Connect with us

Nieuwste

Schoolbibliotheek doet Harry Potter boeken in de ban ‘omdat de vloeken echt zijn’.

Nou breekt m’n klomp!

In een schoolbibliotheek in de Verenigde Staten werden de boeken van Harry Potter verboden nadat een pastoor beweerd had dat er ‘echte vloeken en spreuken’ in stonden. Pastoor Dan Reehil van de St. Edward katholieke school in Nashville in Tennessee schreef de ouders en het personeel een e-mail met de boodschap dat de boeken van J.K. Rowling ‘duivelse geesten zouden kunnen oproepen bij de persoon die de boeken leest’.

Pexels

Reehil zei dat hij contact had gehad met verschillende duivelsuitdrijvers in de VS en in Rome, die aanbevelen om de boeken uit schoolbibliotheken te verwijderen.

Hij schreef: “Deze boeken stellen tovenarij voor als zowel goed als kwaad, wat niet juist is, maar eigenlijk een slimme misleiding. De vloeken en spreuken gebruikt in de boeken zijn echte vloeken en spreuken, en wanneer ze door mensen worden voorgelezen, bestaat het risico dat ze duivelse geesten oproepen in de aanwezigheid van mensen die de tekst lezen.”

Rebecca Hammel, de directrice van de school, zei dat de pastoor goed geplaatst is binnen competentie om zo te handelen, ‘omdat elke pastoor de canonieke bevoegdheid heeft om dergelijke beslissingen te nemen binnen de school van zijn parochie’.

De directrice zei ook nog dat ze de maatregel niet zag als een vorm van censuur. Het is niet de eerste keer dat Harry Potter gecensureerd worden door religieuze groeperingen omdat ze een bedreiging zouden vormen voor hun religie.

Lees verder

Nieuwste

Heftig: Marc van der Linden met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Royaltyverslaggever Marc van der Linden (50) is opgenomen in het ziekenhuis. Dat vertelde hij zelf al op Twitter, maar gaf verder geen duidelijkheid over de situatie. RTL komt nu met een statement.

“Vanwege een ziekenhuisopname is hij op dit moment niet aan de desk te zien”

Marc gaf afgelopen dinsdag aan dat hij in het ziekenhuis was. Dat deed hij door zijn locatie te delen op Twitter. Wat er aan de hand is, blijft onduidelijk. “Marc van der Linden is nog steeds royaltydeskundige bij RTL Boulevard”, laat RTL weten in een statement. “Vanwege een ziekenhuisopname is hij op dit moment niet aan de desk te zien.”

De afgelopen tijd is Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten, steeds vaker aanwezig bij de show. “Justine is naast Marc één van onze royaltydeskundigen”, meldt RTL. Ze is dus niet de vervanger van Marc. “We zijn het royalty-team aan het uitbreiden, zoals we ook meer deskundigen hebben op het gebied van bijvoorbeeld Lifestyle en Crime.”

Bron: RTL Boulevard

Lees verder

Nieuwste

Zien: Man springt in kokende heetwaterbron om pup te redden, maar sterft aan verwondingen.

Pablo Fustec (32) aarzelde geen seconde om in het kokende water van een heetwaterbron te springen om zijn viervoeter te redden. Helaas zou hij later aan zijn verwondingen overlijden. Zijn moed en liefde voor zijn hond maakten een diepe indruk op mensen.

De meeste baasjes hebben alles over voor hun huisdieren. Sommige mensen maken schulden om hun dieren te onderhouden en anderen zetten hun eigen leven op het spel. Voor sommige mensen zijn dieren gewoon het allerbelangrijkste in het leven.

Pablo was zo iemand: zijn huisdieren waren zijn alles. Hij was een Franse acteur die in Mexico woonde. Pablo ging nooit de deur uit zonder zijn drie geliefde honden.

Zijn heldhaftige actie kende helaas een fatale afloop. Op 13 juni probeerde Pablo zijn hond Sasha te redden nadat ze in het kokende water van een warmwaterbron was gevallen. Hij liep brandwonden op over 70 procent van zijn lichaam. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters vochten om zijn leven te redden.

Helaas mocht dat niet meer baten. De hond kwam ter plaatse om het leven en Pablo overleed maandag in het ziekenhuis.

Zijn ultieme offer ging op het internet niet onopgemerkt voorbij. Mensen wereldwijd brengen hulde aan deze dierenvriend die zijn leven offerde voor zijn geliefde hond.

We lezen vaak over honden die hun leven geven voor hun baasjes. Het omgekeerde zien we echter veel minder. Wij hopen van harte dat deze held in de hemel een bijzonder plaatsje heeft, samen met zijn hond. Rust in vrede.

Lees verder

Nieuwste

Zien: Luizenmoeder Jennifer Hoffman heeft een lichaam waar je ´U´ tegen zegt!

De Nederlandse actrice Jennifer Hoffman (38) vergaarde naam en faam in de serie Westenwind, maar is vandaag vooral bekend van De Luizenmoeder. Ook het tweede seizoen van de serie blijkt momenteel een regelrechte hit te zijn.

Gisteravond keken er maar liefst 3,5 miljoen mensen naar. En dat is toch bijna 1 miljoen meer dan Studio Sport. Maar lang niet iedereen is zo blij met de serie. Er is zelfs een bond TEGEN De Luizenmoeder opgericht!

Wist je dat Jennifer een relatie had met conciërge Volkert?

Wist je trouwens dat Jennifer Hoffman ooit een relatie heeft gehad met Henry van Loon. Die gozer die nu concierge Volkert speelt? Had je niet gedacht he! Enfin ze is nu gewoon weer vrijgezel. Iets voor jou?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Einde vakantie: Wiskeknipoog. 🙅🏼‍♀️🌴⛱🙋🏼‍♀️

Een bericht gedeeld door Jennifer Hoffman (@jennifermaryhoffman) op

Lees verder

Trending