Connect with us

Diertjes

Dierenrechtenactiviste redt 16 konijnen van de slacht, maar veroorzaakt dood van 100 beestjes.

Tientallen jonge konijntjes kregen een spuitje omdat de activisten hun moeders hadden meegenomen.

Vorige week haalde een dierenrechtenactiviste in Spanje het nieuws door 16 konijnen uit een boerderij te redden. Maar nu blijkt dat de zogenaamde ‘redding’ de dood veroorzaakte van wel zeker 100 andere konijntjes. Dat meldt de Spaanse krant La Vanguardia.

Instagram

De reddingsactie vond plaats onder de leiding van een Brits klinkende vrouw die zichzelf ‘Mythical Mia’ noemt op de sociale media. Samen met andere activisten redde ze 16 konijntjes van een farm in de buurt van Osono. De boze boeren betrapten de activisten en schoten op hun auto. Mythical Mia raakte daarbij gewond door rondvliegend glas.

Nu blijkt echter dat de reddingsactie meer kwaad dan goed deed. De dierenactivisten namen immers zwangere of zogende konijnen mee. Uit een rapport van een plaatselijke dierenarts zou blijken dat andere dieren dood of gewond achterbleven. Sommige konijnen hadden gebroken ruggetjes. Omdat hun moeders waren meegenomen, moesten tientallen jonge konijntjes geëuthanaseerd worden. De jonge dieren konden immers niet meer gezoogd worden.

Op haar Instagram bekent de dierenrechtenactiviste dat hun reddingsactie slechts een beperkt succes was. Ze schreef: “We hebben duizenden moeders en babykonijntjes moeten achterlaten.”

Lees verder

Diertjes

Gigantisch Hert scheurt huid van jager zijn gezicht wanneer het probeert te ontsnappen

Een Franse jager kreeg meer dan hij had verwacht toen een hert letterlijk zijn gezicht eraf scheurde terwijl hij probeerde te ontsnappen.

De rollen werden omgedraaid toen Vincent Saubion tijdens het jagen in het bos werd getroffen in een bos in Lesperon, in het zuidwesten van de Franse regio Landes.

Hij werd achtergelaten met een gruwelijke wond over zijn gezicht, voordat het 150kg-hert met succes ontsnapte nadat hij werd opgejaagd door de 36-jarige en zijn vrienden.

Saubion, die van Baskische afkomst is, vertelde lokale media: “Het hert sloeg me in het gezicht toen het probeerde te ontsnappen.”

De jager zei dat hij veel bloed verloor door de verwonding, maar ondanks de enorme wond die over zijn gezicht gutste, wilde Saubion bizar genoeg met zijn vrienden blijven jagen.

De 36-jarige zei over zijn gruwelijke blessure:

Het voelde alsof ik dronken was, maar het nam eigenlijk de helft van mijn gezicht af.

Een mede-jager zei tegen Saubion dat hij de jacht moest stoppen, voordat hij een brandweerman die deel uitmaakte van de groep moest oproepen om hem de broodnodige eerste hulp te geven.

De groep besefte echter al snel hoe ernstig het letsel van Saubion was en dus moest een helikopter uiteindelijk naar het bosrijke gebied vliegen om hem naar het ziekenhuis te brengen, waar hij een spoedoperatie onderging.

Volgens rapporten kreeg Saubion ongeveer 50 hechtingen op zijn gezicht in het Pellegrin-ziekenhuis in Bordeaux.

Hij zei:

“Ik ben dankbaar omdat er meer angst was dan werkelijke schade. Ik heb niets gebroken en ik voel me zo goed als ik kan zijn.”

Hoewel veel mensen de jacht op het leven zouden worden ontzegd als gevolg van de wrede verwonding, die plaatsvond in januari, maar pas net openbaar is gemaakt, heeft Saubion beloofd door te gaan met jagen.

Hij zei:

“Ik ben nog steeds gek op jagen. Ik ben erg betrokken bij de gemeenschap en heb niets anders dan respect voor het spel en de eigenaren die ons op hun terrein laten jagen.”

Frankrijk is een bekende bestemming voor jagers, die naar het land komen om op reeën, edelherten, gemzen en wilde zwijnen te jagen.
(Bron: Unilad)

Lees verder

Diertjes

‘Door honden verscheurde’ vrouw zou zijn doodgebeten door eigen ‘illegale’ terriër uit Nederland

De 29-jarige vrouw die eind vorig jaar in een bosgebied in Noord-Frankrijk stierf door bloedingen als gevolg van hondenbeten, lijkt volgens Franse media het slachtoffer zijn geworden van haar eigen hond. Het gaat om een Amerikaanse Staffordshire Terriër die afkomstig zou zijn van een illegale fokker uit Nederland en die de vrouw ook al eerder zou hebben gebeten. Een goede vriendin van de partner van de overleden vrouw ontkent de informatie. ,,Ze zijn puur aan het gissen’’, zegt de Nederlandse tegen deze site.

