Connect with us

Heftig

Baby die uit baarmoeder vermoorde moeder werd gesneden, overlijdt in armen van papa.

Droevig nieuws. Rust in vrede, kleine engel.

Nadat hij aanvankelijk lichte tekenen van vooruitgang vertoonde, is de babyjongen die in april uit de baarmoeder van zijn moeder werd gesneden alsnog overleden.

Baby Yovanny Jadiel Lopez, die tijdens zijn korte leven aan beademingsmachines lag, overleed vrijdagochtend in de armen van zijn vader Yovany Lopez. Dat meldt Julie Contreras, een woordvoerster van de families van Lopez en Marlen Ochoa-Lopez.

Ochoa-Lopez (19) werd op 15 mei dood aangetroffen, drie weken voor haar uitgerekende datum.

“Met grote droefenis melden wij u dat baby Yovanny Jadiel Lopez overleden is”, leest de verklaring. De doodsoorzaak is volgens de verklaring het zware hersenletsel dat de jongen opliep nadat hij brutaal uit de baarmoeder van zijn moeder werd gesneden.

De politie klaagde moeder en dochter Clarisa Figueroa (46) en Desiree Figueroa (24) aan wegens moord en zware slagen en verwondingen aan een kind jonger dan 13.

Politieagent en speurder Eddie Johnson vermoedt dat de verdachten ‘het kind als dat van hun eigen wilden opvoeden’. Clarisa Figueroa fakete een zwangerschap en belde op 23 april de hulpdiensten – de dag dat het slachtoffer het laatst gezien was – om te beweren dat ze zopas bevallen was van een jongen die ademhalingsmoeilijkheden had.

Door het gebrek aan zuurstof moest Yovanny blijven vechten en werd hij aan de beademingsmachine gelegd.

Hij werd in een kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. De politie gaat ervan uit dat de moeder en de dochter de aanval zorgvuldig gepland hadden en de aanstaande moeder met een list naar hun huis lokten. Ze hadden via Facebook namelijk gratis babyspulletjes beloofd, die de nietsvermoedende zwangere vrouw bij hen zou ophalen.

Ook een derde persoon, de vriend van Desiree, Piotr Bobak (40), werd aangehouden voor zijn betrokkenheid.

De verklaring kondigt aan dat de begrafenis van de jongen in privésfeer zal plaatsvinden. “Houd de familie alsjeblieft in uw gedachten en gebeden terwijl ze door deze moeilijke tijd gaan”, leest de verklaring nog.

Dit doet ongelofelijk veel pijn om te lezen. Onze gedachten zijn bij de familie en de kleine jongen die veel te vroeg en op een vreselijke manier uit het leven werd gerukt.

Bron en afbeeldingen: Facebook, Chicago Police en People

Lees verder

Diertjes

Dierenambulance rukt uit voor dronken schaap dat niet meer op poten kan staan.

Schapen kunnen ook dronken worden – zo hebben we weer iets geleerd.

Zondagmiddag kreeg de dierenambulance Kennemerland een bizarre melding. In een wei lag een schaap buiten westen dat niet meer zelfstandig recht kon staan.

Facebook

De dierenambulance stuurde twee ambulances ter plaatse. De boer vertelde de ambulancemedewerkers dat hij vermoedde dat het schaap dronken was. Hoe is dat mogelijk, vraag je jezelf af? De dierenambulance gaf het antwoord in een Facebookpost: “Veel vissers geven brood dat ze over hebben uit goede bedoeling aan schapen. Als een schaap echter te veel brood krijgt, gaat dit gisten in zijn maag en dat zorgt voor alcohol.”

Facebook

De lokale dierenarts nam het dier mee voor controle, hoewel die geen ervaring had met dronken schapen. Blijkbaar moest het dier gewoon zijn roes uitslapen. “Net als bij een mens is het een kwestie van nuchter worden en weer verder”, geeft de dierenambulance nog mee.

Lees verder

Heftig

Vader in Oss onder ogen van 13-jarige zoon zwaar mishandeld door groep jongeren.

De vader had de jongeren aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers.

Zaterdag werd een vader in Oss brutaal mishandeld door een groep jongeren. De man had de groep aangesproken omdat ze verschrikkelijke ziektes riepen naar voorbijgangers. De vader werd in het bijzijn van zijn 13-jarige zoon en een vriendje in elkaar geslagen.

Politie

De man was samen met zijn zoon en diens vriendje rond 21:15 uur onderweg op de Amsteleindstraat. Daar hingen drie jongens en een meisje rond die vreselijke ziektes riepen naar omstanders.

De vader confronteerde de jongeren met hun bedrag, maar daarop werd het gezelschap erg agressief. Hij werd brutaal in elkaar geslagen en kon maar net een taser afwenden. De man slaagde erin om te ontsnappen en rende samen met de twee kinderen naar huis. Twee jongeren waren hem gevolgd en pakten hem op de stoep nog een keer hardhandig aan.

De politie spreekt van een ‘laffe openlijke geweldpleging’ en roept getuigen op om zich te melden. Er werd vooralsnog geen signalement van de verdachten verspreid.

Lees verder

Heftig

Politie Almere deelt beelden van bizar steekwapen gebruikt tijdens bijna fatale steekpartij.

Verdachte steekpartij gebruikte boksbeugel met spies.

De politie van Almere deelde beelden van een tiener die op klaarlichte dag in augustus een 29-jarige man probeerde dood te steken. De beelden tonen een erg bizar wapen: een soort boksbeugel met een vlijmscherpe spies.

YouTube

Het bijna fatale steekincident vond plaats op 14 augustus, kort na het middaguur. Vijf personen kregen het aan de stok met een 29-jarige man, die vervolgens werd neergestoken. Het slachtoffer werd in de buik geraakt en overleed bijna aan zijn verwondingen. Een grootschalige zoekactie leverde niets op. Het publiek werd opgeroepen om uit te kijken naar de vijf verdachten. De groep wordt duidelijk in beeld gebracht op de bewakingsbeelden die via het opsporingsprogramma Bureau Flevoland openbaar werden gemaakt.

Een camera van een restaurant in Almere legde haarscherpe beelden vast van de hoofdverdachte. De politie deed een oproep aan de man en andere getuigen om zich te melden.

Lees verder

Trending