in , ,

LOLLOL OMGOMG WTFWTF LiefLief BoosBoos Om van te huilenOm van te huilen

Wetenschap beweert: je slaapt beter met een hond in je bed.

Iedereen die met z’n huisdier in bed slaapt, zal het graag horen en misschien zelfs bevestigen. Een onderzoek toonde aan dat met je huisdier in bed slapen goed is voor je nachtrust.

De Mayo Clinic in het Amerikaanse Arizona beweert dat je beter slaapt als er een huisdier naast je in bed ligt. De studie spitste zich vooral toe op honden. De onderzoekers volgden 5 maanden lang 40 mensen zonder slaapproblemen die ook een hond hebben. Daarbij werd vooral de nachtrust in de gaten gehouden.

De resultaten toonden aan dat mensen met een huisdier in hun bed beter sliepen. Dat gold voor het baasje én de hond! Nuance is wel dat de bevindingen niet opgingen wanneer de hond onder de dekens sliep. Dan beweegt de hond meer en dat heeft een negatieve invloed op de nachtrust.

Wie zijn of haar puppy echter op het voeteneinde of dichtbij het bed liet sliepen, sliep in het algemeen beter. Hoe komt dit, horen we je je afvragen? Dokter Lois Krahn legde uit: “Baasjes krijgen vaak een veilig gevoel en slapen daarom beter. Daarnaast zijn veel baasjes overdag vaak weg van huis en door dan het huisdier in de slaapkamer te laten overnachten, creëer je makkelijk meer quality time met je hond.”

Uiteraard moeten we dergelijke studies met een korreltje zou lezen, maar voor wie met z’n hond in bed slaapt is het wel leuk om lezen!

DEEL dit bericht als ook jij met je hond in bed slaapt!

Bron en afbeeldingen: Libelle

Politie Zaanstreek redt twee verwaarloosde kinderen die dierlijk gedrag vertoonden.

Na 12 jaar zwaaien naar leerlingen van achter raam, geven 400 kinderen haar emotioneel afscheid.