolgens de thee, zoet het met honing en drink het een paar keer per dag.

Je kunt het ook op de huid aanbrengen om huidinfecties te verzachten of het gebruiken als gorgeldrank om een ​​zere keel te verlichten.

Laten we nu de belangrijkste gezondheidsvoordelen van dit kruid bekijken:

Bronchitis

Tijm biedt sterke antibacteriële, krampstillende en genezende eigenschappen, die bronchiale infecties bestrijden. Een studie toonde aan dat tijm- en primrose-worteldranken de symptomen van bronchitis hielpen verlichten, slijm afbreken en de hoest kalmeren. Drink dagelijks een paar kopjes warme tijmthee om bronchitis te behandelen, hoest te verlichten en uw ademhaling te vergemakkelijken.

Gist- en schimmelinfecties

De tijmverbindingen thymol en carvacrol hebben fungicide eigenschappen dus vernietigen ze schimmelpathogenen die tuberculose of andere longinfecties veroorzaken en de etherische olie elimineert de Candida albicans-gist die het maag-darmkanaal kan infecteren.

In het geval van vaginale * schimmelinfecties, week je een tampon in een mengsel van 3 druppels tijmolie en een eetlepel vloeibaar gemaakte kokosolie en laat je het een uur in de vagi*a zitten. Herhaal dagelijks.

Verlaagt de bloeddruk

Tijmthee kan u helpen de bloeddruk te verlagen, vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten. Studies hebben aangetoond dat het effectief de bloeddruk en hartslag verlaagt, evenals LDL-cholesterol, dat is gekoppeld aan hartaandoeningen.

Verkoudheid en griep

Tijmthee is een ongelooflijk krachtige natuurlijke remedie bij de behandeling van luchtweginfecties. Het behandelt van nature verkoudheid en griep en is effectief tegen multiresistente bacteriën. Tijm onderdrukt hoesten, en omdat het een natuurlijk slijmoplossend middel is, breekt het slijm af en helpt het de eliminatie ervan.

Je kunt ook het aroma van etherische olie van tijm inhaleren en zo verkoudheid, infecties van de luchtwegen en griep bestrijden.

Allergieën

Tijm ontspant de luchtwegen en remt zo allergische reacties. Dit kruid heeft krampstillend eigenschappen die de symptomen van astma verzachten, ontstekingen in de luchtwegen bestrijden, helpen ademen, een probleem met piepende ademhaling. Je kunt etherische olie van tijm rechtstreeks uit de fles of in een diffuser inhaleren, of je kunt tijmthee drinken.

Zere Keel

Om de keelpijn te verzachten als gevolg van een streptokokkeninfectie, gorgel met tijmthee. Het heeft sterke antimicrobiële effecten die verschillende Streptococcus-bacteriestammen en andere orale ziekteverwekkers vernietigen die tot infecties leiden. Tijmwater geneest ook tonsillitis en kalmeert de keel.

Je kunt een paar druppels etherische olie in een diffuser doen en de dampen inademen en zo de symptomen van een zere keel verlichten.

Diarree

Tijmthee is een natuurlijke remedie tegen diarree. Het ontspant de spieren van de dikke darm en houdt je gehydrateerd. Het bestrijdt ook symptomen van colitis zoals diarree en buikpijn.

Ongerustheid / piekeren

Tijmthee en essentiële tijmolie verminderen stress en verlichten angstgevoelens. Dit kruid heeft een anxiolytisch (angstverminderend) effect. Het enige wat u hoeft te doen is om een ​​paar druppels etherische olie van tijm op een tissue te doen en diep in te ademen om angst en stress te verminderen.

Acne

Studies hebben aangetoond dat tijm effectief acne bestrijdt, door de Propionibacterium acnes-stam van bacteriën te doden, wat ook leidt tot whiteheads, puistjes, puisten en acne-cysten.

Dompel een wattenbolletje in tijmthee en breng het aan op de acne. Je kunt deze thee ook mengen met tea tree olie en gebruiken als gezichtsreiniger om acne te voorkomen.

Gebruik ook etherische olie van tijm om acne te behandelen, door 10-12 druppels ervan toe te voegen voor elke 30 ml dragerolie en toe te passen op het getroffen gebied.

Schimmel

Tijm vernietigt schimmelsporen en voorkomt hun desastreuze effecten, zoals astma, longinfecties, allergieën en geblokkeerde luchtwegen.

Je kunt een zelfgemaakte antischimmelspray maken door 25 druppels tijmolie toe te voegen aan een 16-oz. spuitfles met witte azijn of 3% waterstofperoxide. Spuit vervolgens over oppervlakken die door schimmel zijn aangetast, laat 20 minuten inwerken en veeg met een vochtige doek.

