Connect with us

Heftig

8-jarige jongen vecht poema af met stok ‘terwijl het op zijn hoofd kauwde’.

Laten we dit vechtertje (in alle betekenissen van het woord) met hartjes overladen!

Een achtjarige jongen slaagde er als bij wonder in om een poema af te vechten met een stok, terwijl het dier hem bij het hoofd sleurde. Pike Carlson werd vorige maand aangevallen door een poema toen hij samen met zijn oudere broer Gage in zijn tuin in Bailey in de Amerikaanse staat Colorado aan het spelen was. De gigantische kat greep Pike bij het hoofd en sleurde hem onder een boom, terwijl de jongen om hulp krijste.

9News

Gage rende naar binnen om hun vader, Ron Carlson, te waarschuwen, die naar buiten liep met een mes om zijn jongen te helpen.

Carlson verklaarde aan NBC:

“Zijn hoofd zat in de mond van de leeuw en ik zag het gebeuren – en dat deed me knappen vanbinnen – zien hoe het op hem kauwde.”

YouTube

Terwijl Carlson naar zijn zoon rende, probeerde Pike zich dapper te weren met het enige wapen dat hij kon vinden – een stok. De jongen zei tegen papa: “Papa, alle dieren hebben een kwetsbare plek, hun oogballen.” Pike greep de stok die onder de boom lag en probeerde het in het oog van het roofdier te prikken.

Precies op het moment dat zijn vader vlakbij was genaderd, liet de poema de jongen los. Toen besefte Carlson dat zijn zoon zwaargewond was. De vader getuigde: “Toen ik hem oppakte, zag ik dat een kant van zijn gezicht volledig openlag. Hij zat helemaal onder het bloed, zijn scalp was op verschillende plaatsen opengereten.”

De familie haastte de jongen naar de dichtstbijzijnde brandweerkazerne, van waaruit hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Pike onderging twee operaties en een dozijn hechtingen, maar de dokters zeiden dat hij zou overleven.

De jongen heeft nog een operatie nodig om een deel van zijn ooglid te corrigeren, maar het ventje blijft opmerkelijk optimistisch. Hij zei: “De poema is een listig dier. Probeer niet met een poema te worstelen. Het is een valsspeler.”

Lees verder

Diertjes

Dierenambulance rukt uit voor dronken schaap dat niet meer op poten kan staan.

Schapen kunnen ook dronken worden – zo hebben we weer iets geleerd.

Zondagmiddag kreeg de dierenambulance Kennemerland een bizarre melding. In een wei lag een schaap buiten westen dat niet meer zelfstandig recht kon staan.

Facebook

De dierenambulance stuurde twee ambulances ter plaatse. De boer vertelde de ambulancemedewerkers dat hij vermoedde dat het schaap dronken was. Hoe is dat mogelijk, vraag je jezelf af? De dierenambulance gaf het antwoord in een Facebookpost: “Veel vissers geven brood dat ze over hebben uit goede bedoeling aan schapen. Als een schaap echter te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag en dat zorgt voor alcohol.”

Facebook

De lokale dierenarts nam het dier mee voor controle, hoewel die geen ervaring had met dronken schapen. Blijkbaar moest het dier gewoon zijn roes uitslapen. “Net als bij een mens is het een kwestie van nuchter worden en weer verder”, geeft de dierenambulance nog mee.

Lees verder

Heftig

Vader in Oss onder ogen van 13-jarige zoon zwaar mishandeld door groep jongeren.

De vader had de jongeren aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers.

Zaterdag werd een vader in Oss brutaal mishandeld door een groep jongeren. De man had de groep aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers. De vader werd in het bijzijn van zijn 13-jarige zoon en een vriendje in elkaar geslagen.

Politie

De man was samen met zijn zoon en diens vriendje rond 21:15 uur onderweg op de Amsteleindstraat. Daar hingen drie jongens en een meisje rond die vreselijke ziektes riepen naar omstanders.

De vader confronteerde de jongeren met hun bedrag, maar daarop werd het gezelschap erg agressief. Hij werd brutaal in elkaar geslagen en kon maar net een taser afwenden. De man slaagde erin om te ontsnappen en rende samen met de twee kinderen naar huis. Twee jongeren waren hem gevolgd en pakten hem op de stoep nog een keer hardhandig aan.

De politie spreekt van een ‘laffe openlijke geweldpleging’ en roept getuigen op om zich te melden. Er werd vooralsnog geen signalement van de verdachten verspreid.

Lees verder

Heftig

Politie Almere deelt beelden van bizar steekwapen gebruikt tijdens bijna fatale steekpartij.

Verdachte steekpartij gebruikte boksbeugel met spies.

De politie van Almere deelde beelden van een tiener die op klaarlichte dag in augustus een 29-jarige man probeerde dood te steken. De beelden tonen een erg bizar wapen: een soort boksbeugel met een vlijmscherpe spies.

YouTube

Het bijna fatale steekincident vond plaats op 14 augustus, kort na het middaguur. Vijf personen kregen het aan de stok met een 29-jarige man, die vervolgens werd neergestoken. Het slachtoffer werd in de buik geraakt en overleed bijna aan zijn verwondingen. Een grootschalige zoekactie leverde niets op. Het publiek werd opgeroepen om uit te kijken naar de vijf verdachten. De groep wordt duidelijk in beeld gebracht op de bewakingsbeelden die via het opsporingsprogramma Bureau Flevoland openbaar werden gemaakt.

Een camera van een restaurant in Almere legde haarscherpe beelden vast van de hoofdverdachte. De politie deed een oproep aan de man en andere getuigen om zich te melden.

Lees verder

Trending