Connect with us

Nieuwste

Jochie gepest omdat hij altijd hetzelfde draagt – dan nemen klasgenootjes hem apart.

Laten we deze helden overladen met hartjes!

Een jongen genaamd Michael Todd werd zijn hele leven lang gepest omwille van zijn kleding. Maar alles zou veranderen wanneer zijn klasgenootjes hem apart namen.

Michael Todd kende geen gemakkelijke start in het leven. Zo lang hij zich kon herinneren, werd hij gepest. Zijn mama is arm en kon het zich niet permitteren om nieuwe kleding te kopen voor haar zoon. Daarom moest hij elke dag dezelfde kleding dragen. Daardoor werd hij helaas een gemakkelijk doelwit voor gemene pestkoppen.

YouTube

Michael verklaarde aan WHBQ: “Nee, ik heb niet echt kleding thuis. Ik word al mijn hele leven lang gepest.”

Maar dan veranderde alles. Er stapten twee football spelers van de school naar hem toe. Michael was aanvankelijk zenuwachtig en zelfs bang, want een van hen had hem vroeger ook al eens uitgelachen.

De twee spelers in kwestie, Antwan Garrett en Kristopher Graham, hadden opgemerkt hoe andere studenten Michael gepest hadden. Ze wilden er iets aan doen.

Ze waren in hun kleerkast gedoken en kozen schoenen en kleding uit voor Michael. Kristopher zei hem: “Het spijt me dat ik je uitlachte. Ik wil iets geven om het goed te maken.” De jongens bekenden dat ze op huilen stonden toen ze zagen hoe Michael geëmotioneerd was.

De beelden van het moment gaan ondertussen razendsnel viraal. En als je het ziet, zal je begrijpen waarom!

Lees verder

Nieuwste

Baby van zes weken uit Noord-Holland besmet met corona.

Een zes weken oude baby uit het Noord-Hollandse Kudelstaart heeft het coronavirus opgelopen. Papa Leroy vertelde over zijn zoontje Tyler: “Ik heb zitten janken toen ik het hoorde.”

Volgens Hart van Nederland dachten de ouders aanvankelijk aan een koemelkallergie omdat Tyler slecht dronk.

Toen hij ook nog eens zwaarder begon te ademen, besloot mama Natasja om hem naar de huisarts te brengen.

Geen koorts en hoest
De huisarts verwees het gezin door naar het ziekenhuis, maar daar dachten ze niet meteen aan corona.

Papa Leroy zegt dat de baby geen koorts had en evenmin moest hoesten. De ouders waren in shock toen ze het nieuws hoorden.

De vader blijft thuis om voor hun zoontje Ryan (2) te zorgen, terwijl Natasja bij Tyler in het ziekenhuis is. De bezorgde papa zei: “Ik mag ze niet bezoeken. Ik voel me zo machteloos.”

Misschien van papa gekregen
De ouders getuigen dat ze dachten dat kleine kinderen niet zo vatbaar waren voor het virus. Ze hebben er het raden naar hoe hij besmet raakte. Papa Leroy vreest echter dat hij zijn zoontje besmette.

Daarover onthulde hij: “Ik ben vrachtwagenchauffeur en ben met veel mensen in contact geweest. Misschien is het wel overgedragen via een bakje koffie ofzo.”

Het kleintje stelt het relatief goed, al is niet geweten hoe lang Tyler nog in het ziekenhuis zal moeten blijven.

Leroy waarschuwt nu andere ouders om extra voorzichtig te zijn met kinderen. Hij zei: “Iedereen zegt dat ze het niet snel kunnen krijgen, maar het kan dus wel.”

Lees verder

Nieuwste

Kijkers gaan stuk om harde ‘grap’ van moeder in Vier Handen Op Eén Buik

In het NPO 3 programma Vier Handen Op Eén Buik wordt wekelijks een tienermoeder gevolgd op weg naar haar zwangerschap.

Een bekende Nederlander helpt de toekomstige ouders met de voorbereiding op de komst van de kleine. Deze week was daar de 18-jarige Roos die werd bijgestaan door Monica Geuze.

Opmerking moeder zorgt voor lachende kijkers Vier Handen Op Eén Buik
De zwangere Roos én haar vriendje Kili rookten gewoon vrolijk door tijdens de zwangerschap en dan weet je dat Twitter losgaat. Gelukkig viel er ook genoeg te lachen en dat kwam door déze opmerking van haar moeder Saskia:

Lees verder

Nieuwste

Zoveel minuten hardlopen is dus al genoeg om gezondheidswinst te boeken

Hardlopen is in ons land één van de meest populaire sporten. Maar om écht gezondheidswinst uit deze sport te halen, hoef je niet eens zo heel veel (of heel hard) te hollen. Onderzoekers stellen namelijk dat je het risico op vroegtijdig overlijden al verlaagt door één keer in de week een klein uurtje te gaan hardlopen.

Goed voor de gezondheid
Dat het goed voor je gezondheid is, om te bewegen is algemeen bekend. Onderzoekers van de Victoria Universiteit in Melbourne stellen nu dat je met 50 minuten per week matig intensief hardlopen evenveel gezondheidswinst boekt als een dagelijkse hardloper. De sport zou bovendien meer gezondheidswinst opleveren, dan wandelen of fietsen.

Effect van hardlopen op gezondheid
De Australische wetenschappers maakten een analyse van veertien onderzoeken naar het effect van hardlopen op de gezondheid. Hieruit bleek dat bij hardlopers het risico op vroegtijdige sterfte met 25 procent afnam. Mensen die deze sport beoefenen hebben 30 procent minder kans op het krijgen van hart- en vaatziektes en 23 procent minder kans op kanker. Of je nou veel of weinig sport, maakt daarbij volgens de onderzoekers niet uit. De cijfers liepen niet op bij mensen die vaker dan één keer per week hardlopen.

Vaak intensief sporten
Volgens de onderzoekers gaat je gezondheid er flink op vooruit als je minimaal 50 minuten per week hardloopt. De wetenschappers stellen bovendien dat de snelheid daarbij niet zoveel uitmaakt. Een drafje van 8 kilometer per uur is net zo gezond als een sprintje van 13 kilometer per uur. Sterker nog; wie te vaak intensief sport verhoogt daarmee het risico op vroegtijdige sterfte. “De trend is dat intensief sporten steeds populairder wordt. Maar heel veel sporten is dus niet altijd beter voor je gezondheid. Zeker bij de wat ouderen, bij wie het herstelvermogen minder goed is”, zegt inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels van het Radboudumc. De fysioloog is zelf overigens niet bij het onderzoek betrokken.

Wandelen en fietsen helpt ook
Hoewel het al goed is om af en toe te gaan wandelen of fietsen, blijkt uit het onderzoek van de Australischer wetenschappers dat hardlopen nét iets voordeliger is. Wanneer je wekelijks een uur fietst of wandelt verlaag je het risico op overlijden met tien procent. Naarmate je intensiever wandelt of fietst, neemt dit percentage (in tegenstelling tot intensiever hardlopen) wel iets toe.

Bron| Volkskrant, Margriet Beeld| iStock

Lees verder

Trending