Connect with us

Diertjes

Dierenrechtenactiviste redt 16 konijnen van de slacht, maar veroorzaakt dood van 100 beestjes.

Tientallen jonge konijntjes kregen een spuitje omdat de activisten hun moeders hadden meegenomen.

Vorige week haalde een dierenrechtenactiviste in Spanje het nieuws door 16 konijnen uit een boerderij te redden. Maar nu blijkt dat de zogenaamde ‘redding’ de dood veroorzaakte van wel zeker 100 andere konijntjes. Dat meldt de Spaanse krant La Vanguardia.

Instagram

De reddingsactie vond plaats onder de leiding van een Brits klinkende vrouw die zichzelf ‘Mythical Mia’ noemt op de sociale media. Samen met andere activisten redde ze 16 konijntjes van een farm in de buurt van Osono. De boze boeren betrapten de activisten en schoten op hun auto. Mythical Mia raakte daarbij gewond door rondvliegend glas.

Nu blijkt echter dat de reddingsactie meer kwaad dan goed deed. De dierenactivisten namen immers zwangere of zogende konijnen mee. Uit een rapport van een plaatselijke dierenarts zou blijken dat andere dieren dood of gewond achterbleven. Sommige konijnen hadden gebroken ruggetjes. Omdat hun moeders waren meegenomen, moesten tientallen jonge konijntjes geëuthanaseerd worden. De jonge dieren konden immers niet meer gezoogd worden.

Op haar Instagram bekent de dierenrechtenactiviste dat hun reddingsactie slechts een beperkt succes was. Ze schreef: “We hebben duizenden moeders en babykonijntjes moeten achterlaten.”

Lees verder

Diertjes

Honden ontsnappen uit ‘horrorhuis’ en vinden eindelijk gouden mandje.

De hondenopvang Rescue Dogs Rock NYC deelde het hartverscheurend verhaal over twee lieve honden, Dizzy en Sweet Pea. De viervoeters wisten op een wonderbaarlijke manier te ontsnappen uit een horrorhuis, waar ze moesten deelnemen aan hondengevechten.

Hondengevechten zijn in de meeste landen verboden, maar toch vinden ze ook bij ons af en toe nog plaats.

Toen Tara Whitaker op een ochtend in 2016 haar voordeur opende, vond ze twee uitgehongerde honden met zware verwondingen.

Drie uur lang vertrouwen winnen

De viervoeters hadden wreedheden ondergaan, die we ons nog niet eens willen inbeelden. Tara ging bij de honden zitten en spendeerde drie uur met hen. De vrouw gaf ze voeding en water, en probeerde langzaam hun vertrouwen te vinden. Ondertussen contacteerde ze de hondenopvang Rescue Dogs Rock NYC.

De viervoeters kregen de namen Dizzy en Sweet Pea. De twee honden hadden grote honger en open wonden. De dierenartsen onderzochten en behandelden de honden.

Rescue Dogs Rock schreef: “We hebben het vermoeden dat Sweet Pea vooral gebruikt werd om te fokken, en het is duidelijk dat ze veel nestjes heeft gehad. Dizzy werd met zekerheid gebruikt voor hondengevechten.”

De honden genazen langzaam maar zeker en hebben ondertussen een gouden mandje gevonden bij liefdevolle gezinnen.

We zijn zo blij dat dit verhaal een happy end kent. We hopen dat deze lieve honden het trauma van het verleden helemaal achter zich kunnen laten.

Lees verder

Diertjes

Eendennesten in Alphen vernield met stenen, moedereenden vluchten weg.

Personeel van de dierenambulance in Alpen aan den Rijn zijn razend. Een of meerdere dierenbeulen hebben er twee eendennesten verwoest door er zware stenen op te gooien.

In de nesten waren zopas acht pulletjes uitgekomen. Een medewerker van de dierenambulance schreef verontwaardigd op Facebook: “Wij kunnen met alle wil van de wereld niet begrijpen hoe iemand het in zijn kop haalt om zoiets te doen.”

Een van de pulletjes overleefde de laffe aanval niet en twee eieren waren nog aan het uitkomen. De moedereenden sloegen op de vlucht. Verderop vonden de dierenbeschermers nog twee eieren waar evenmin nog leven in zat.

Geen woorden

Het incident vond wellicht plaats dinsdagochtend rond 9:40 uur. De nesten werden aangetroffen in de Roerdompstraat ter hoogte van de Wielewaalstraat. Getuigen wordt gevraagd om zich te melden bij de dierenambulance. De medewerker sluit het bericht af: “We gaan er verder geen woorden aan vuil maken, het is denken wij wel duidelijk wat wij hiervan vinden.”

Lees verder

Diertjes

Zeehond bevalt midden in woonwijk Den Helder van jong.

Dit is echt wel heel bijzonder! De zeehond die al ruim een jaar in de binnenwateren van Den Helder rondzwemt, is bevallen van een jong. De buurtbewoners van de wijk Boatex en zeehondenkenners konden hun ogen niet geloven.

Emmy Venema van Zeehondenopvang Pieterburen verduidelijkte dat een zeehond in binnenwateren niet zo bijzonder is. Ze legde uit: “Het komt alleen veel minder vaak voor dan vroeger. Sinds we sluizen en dammen bouwen, is het voor een zeehond veel moeilijker om de binnenwateren op te zoeken. Dat een zeehond bevalt binnen de bebouwde kom – met zoveel drukte om haar heen – dát is wel uniek. Ik heb het in ieder geval nog nooit eerder meegemaakt.”

Met rust laten!

De zeehondenopvang maakt zich vooral zorgen om de drukte. De dieren zijn beiden gezond, maar hebben vooral rust nodig. Daarom roept Emmy mensen op om de beestjes gewoon met rust te laten. Daarover zei de zeehondenexpert: “We raden mensen echt af om de zeehondenmoeder en haar jong op te zoeken. En buurtbewoners vragen we minimaal dertig meter afstand te houden.”

 

Lees verder
Advertisement

Trending