De zes maanden zwangere Elisa Pilarski (29) kwam medio november om het leven tijdens het uitlaten van haar vijf honden in het Forêt de Retz, een bosgebied vlakbij Compiègne ten noordoosten van Parijs. De partner van het slachtoffer vond zijn vriendin dood in het bos. Ze had hem drie kwartier eerder gealarmeerd met de boodschap dat er gevaarlijke honden in haar buurt waren. Partner Christophe Ellul zag bij aankomst naar eigen zeggen een stuk of dertig jachthonden en een ruiter voorbijkomen. Daarna vond hij het zwaar toegetakelde lichaam van zijn vriendin met ernaast hun 2-jarige Amerikaanse Staffordshire Terriër Curtis.

Autopsie wees uit dat Pilarski overleed als gevolg van beten van één of meerdere honden. Die veroorzaakten een reeks bloedingen aan armen, benen en hoofd. Een aantal beten dateerde van voor haar dood en een aantal van erna, verklaarde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amiens tegenover regionale media. De politie nam daarop dna-stalen af bij 62 honden die op de bewuste zaterdag deelnamen aan de drijfjacht in het bos én bij de vijf honden van Pilarski en haar vriend.

De resultaten van dat tijdrovende dna-onderzoek worden uiterlijk voor de zomer verwacht maar volgens Franse media is Curtis de hoofdverdachte. Hij werd na de gruweldood van zijn baasje overgebracht naar een kennel, waar hij vijf dagen later een vrijwilliger beet. Volgens Pilarski’s vriend het gevolg van stress, maar Franse media betwijfelen dat. Een getuige die anoniem wil blijven, verklaarde tegenover de Franse nieuwszender BFMTV dat Elisa vier maanden voor het dodelijke drama al was gebeten door een van de honden van het stel. De getuige zag naar eigen zeggen een foto van de vier centimeter grote wond met hechtingen (zie onder dit artikel).

Pilarski’s partner Christophe verklaarde tegenover rechercheurs dat de wond was veroorzaakt door een beet van een van hun katten. Een arts verklaarde tegenover de regionale krant Oise Hebdo, die hem confronteerde met een foto van de zogenaamde kattenbeet, dat het onwaarschijnlijk is dat de verwondingen werden veroorzaakt door een kat. Volgens een andere bron vertrouwde Pilarski haar moeder toe dat het Curtis was die haar had gebeten.

De Franse commerciële televisiezender TF1 meent te weten waarom Pilarski’s vriend spreekt van een kattenbeet: Curtis zou illegaal in Frankrijk verblijven. De Amerikaanse Staffordshire Terriër is volgens de zender afkomstig van een illegale Nederlandse fokker, is niet gechipt, heeft geen papieren en staat nergens ingeschreven.

Een goede vriendin van Pilarski’s partner spreekt dat tegen. ,,Curtis is wél gechipt maar via de chip hebben ze geen verdere informatie kunnen vinden’’, verklaart de Nederlandse vrouw tegenover deze site. De hond komt volgens haar niet van een illegale fokker. Het bijtincident in de kennel is te wijten aan niet professioneel handelen, vernam ze van de Fransman. ,,Curtis werd er geplaatst zonder enige informatie over de achtergrond van de plaatsing.’’ De hond verblijft inmiddels in een andere opvang.

Het dna-onderzoek is volgens de Nederlandse vrouw nog helemaal niet uitgevoerd. ,,De Franse justitie vond het te duur worden en is nu op zoek naar een ander laboratorium waar het goedkoper kan. Intussen zijn de media in Frankrijk aan het gissen en speculeren en beginnen de jagers hem te knijpen. Het zijn hooggeplaatste lui. Dat moet je niet vergeten. Tot dusverre is er echter geen enkel bewijs tegen Curtis’’, aldus de goede vriendin.

Bron: AD

Lees verder

Diertjes

Verweesd olifantje keert terug naar verzorger nadat ze in het wild werd afgewezen door kudde.

Het olifantje viel prompt in slaap op de schoot van haar verzorger.

Een verweesde olifant werd gedwongen om terug te keren naar de schoot van haar verzorger nadat ze na haar vrijlating in het wild werd afgewezen door haar kudde.

Het tweejarige olifantje Chabakeaw werd op 4 april alleen en verlaten aangetroffen in de modder in Bueng Kan in het noordoosten van Thailand. Gelukkig werd ze gered door parkwachters. Na vijf maanden van flesjesvoeding met de hand, werd op 18 september besloten om de baby terug naar haar kudde te brengen.

Viral Press

Maar op 20 september ontdekten de boswachters dat ze opnieuw verstoten was, ongeveer anderhalve kilometer van de plaats waar ze vrijgelaten werd. Dan werd ze weer meegenomen voor verzorging.

Hartverwarmende beelden tonen hoe het olifantje zich opkrulde en in slaap viel op de schoot van haar menselijke ouder, veilig en comfortabel bij haar redder.

Olifantenexperts menen dat het olifantje wellicht werd afgewezen door de olifantenleider omdat ze meer dan vijf maanden werd opgevoed door mensen. Nu wordt er verder nagedacht over haar toekomst, maar haar terugsturen naar een kudde olifanten in het wild is wellicht geen optie meer.

Lees verder

Trending