Connect with us

Heftig

Doodsbang hondje dat spuitje zal krijgen, heeft prachtige reactie als ze beseft dat ze gered is.

Het begin is moeilijk om te kijken, maar het einde maakt alles goed!

Het is een droevig feit dat heel wat honden die naar het dierenasiel worden gebracht ondervoed zijn. Het doet ons pijn om honden te moeten zien die zoveel pijn hebben dat ze nog nauwelijks kunnen staan. Maar sommige honden blijven mensen toch vertrouwen, ondanks de verwaarlozing die ze in hun handen leden. Er zijn echter ook honden die in elkaar krimpen van de schrik wanneer de redders hen willen benaderen.

We kunnen het ons gewoon niet voorstellen dat er mensen zijn die een dier pijn zouden willen doen. Ons verstand is daar gewoon te klein voor …

Dat gezegd zijnde, zijn we ervan overtuigd dat honden een zesde zintuig hebben om te voelen of ze te maken hebben met goede of slechte mensen.

Mensen die met geredde dieren werken, weten dat het belangrijk is om het dier de eerste stap te laten zetten. Uiteraard is het normaal dat je het beestje wilt strelen en ermee wil spelen, maar dat is niet altijd de beste benadering voor gekwetste dieren.

Edie, een verlaten hond, stond op het punt om het fatale spuitje te krijgen. Ze was doodsbang van mensen en het was heel lang geleden dat er nog iemand voor haar gezorgd had. Haar vacht was een puinhoop en ze was gevaarlijk ondervoed.

Er was een ware dierenliefhebber nodig om haar een tweede kans te gunnen.

Het eerste deel van de video is moeilijk om te kijken. Edie is zo bang dat ze geen blijf weet met zichzelf. Haar hele lichaampje trilt terwijl ze heftig blaft tegen de man die haar probeert te overtuigen om een snoepje te nemen.

Uiteindelijk slaagt de man erin om Edie te kalmeren. Nu kan hij haar eindelijk benaderen.

Het duurt niet lang voor er een echte vertrouwensband gesmeed wordt. Edie begint te begrijpen dat de man er niet is om haar te kwetsen. Je ziet echt het moment waarop ze beseft dat ze niet meer ingeslapen zal worden.

Bekijk de video hieronder om de reactie van Edie te zien wanneer ze snapt dat ze gered is. Laten we even de tijd nemen om de mensen te bedanken die hun leven wijden aan het redden en verzorgen van verwaarloosde en mishandelde dieren. Zonder jullie zou de wereld een veel slechtere plek zijn voor onze onschuldige viervoetige vrienden.

Bron en afbeeldingen: YouTube

Lees verder

Heftig

Moeder van Mark Rutte overleden

De moeder van premier Mark Rutte is overleden. Ze is 96 jaar geworden.

De premier en zijn familie hebben haar afgelopen vrijdag in besloten kring begraven. Ze is overleden op woensdag 13 mei, naar nu bekend is geworden. De afgelopen weken werkte de premier gewoon door.

De moeder van de premier woonde al enige tijd in een verzorgingstehuis in Den Haag. Vorige maand werd bekend dat er in het tehuis corona was uitgebroken. Daaraan is Ruttes moeder in elk geval niet overleden, want vlak voor haar overlijden is ze daar nog op getest.

Rutte was al jaren mantelzorger voor zijn moeder, die al sinds eind jaren ’80 weduwe was. De laatste weken voor haar dood kon hij haar door de coronamaatregelen niet meer bezoeken.

De vader van Rutte was eerst getrouwd met haar zus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleed zij in een Jappenkamp. Toen Ruttes vader na de oorlog terugkeerde naar Nederland, klikte het met de jongere zus van zijn vrouw. Hij had haar voor het laatst gezien toen ze nog een meisje was, zo vertelde Rutte ooit in een interview. Ondanks het leeftijdsverschil trouwden ze en kregen nog kinderen. Rutte is de jongste uit het gezin en heeft zes oudere (half) broers en zussen. Eind jaren tachtig verloor hij ook al een broer aan aids en later nog een zus.

Lees verder

Diertjes

Dierenambulance rukt uit voor dronken schaap dat niet meer op poten kan staan.

Schapen kunnen ook dronken worden – zo hebben we weer iets geleerd.

Zondagmiddag kreeg de dierenambulance Kennemerland een bizarre melding. In een wei lag een schaap buiten westen dat niet meer zelfstandig recht kon staan.

Facebook

De dierenambulance stuurde twee ambulances ter plaatse. De boer vertelde de ambulancemedewerkers dat hij vermoedde dat het schaap dronken was. Hoe is dat mogelijk, vraag je jezelf af? De dierenambulance gaf het antwoord in een Facebookpost: “Veel vissers geven brood dat ze over hebben uit goede bedoeling aan schapen. Als een schaap echter te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag en dat zorgt voor alcohol.”

Facebook

De lokale dierenarts nam het dier mee voor controle, hoewel die geen ervaring had met dronken schapen. Blijkbaar moest het dier gewoon zijn roes uitslapen. “Net als bij een mens is het een kwestie van nuchter worden en weer verder”, geeft de dierenambulance nog mee.

Lees verder

Heftig

Vader in Oss onder ogen van 13-jarige zoon zwaar mishandeld door groep jongeren.

De vader had de jongeren aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers.

Zaterdag werd een vader in Oss brutaal mishandeld door een groep jongeren. De man had de groep aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers. De vader werd in het bijzijn van zijn 13-jarige zoon en een vriendje in elkaar geslagen.

Politie

De man was samen met zijn zoon en diens vriendje rond 21:15 uur onderweg op de Amsteleindstraat. Daar hingen drie jongens en een meisje rond die vreselijke ziektes riepen naar omstanders.

De vader confronteerde de jongeren met hun bedrag, maar daarop werd het gezelschap erg agressief. Hij werd brutaal in elkaar geslagen en kon maar net een taser afwenden. De man slaagde erin om te ontsnappen en rende samen met de twee kinderen naar huis. Twee jongeren waren hem gevolgd en pakten hem op de stoep nog een keer hardhandig aan.

De politie spreekt van een ‘laffe openlijke geweldpleging’ en roept getuigen op om zich te melden. Er werd vooralsnog geen signalement van de verdachten verspreid.

Lees verder
Advertisement

Trending