Connect with us

Nieuwste

Politie filmt dakloze vrouw die opera zingt in metro en gaat wereldwijd viraal.

Deze vrouw hoort thuis op een podium!

Er wordt opgeroepen om een dakloze vrouw een platencontract te geven nadat ze gefilmd werd hoe ze opera zong in een metrostation in de Verenigde Staten.

Facebook

De video toont Emily Zamourka (52) die feilloos Puccini zingt in een metrostation in Los Angeles. Ze houdt een trolley en enkele tassen vast, waarin al haar bezittingen zitten.

De politie van LA tweette de video en schreef: “4 miljoen mensen noemen LA hun thuis. 4 miljoen verhalen. 4 miljoen stemmen … iets waarvoor je even moet stoppen en luisteren, om zoiets moois te horen.”

Facebook

Haar spontane optreden ging compleet viraal en nu roepen mensen op om haar een podium te geven. Haar stem was zo mooi dat sommigen beweerden dat de video niet echt was. Anderen bevestigden echter dat ze haar verschillende keren gezien hadden in de metro van LA.

Emily, die later geïdentificeerd werd door NBC, is een violiste en pianiste, die van Rusland naar de VS emigreerde toen ze 24 jaar was. Ze heeft geen specifieke opleiding als operazangers en was lerares voor ze dakloos werd vanwege gezondheidsproblemen.

Emily zei dat ze momenteel op een stuk karton in een autoparking slaapt, maar zei: “Ik slaap waar ik kan slapen. Er zijn mensen die medelijden met mij hebben, maar ik wil niemand tot last zijn.” Ze voegde eraan toe: “Weet je waarom ik in de metro zing? Omdat het zo goed klinkt.”

Lees verder

Nieuwste

Baby van zes weken uit Noord-Holland besmet met corona.

Een zes weken oude baby uit het Noord-Hollandse Kudelstaart heeft het coronavirus opgelopen. Papa Leroy vertelde over zijn zoontje Tyler: “Ik heb zitten janken toen ik het hoorde.”

Volgens Hart van Nederland dachten de ouders aanvankelijk aan een koemelkallergie omdat Tyler slecht dronk.

Toen hij ook nog eens zwaarder begon te ademen, besloot mama Natasja om hem naar de huisarts te brengen.

Geen koorts en hoest
De huisarts verwees het gezin door naar het ziekenhuis, maar daar dachten ze niet meteen aan corona.

Papa Leroy zegt dat de baby geen koorts had en evenmin moest hoesten. De ouders waren in shock toen ze het nieuws hoorden.

De vader blijft thuis om voor hun zoontje Ryan (2) te zorgen, terwijl Natasja bij Tyler in het ziekenhuis is. De bezorgde papa zei: “Ik mag ze niet bezoeken. Ik voel me zo machteloos.”

Misschien van papa gekregen
De ouders getuigen dat ze dachten dat kleine kinderen niet zo vatbaar waren voor het virus. Ze hebben er het raden naar hoe hij besmet raakte. Papa Leroy vreest echter dat hij zijn zoontje besmette.

Daarover onthulde hij: “Ik ben vrachtwagenchauffeur en ben met veel mensen in contact geweest. Misschien is het wel overgedragen via een bakje koffie ofzo.”

Het kleintje stelt het relatief goed, al is niet geweten hoe lang Tyler nog in het ziekenhuis zal moeten blijven.

Leroy waarschuwt nu andere ouders om extra voorzichtig te zijn met kinderen. Hij zei: “Iedereen zegt dat ze het niet snel kunnen krijgen, maar het kan dus wel.”

Lees verder

Nieuwste

Kijkers gaan stuk om harde ‘grap’ van moeder in Vier Handen Op Eén Buik

In het NPO 3 programma Vier Handen Op Eén Buik wordt wekelijks een tienermoeder gevolgd op weg naar haar zwangerschap.

Een bekende Nederlander helpt de toekomstige ouders met de voorbereiding op de komst van de kleine. Deze week was daar de 18-jarige Roos die werd bijgestaan door Monica Geuze.

Opmerking moeder zorgt voor lachende kijkers Vier Handen Op Eén Buik
De zwangere Roos én haar vriendje Kili rookten gewoon vrolijk door tijdens de zwangerschap en dan weet je dat Twitter losgaat. Gelukkig viel er ook genoeg te lachen en dat kwam door déze opmerking van haar moeder Saskia:

Lees verder

Nieuwste

Zoveel minuten hardlopen is dus al genoeg om gezondheidswinst te boeken

Hardlopen is in ons land één van de meest populaire sporten. Maar om écht gezondheidswinst uit deze sport te halen, hoef je niet eens zo heel veel (of heel hard) te hollen. Onderzoekers stellen namelijk dat je het risico op vroegtijdig overlijden al verlaagt door één keer in de week een klein uurtje te gaan hardlopen.

Goed voor de gezondheid
Dat het goed voor je gezondheid is, om te bewegen is algemeen bekend. Onderzoekers van de Victoria Universiteit in Melbourne stellen nu dat je met 50 minuten per week matig intensief hardlopen evenveel gezondheidswinst boekt als een dagelijkse hardloper. De sport zou bovendien meer gezondheidswinst opleveren, dan wandelen of fietsen.

Effect van hardlopen op gezondheid
De Australische wetenschappers maakten een analyse van veertien onderzoeken naar het effect van hardlopen op de gezondheid. Hieruit bleek dat bij hardlopers het risico op vroegtijdige sterfte met 25 procent afnam. Mensen die deze sport beoefenen hebben 30 procent minder kans op het krijgen van hart- en vaatziektes en 23 procent minder kans op kanker. Of je nou veel of weinig sport, maakt daarbij volgens de onderzoekers niet uit. De cijfers liepen niet op bij mensen die vaker dan één keer per week hardlopen.

Vaak intensief sporten
Volgens de onderzoekers gaat je gezondheid er flink op vooruit als je minimaal 50 minuten per week hardloopt. De wetenschappers stellen bovendien dat de snelheid daarbij niet zoveel uitmaakt. Een drafje van 8 kilometer per uur is net zo gezond als een sprintje van 13 kilometer per uur. Sterker nog; wie te vaak intensief sport verhoogt daarmee het risico op vroegtijdige sterfte. “De trend is dat intensief sporten steeds populairder wordt. Maar heel veel sporten is dus niet altijd beter voor je gezondheid. Zeker bij de wat ouderen, bij wie het herstelvermogen minder goed is”, zegt inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels van het Radboudumc. De fysioloog is zelf overigens niet bij het onderzoek betrokken.

Wandelen en fietsen helpt ook
Hoewel het al goed is om af en toe te gaan wandelen of fietsen, blijkt uit het onderzoek van de Australischer wetenschappers dat hardlopen nét iets voordeliger is. Wanneer je wekelijks een uur fietst of wandelt verlaag je het risico op overlijden met tien procent. Naarmate je intensiever wandelt of fietst, neemt dit percentage (in tegenstelling tot intensiever hardlopen) wel iets toe.

Bron| Volkskrant, Margriet Beeld| iStock

Lees verder

Trending