Connect with us

Verhalen

Storm Dennis is op komst: ’Nog forser dan Ciara’

Storm Dennis gaat hoe dan ook voor een onstuimig weekend zorgen. Hoewel de derde storm in een week tijd op een flinke afstand voorbijtrekt, wordt het weer een zondag met wegwaaiende dakpannen.

“De voorspelling gaat een beetje heen en weer”, geeft Johnny Willemsen van Weeronline toe. „Maar als je naar de weerkaarten kijkt, is storm Dennis nog forser dan Ciara was.” Het verschil: waar Ciara ons vol trof, maakt Dennis zeer waarschijnlijk een afslag boven zee. „Hij trekt iets verder van ons af en gaat waarschijnlijk tussen IJsland en Schotland door”, legt Willemsen uit. „En doordat hij verder weg is, wordt het iets minder heftig dan afgelopen zondag.”

Toch moeten we rekening houden met stormachtige windsnelheden. „Het noordwesten van Noord-Holland heeft in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend kans op een officiële storm.” Van een officiële storm is sprake als het in een heel ’uurvak’ gemiddeld waait met windkracht negen of hoger. „Het lijkt op afgelopen zondag qua windsnelheden aan de kust. Maar de Ierse kust en de westkust van Schotland krijgen de volle laag.” Willemsen verwacht dan ook dat er weer problemen kunnen ontstaan met het vliegverkeer van en naar de Britse eilanden.

Dennis wordt de derde storm in een week die ons gaat bezighouden. Na Ciara hadden we in de nacht van maandag op dinsdag namelijk ook een storm, al kreeg die geen naam. Volgens nieuwe afspraken krijgen alleen ’zware stormen’, die in hun kern met windkracht tien of meer waaien, een naam. Zowel Ciara als Dennis voldoet aan die eis. De storm die in de nacht van maandag op dinsdag over het land trok, oversteeg windkracht negen niet. Daardoor ging die verzameling wind naamloos door het leven hoewel er officieel wél sprake was van een storm. Echter: niet sterk genoeg om ook een naam te krijgen.

’Uitzonderlijk warm’

Behalve een stormachtig weekeinde wordt het naar verwachting ook een ’uitzonderlijk warm weekeinde’. Omdat Dennis een groot lagedrukgebied is, wordt er vanuit het zuiden warme lucht aangevoerd. „Zaterdag wordt het twaalf tot veertien graden”, vertelt Willemsen. „En zondag kan het zelfs tot zestien graden worden in het zuiden. Normaal is het in deze tijd van het jaar zes graden.”

Overigens is er, ondanks de vele regen de afgelopen tijd, nog niet in heel Nederland een einde gekomen aan de droogte die al twee zomers lang aanhoudt. Ondanks uitzonderlijk hoge rivierstanden is het grondwaterpeil op hooggelegen gebieden, vooral in het oosten van het land, nog niet hersteld. Zo laat Waterschap Rijn en IJssel weten dat de grondwaterstand rondom Doetinchem en Eibergen ondanks de regen nog te laag is voor de tijd van het jaar. „Daar is niet voldoende om straks in het voorjaar genoeg voorraad te hebben.” Ook in waterschap De Dommel is het grondwaterpeil op veel plekken ’veel lager dan normaal voor deze periode van het jaar’.

Bron: De Telegraaf, Weeronline Beeld: Youtube

Lees verder

Verhalen

André en Monique zijn weer samen!

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat maken zij bekend in een post op Instagram.

Bij een foto van een heerlijk dinertje samen post André een veelzeggende songtekst. Vrij vertaald: ”Het is altijd jij en ik geweest. Houden van een artiest is niet altijd hoe het zou moeten zijn. Oh meisje, jij staat naast me. Ik ben voor altijd de jouwe.” Duidelijke taal voor de goede verstaander.

Het zal voor veel fans geen grote verrassing zijn dat André en Monique toch weer bij elkaar zijn. Al sinds zijn breuk met Bridget Maasland barst het van de ooggetuigenverslagen, beelden en verhalen van en over een mogelijke liefdesreünie.

Bron: Shownieuws

Lees verder

Verhalen

Eerste besmetting coronavirus in Nederland

In Nederland is voor het eerst iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt het RIVM zojuist. De patiënt, die kort geleden in de Italiaanse regio Lombardije is geweest, zit in isolatie en is opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst brengt contacten van de patiënt in kaart door middel van contactonderzoek.

Volgens het RIVM is het nieuwe coronavirus (COVID-19) vandaag vastgesteld na onderzoek in een laboratorium. Het gaat om een man die in isolatie ligt in het in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Dat hebben gezondheidsinstituut RIVM en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vandaag bekendgemaakt. ,,De GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) zoekt op dit moment uit met wie de man in contact is geweest”, aldus het RIVM.

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Europa. Eerder deze week werden de eerste besmettingen in Noorwegen en Griekenland geconstateerd, vandaag meldde Denemarken zich met het eerste virusgeval. Ook het aantal besmettingen in Duitsland groeit.

Alert

Het RIVM blijft naar eigen zeggen alert op mogelijke nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe als er nieuwe besmettingen gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt

Nederland was al enige tijd bezig met de voorbereiding op een besmetting met het coronavirus. Er is een protocol opgesteld en het RIVM heeft een Outbreak Management Team (OMT) bij elkaar geroepen. Dat is een team van wetenschappers en artsen die gespecialiseerd zijn in infectieziekten.

Bron: AD

Lees verder

Verhalen

Kijkers verbaasd na eerste aflevering Temptation Island. Blote tepels en meer!

Temptation Island 2020 is met een dubbele aflevering van start gegaan! Hoewel eerst werd gedacht dat RTL niet meer van dit soort programma’s zou maken is er toch weer een nieuwe serie opgenomen.

Kijkers zijn maar wat blij met de terugkeer van het programma, maar vallen nu alweer bijna van hun stoel bij het zien van de nieuwe deelnemers en hun uitspraken… Zo is in de intro te zien dat sommige deelnemers zelfs ’s nachts in de sportschool actief zijn.

Kijkers verbazen zich over werkelijk alles in Temptation Island

Daarnaast laat vrijgezel Karim alle vrouwenharten een stukje sneller kloppen. En als laatste is er uiteraard ook gewoon stiekem een stukje tepel te zien…

Lees verder

Trending