Connect with us

Heftig

Visser door oog van de naald nadat hij zichzelf in gezicht schiet met harpoen.

Hij mag van geluk spreken dat hij nog leeft!

Een visser in Zuid-Afrika mag van geluk spreken dat hij nog leeft nadat hij zich per ongeluk in het gezicht schoot met een harpoen. We willen onze lezers bij voorbaat waarschuwen: deze reportage bevat heftige beelden die op sommige personen schokkend zouden kunnen overkomen.

Het incident gebeurde toen de 48-jarige man aan het duiken was voor de kust van Scottburgh in Zuid-Afrika.

Facebook

Volgens getuigen was de man erg overstuur toen hij terug op het strand strompelde, waar redders hem te hulp schoten. Zoals op de foto’s te zien is, doorboorde de speer de rechterkant van zijn kaak en kwam er weer uit net onder zijn linkeroog.

Volgens MailOnline verklaarde een van de redders dat de visser zichzelf onder zijn sinus en onder zijn hersenen beschoten had met een harpoen. Redders en hulpverleners behandelden hem op het strand terwijl hij nog bij bewustzijn was, voordat hij werd overgevlogen naar een ziekenhuis.

Hoewel de man nog in leven was en bij bewustzijn, is het niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. De 48-jarige visser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Facebook

De volledige omvang van de verwondingen van de man zullen pas duidelijk worden na de operatie.

Speervissen is een eeuwenoude techniek om te vissen. Aanvankelijk werd het gedaan met speren die met de hand werden vastgehouden, maar tegenwoordig wordt er gebruikt gemaakt van mechanische harpoenen, hoewel deze techniek in sommige landen verboden is.

Lees verder

Diertjes

Dierenambulance rukt uit voor dronken schaap dat niet meer op poten kan staan.

Schapen kunnen ook dronken worden – zo hebben we weer iets geleerd.

Zondagmiddag kreeg de dierenambulance Kennemerland een bizarre melding. In een wei lag een schaap buiten westen dat niet meer zelfstandig recht kon staan.

Facebook

De dierenambulance stuurde twee ambulances ter plaatse. De boer vertelde de ambulancemedewerkers dat hij vermoedde dat het schaap dronken was. Hoe is dat mogelijk, vraag je jezelf af? De dierenambulance gaf het antwoord in een Facebookpost: “Veel vissers geven brood dat ze over hebben uit goede bedoeling aan schapen. Als een schaap echter te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag en dat zorgt voor alcohol.”

Facebook

De lokale dierenarts nam het dier mee voor controle, hoewel die geen ervaring had met dronken schapen. Blijkbaar moest het dier gewoon zijn roes uitslapen. “Net als bij een mens is het een kwestie van nuchter worden en weer verder”, geeft de dierenambulance nog mee.

Lees verder

Heftig

Vader in Oss onder ogen van 13-jarige zoon zwaar mishandeld door groep jongeren.

De vader had de jongeren aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers.

Zaterdag werd een vader in Oss brutaal mishandeld door een groep jongeren. De man had de groep aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers. De vader werd in het bijzijn van zijn 13-jarige zoon en een vriendje in elkaar geslagen.

Politie

De man was samen met zijn zoon en diens vriendje rond 21:15 uur onderweg op de Amsteleindstraat. Daar hingen drie jongens en een meisje rond die vreselijke ziektes riepen naar omstanders.

De vader confronteerde de jongeren met hun bedrag, maar daarop werd het gezelschap erg agressief. Hij werd brutaal in elkaar geslagen en kon maar net een taser afwenden. De man slaagde erin om te ontsnappen en rende samen met de twee kinderen naar huis. Twee jongeren waren hem gevolgd en pakten hem op de stoep nog een keer hardhandig aan.

De politie spreekt van een ‘laffe openlijke geweldpleging’ en roept getuigen op om zich te melden. Er werd vooralsnog geen signalement van de verdachten verspreid.

Lees verder

Heftig

Politie Almere deelt beelden van bizar steekwapen gebruikt tijdens bijna fatale steekpartij.

Verdachte steekpartij gebruikte boksbeugel met spies.

De politie van Almere deelde beelden van een tiener die op klaarlichte dag in augustus een 29-jarige man probeerde dood te steken. De beelden tonen een erg bizar wapen: een soort boksbeugel met een vlijmscherpe spies.

YouTube

Het bijna fatale steekincident vond plaats op 14 augustus, kort na het middaguur. Vijf personen kregen het aan de stok met een 29-jarige man, die vervolgens werd neergestoken. Het slachtoffer werd in de buik geraakt en overleed bijna aan zijn verwondingen. Een grootschalige zoekactie leverde niets op. Het publiek werd opgeroepen om uit te kijken naar de vijf verdachten. De groep wordt duidelijk in beeld gebracht op de bewakingsbeelden die via het opsporingsprogramma Bureau Flevoland openbaar werden gemaakt.

Een camera van een restaurant in Almere legde haarscherpe beelden vast van de hoofdverdachte. De politie deed een oproep aan de man en andere getuigen om zich te melden.

Lees verder

Trending