Connect with us

Diertjes

Agressieve haan pikt bejaarde vrouw dood tijdens het eieren rapen.

De haan pikte het niet dat de vrouw aan de haal ging met zijn potentiële nazaten.

In Australië kwam een vrouw om het leven nadat ze tijdens het eieren rapen werd aangevallen door een agressieve haan. Wellicht wilde de vogel zijn potentiële nakomelingen beschermen. De haan pikte in een slagader van de bejaarde dame, waardoor ze veel bloed verloor en uiteindelijk zou overlijden.

Pixabay – Louter ter illustratie.

De bloeding in een van haar spataderen bleek fataal. Om de familie van nog meer trauma te besparen, werd de identiteit van het slachtoffer niet bekendgemaakt.

Adelaide Now vroeg een forensisch expert aan de Universiteit van Adelaide, Roger Byard, of er nog meer op het eerste zicht onschuldige dieren zijn die een gevaar kunnen betekenen voor bejaarde personen. De expert liet optekenen: “Het is belangrijk dat vooral oudere personen hun spataderen laten behandelen met een relatief eenvoudige operatie, want spataderen zijn kwetsbaar. Die gaan snel kapot en niet alleen door aanvallen van dieren, maar ook door bijvoorbeeld stoten of struikelen … bijvoorbeeld over je kat.”

Lees verder

Diertjes

Lief hondje brengt beste paardenvriendje iedere dag een wortel.

Er zijn nog zoveel dingen die we kunnen leren van honden. Leren delen bijvoorbeeld. Deze zachtaardige hond brengt zijn beste paardenvriendje iedere dag een wortel!

Tina LeVoir-Jones filmde de beelden tijdens een bezoek aan de boerderij van een vriendin. Wat ze op camera vastlegde, is de dagelijkse routine van haar hond en paard.

Tina schreef bij de video op Facebook: “Dit is fantastisch! Kijk goed. Mijn vriendin heeft haar hond die een wortel naar haar paard brengt.”

Wanneer het tijd is voor een hapje, weet deze hond perfect hoe laat het is! De viervoeter grijpt een wortel en rent ermee naar haar vriendje. En die laatste aanvaardt de snack natuurlijk dankbaar.

We hopen dat deze prachtige traditie nog vele jaren mag duren! Bekijk de schattige beelden hieronder en deel dit met je vrienden!

Lees verder

Diertjes

Moordenaar van populaire berggorilla krijgt straf te horen.

Zilverruggen komen alleen nog voor in beschermde gebieden in Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Rafiki was een zilverrug die een groep leidde van zeventien berggorilla’s.

Naar schatting leven er nog maar iets meer dan 1.000 exemplaren in het wild. Daarom zijn ze dus met uitsterven bedreigd. De groep van Rafiki leefde in Oeganda en was gewend aan contact met mensen.

In het land vormen de gorilla’s een van de belangrijkste trekpleisters voor toeristen. De inkomsten gaan naar het Uganda Wildlife Authority, die de soort beschermen en in stand proberen te houden. Rafiki was ontzettend populair bij de bezoekers van het Bwindi Impenetrable National Park.

Als gevolg van de coronapandemie zijn de parken dicht en is de stroperij helaas weer toegenomen. Sinds de uitbraak van het virus zijn er meer dan 300 incidenten geweest.

De stroper die Rafiki om het leven bracht, is veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Felix Byamukama bekende schuld aan het binnendringen van een beschermd gebied en het vermoorden van een aap.

View this post on Instagram

JUSTICIA POR RAFIKI Un cazador furtivo fue condenado este jueves a 11 años de prisión por haber matado a Rafiki, uno de los últimos gorilas de montaña más famoso de Uganda. El simio de espalda plateada tenía unos 25 años cuando fue asesinado con una lanza en el Parque Nacional de la Selva Impenetrable de Bwindi (suroeste). Las organizaciones protectoras de animales celebraron la decisión judicial. "Estamos aliviados de que se haya hecho justicia por Rafiki, y esto debería servir de ejemplo para otras personas que matan animales", señaló el director ejecutivo de la Autoridad de Fauna Ugandesa (UWA), Sam Mwandha. #rafiki #gorila #justicia

A post shared by Página/12 (@pagina12) on

De beheerders van het park laten weten dat ze blij zijn dat er gerechtigheid geschiedde voor Rafiki.

De man beweerde dat hij handelde uit zelfverdediging omdat Rafiki hem zou aangevallen hebben. Byamukama was het park betreden samen met drie andere mannen en hadden al meerdere andere dieren gedood. De drie andere verdachten ontkennen alles. Zij zullen op een latere datum berecht worden.

Indien de man berecht was in een speciale natuur-rechtbank had de straf nog veel hoger kunnen oplopen. Rafiki was op het ogenblik van zijn overlijden naar schatting om en bij de 25 jaar oud.

Lees verder

Diertjes

Hond vier jaar lang aan boom vastgebonden, gered door anonieme tip.

Eerder dit jaar kregen dierenbeschermers een anonieme tip over een verwaarloosde hond op een boerderij in de Amerikaanse staat Georgia. Daar aangekomen, moesten ze zich in de ogen wrijven. Daar zat een zieke, vieze en uitgemergelde hond vastgeketend aan een boom.

Go Dogs, Go Rescue Inc, een dierenreddingsorganisatie, deelde het verhaal op de social media, vergezeld van foto’s van zijn ongelofelijke verandering. De hond moest vier jaar lang vastgebonden aan een boom leven.

De viervoeter was compleet verwaarloosd toen ze hem vonden. Een hond van dat ras weegt normaal tussen de 20 en 30 kilo, maar deze hond woog amper 12 kilogram. Hij had verwondingen in zijn hals door de riem.

Een onderzoek bij de dierenarts bracht aan het licht dat hij hartwormen had. Dit is een levensbedreigende aandoening, veroorzaakt door een parasiet in de bloedvaten en het hart van het beestje.

Gelukkig kent dit droevige verhaal een goede afloop. Deze maand deelde de organisatie een nieuw bericht. En de hond is nog nauwelijks herkenbaar.

Hij vond een gouden mandje en kreeg de naam Hero. Die naam heeft hij te danken aan de epische omstandigheden waarin hij overleefde.

De hond heeft nu een zacht, warm bedje en is omringd door mensen die van hem houden. Hij heeft wel een lichte hernia overgehouden aan de beproeving, maar een kleine ingreep zal ook dat binnenkort oplossen.

De wrede baasjes van de hond zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

We zijn deze redders zo dankbaar dat ze erin slaagden om deze hond een tweede kans te geven!

Lees verder

Trending