Connect with us

Nieuwste

Met Valentijn kan je een kakkerlak naar je ex vernoemen.

Alles voor de goede zaak.

Ze zijn nauwelijks verlost van de kwelling van het vinden van geschikte kerstcadeautjes en daar is Valentijn al. Als je een relatie hebt, kan dit best een vrolijke dag zijn. Maar als je pas gedumpt bent of een moeilijke scheiding achter de rug hebt, dan is het niet abnormaal dat je je die dag bitter en leeg voelt.

Gelukkig is er een dierentuin die ons de kans geeft om dit jaar iets betekenisvol te doen. Het Hemsley Conservation Centre (HCC) in Sevenoaks geeft je immers de kans om een kakkerlak naar je ex te vernoemen – een dier dat vrijwel niemand op deze planeet leuk vindt.

Dit lijkt misschien een gemeen iets om te doen, en dat is wellicht zo, maar het is voor het goede doel. Dus je hoeft je er niet slecht over te voelen.

De dierentuin vraagt omgerekend 1,50 euro voor dit voorrecht en met het geld worden verschillende conservatieprojecten gefinancierd. Maar als het vooruitzicht om diersoorten in stand te houden je niet over de streep trekt: je krijgt er ook een certificaat van.

Een verklaring van de dierentuin leest: “Laten we eerlijk zijn, de start van 2020 was niet zo geweldig … en als je onlangs gedumpt werd, is het nog erger. Maar nu is het tijd om die negatieve gedachten en gevoelens aan de kant te schuiven en terug een glimlach op je gezicht te toveren!”

“Voor zij die geen behoefte hebben aan wraak, bestaat er een andere manier om je beter te voelen over het terugpakken van je ex op Valentijn. Het HCC bied je de kans om voor 1,50 euro een kakkerlak te vernoemen naar je waardeloze ex op deze speciale feestdag voor de liefde”, klinkt het.

Maar wel nog even een belangrijke kanttekening: je kunt alleen de voornaam laten printen op het certificaat, dus geen volledige namen en adressen.

Name a cockroach after your ex is back!www.hemsleyconservationcentre.com/valentinescockroachThe start of 2020 let's…

Publiée par Hemsley Conservation Centre sur Vendredi 10 janvier 2020

Lees verder

Nieuwste

André van der Toorn verlaten door geliefde na diagnose kanker

André van der Toorn heeft de strijd tegen lymfeklier- en botkanker gewonnen. ‘Maar de angst blijft. Als ik nu pijn in mijn arm heb, denk ik: het is kanker,’ vertelt de Wegmisbruikers-presentator aan Story. Ook vertelt André openhartig over de breuk met zijn partner, die tijdens het ziekteproces plaatsvond. ‘Ik heb zo moeten overleven.’

André van der Toorn kreeg in 2017 te horen dat hij ernstig ziek was. ‘Lymfeklier- en botkanker, dat is letterlijk een klap in je gezicht,’ vertelt de Wegmisbruikers-presentator aan Story.

Vechten
Een loodzware tijd, waarin André de zwaarst mogelijke chemokuren moest onderaan, volgde. ‘Misschien is een zware griep en dan maal honderd wel de beste omschrijving,’ vertelde André eerder. Tijdens zijn ziekte werd André na een relatie van twintig jaar verlaten door zijn partner Anne-Marie. Een nieuwe klap voor hem, maar hij bleef vechten voor zijn leven en overwon zijn ziekte. Dat André genezen is verklaard, betekent niet dat hij alweer de oude is. ‘Ik ondervind nog steeds de gevolgen van mijn ziekte. Vroeger kon ik erg lange dagen maken, het kon niet op. Nu niet meer.’

Breuk
Na de breuk met Anne-Marie is er geen vrouw meer in het leven van André geweest. ‘Mijn liefdesleven bevindt zich op het nulpunt,’ zegt André. ‘Daar staat mijn hoofd totaal niet naar. Het zit ook niet in mijn systeem. Ik heb zo moeten overleven, dat is heel heftig geweest. Met allemaal gedoe en het feit dat mijn vrouw bij me wegging. Ik lag toen zo op de grond.’ Ondanks de pijnlijke wijze waarop de relatie van André en Anne-Marie werd beëindigd, hebben de twee nog wel steeds contact. ‘We delen het co-ouderschap. Ik vind het niet leuk wat er is gebeurd, maar ik vind dat we het zo goed mogelijk met elkaar moeten regelen.’

Lees verder

Nieuwste

Openbare school doet ‘carnaval’ in de ban.

Carnaval mag niet meer, het is nu ‘verkleedfeest’.

Een basisschool in Zevenaar nam de beslissing om de term ‘carnaval’ niet langer te gebruiken en het vanaf nu gewoon verkleedfeest te noemen.

Het IKC Carrousel is namelijk een openbare school en daarom zou de gebruikelijke naam van het katholieke feest niet gepast zijn. Dat meldt De Telegraaf.

Het initiatief voor de naamsverandering ging uit van de oudervereniging. Een van de ouders legde uit aan de Gelderlander: “De Carrousel is een openbare basisschool waar we geen bepaald geloof willen aanhangen.”

Directrice Petra van den Brink lichtte de beslissing toe: “Onze samenleving is op christelijke waarden gebaseerd, ongeacht of je daarin gelooft of niet. Maar wij zijn een openbare school. Dus we doen mee met de traditie, maar geven het wel een andere naam.”

Uiteraard heet ook de lokale carnavalsprins zo zijn mening over het onderwerp. Eric Boschman verklaarde: “Carnaval of verkleedfeest, het is uiteindelijk maar een naam. Ik ben allang blij dat de school het nog viert. Het is gewoon een hartstikke leuk feest, ongeacht religieuze achtergrond.

Lees verder

Nieuwste

Marco Borsato zoekt keihard contact op met deze bloedmooie ex!

Marco Borsato is de afgelopen maanden flink vaak in het nieuws geweest. Naast het feit dat zijn carrière weer gigantisch in de lift zit door nieuwe samenwerkingen met opkomende artiesten zijn er ook downs geweest. Hij heeft bijvoorbeeld een nummer uitgebracht met Snelle en Davina Michelle welke beide gigantische hits werden. Maar ook zijn privéleven kwam onder de loep te liggen. Weekblad Story heeft nogal opvallende titels op voor voorkant van hun nieuwe blad staan. Betreft de relatie van de zanger met zijn vrouw staat er bijvoorbeeld: “Borsato-huwelijk niet meer te redden”. Daaronder staat beschreven dat hij de band met zijn eerste liefde Denise weer aan zou halen.

Zoekt Marco Borsato contact met Denise?
Voordat de zanger bij Leontine terecht kwam, waarmee het na 23 jaar is afgelopen, was daar Denise Broekhof. De relatie zou destijds uit gegaan zijn omdat Denise vreemd zou zijn gegaan. Ze trouwde vervolgens met Arjan Boon. Wat waar is van deze geruchten moet nog maar blijken. Dit is haar vandaag de dag:

#maggs Mirella van Dam@Edith Dekker Natasja Van Der Woude

Publiée par Denise Boekhoff sur Mardi 4 septembre 2018

Publiée par Denise Boekhoff sur Lundi 22 juillet 2019

Helena Hart @hetarsenaal

Publiée par Denise Boekhoff sur Lundi 20 janvier 2020

Lees verder

Trending