Voedselvergiftiging

oedselvergiftiging treedt op als gevolg van de inname van bacteriën of ziektekiemen en leidt tot diarree, braken, ontsteking en maagkrampen. Maar tijmthee bestrijdt deze symptomen en vernietigt de bacteriën die de infectie veroorzaken.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van tijm

Je kunt tijm toevoegen aan verschillende voedingsmiddelen om de smaak te verbeteren of drink dagelijks tijmthee.

Je moet dit smakelijke kruid echter vermijden als je bloedstollingsmedicijnen gebruikt en stop er 2 weken voor een operatie mee. Bij sommige mensen kan het ook allergieën veroorzaken en het kan een oestrogeenachtig effect veroorzaken dus vermijd het als je risico loopt op hormoongevoelige aandoeningen zoals eierstokkanker, baarmoederkanker, borstkanker of endometriose.

Tijm is gemakkelijk te kweken en krijgt de beste smaak. Vermijdt potentiële gifstoffen uit commercieel gemaakte thee als je bladeren van hoge kwaliteit gebruikt die uit je eigen achtertuin zijn geoogst.

Zo kun je je eigen tijmplant thuis kweken en de talloze voordelen plukken:

Plant tijm in een gebied met veel blootstelling aan de zon en goed doorlatende, droge en zanderige grond. Je kunt zaden gebruiken of een wortel planten maar in dit geval kan de resulterende oogst zich zeer snel vermenigvuldigen.

Als je in een wat kouder gebied woont bedek je de planten met groenblijvende takken om ze te helpen terug te keren in het voorjaar.

Wanneer ze beginnen te bloeien, snijd je de bovenste helft van de takken en hang je ze op een donkere, droge plaats. Je kunt ze ook op bakplaten en in de oven of een voedsel dehydrator plaatsen om het proces te versnellen.
Wanneer de bloemen droog zijn verwijder je de bladeren en bewaar je ze op een donkere plaats.

Lees verder

Verhalen

André en Monique zijn weer samen!

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat maken zij bekend in een post op Instagram.

Bij een foto van een heerlijk dinertje samen post André een veelzeggende songtekst. Vrij vertaald: ”Het is altijd jij en ik geweest. Houden van een artiest is niet altijd hoe het zou moeten zijn. Oh meisje, jij staat naast me. Ik ben voor altijd de jouwe.” Duidelijke taal voor de goede verstaander.

Het zal voor veel fans geen grote verrassing zijn dat André en Monique toch weer bij elkaar zijn. Al sinds zijn breuk met Bridget Maasland barst het van de ooggetuigenverslagen, beelden en verhalen van en over een mogelijke liefdesreünie.

Bron: Shownieuws

Lees verder

Verhalen

Eerste besmetting coronavirus in Nederland

In Nederland is voor het eerst iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt het RIVM zojuist. De patiënt, die kort geleden in de Italiaanse regio Lombardije is geweest, zit in isolatie en is opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst brengt contacten van de patiënt in kaart door middel van contactonderzoek.

Volgens het RIVM is het nieuwe coronavirus (COVID-19) vandaag vastgesteld na onderzoek in een laboratorium. Het gaat om een man die in isolatie ligt in het in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat hebben gezondheidsinstituut RIVM en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vandaag bekendgemaakt. ,,De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) zoekt op dit moment uit met wie de man in contact is geweest”, aldus het RIVM.

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Europa. Eerder deze week werden de eerste besmettingen in Noorwegen en Griekenland geconstateerd, vandaag meldde Denemarken zich met het eerste virusgeval. Ook het aantal besmettingen in Duitsland groeit.

Alert

Het RIVM blijft naar eigen zeggen alert op mogelijke nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe als er nieuwe besmettingen gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt

Nederland was al enige tijd bezig met de voorbereiding op een besmetting met het coronavirus. Er is een protocol opgesteld en het RIVM heeft een Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar geroepen. Dat is een team van wetenschappers en artsen die gespecialiseerd zijn in infectieziekten.

Bron: AD

Lees verder

Verhalen

Kijkers verbaasd na eerste aflevering Temptation Island. Blote tepels en meer!

Temptation Island 2020 is met een dubbele aflevering van start gegaan! Hoewel eerst werd gedacht dat RTL niet meer van dit soort programma’s zou maken is er toch weer een nieuwe serie opgenomen.

Kijkers zijn maar wat blij met de terugkeer van het programma, maar vallen nu alweer bijna van hun stoel bij het zien van de nieuwe deelnemers en hun uitspraken… Zo is in de intro te zien dat sommige deelnemers zelfs ’s nachts in de sportschool actief zijn.

Kijkers verbazen zich over werkelijk alles in Temptation Island

Daarnaast laat vrijgezel Karim alle vrouwenharten een stukje sneller kloppen. En als laatste is er uiteraard ook gewoon stiekem een stukje tepel te zien…

Lees verder

Trending