Connect with us

Animals

Vrouw betaalde om staven in kelen husky’s te steken zodat ze niet meer konden blaffen.

De eigenaresse zei dat ze het geblaf van de honden beu was en haar husky’s liet ‘ontblaffen’.

Een hondeneigenaresse betaalde om staven in de stembanden van haar husky’s te prikken zodat ze niet meer konden blaffen. Anne Beller (47) huurde dierenarts Denise Felling in om de gruwelijke procedure te laten uitvoeren omdat ze het geluid van haar twee jonge husky’s niet meer kon verdragen.

De vrouw uit Pennsylvania in de VS mag nu twee jaar geen huisdieren meer houden nadat inspecteurs van de dierenbescherming de mishandeling ontdekten.

De illegale procedure werd uitgevoerd in een smerig hok bij het huis van Beller.

Ze had nog twee dobermann pinschers die door iemand anders ‘ontblaft’ werden.

De mishandeling werd ontdekt door de dierenbescherming, die in mei 2018 vijftien honden op haar boerderij in beslag namen.

Bezorgde burgers hadden de dierenbescherming gecontacteerd omdat ze zich ernstig zorgen maakten over het welzijn van de dieren.

Bij negen puppy’s werd de staart op een vreselijke manier geknipt door ze zeer strak af te binden met rubberen bandjes.

Beller bekende de feiten en werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar.

Tijdens haar probatie mag Beller niet meer werken met honden, noch honden houden.

Dierenarts Felling bekende eveneens dat ze vier honden had laten ‘ontblaffen’. Zij werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 23 maanden, maar werd onmiddellijk vrijgelaten omwille van de tijd die ze in voorhechtenis had doorgebracht.

DEEL dit bericht als ook jij vindt dat er strengere dierenwelzijnswetten moeten komen om dergelijke praktijken voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

Bron en afbeeldingen: Mirror en CBS

Lees verder

Animals

Lafaard schiet duif en gans dood in Alphen aan den Rijn: “Voel je je nu stoer?”

Wat bezielt deze mensen?!

De voorbije week werden er in de gemeente Alphen aan den Rijn twee vogels doodgeschoten. Een schutter nam een duif en een gans in het vizier en schoot hen genadeloos af. Dat meldt de plaatselijke dierenambulance.

De medewerkers van de dierenambulance reageren geschokt en verontwaardigd. In een Facebookpost schrijven ze: “Beste schutter, voel je je nu stoer?” Verder omschrijven ze hoe de vogels aan hun einde kwamen.

Ook het nest van de neergeschoten gans overleefde het niet. “We kunnen alleen maar hopen dat ze op slag dood was”, luidt het. De duif werd donderdag neergeschoten en moest later geëuthanaseerd worden.

“We zijn vrijwillig beschikbaar voor dieren in nood, maar wij kunnen hier helaas niet tegen op. Wij vragen ons af: WAAROM?”, sluit de dierenambulance het bericht af.

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat de dader of daders snel gevat worden.

Bron en afbeeldingen: Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Lees verder

Animals

Alligator vernielt raam om in huis van vrouw in te breken en ‘dronk dan al haar wijn op’.

Oké, dit is echt eng!

Een drie meter lange alligator sloeg met z’n snuit een raam in van een appartement, dwaalde een beetje rond en deed zich te goed aan de wijn van de eigenares.

Het enorme reptiel brak vrijdag vroeg in de ochtend in een huis in Clearwater, Florida, in. Hij was met zijn snuit door een lage raam geknald. De eigenares werd gewekt door gestommel en toen ze om 3 uur ’s ochtends naar beneden ging, werd ze geconfronteerd met de enorme alligator.

Ze verklaarde aan Fox13 dat de alligator aan haar wijn zat, haar keukentafel vernielde en haar muren beschadigde.

Gelukkig raakte de vrouw niet gewond en had ze geen huisdieren, zodat de alligator het zonder levende maaltijd moest stellen.

De vrouw belde een alligatorvanger, die het dier kon vangen en later vrijliet in de natuur. De politie deelde foto’s van de ongewone bezoeker en schreef: “See you later, alligator.”

Nou, is dat even schrikken zeg! Wat zou jij doen moest er plotseling een alligator in je keuken zitten?

Bron en afbeeldingen: Metro en Clearwater PD

Lees verder

Animals

Tegenstanders van vaccinaties weigeren hun huisdieren in te enten.

Dierenartsen kunnen er niet om lachen.

Bepaalde tegenstanders van vaccinaties kwamen zwaar onder vuur te liggen nadat mensen hoorden dat er nu een beweging is van huisdiereneigenaars die weigeren hun dieren in te enten omdat ze geloven dat het autisme zou veroorzaken. Dat meldt de website Distractify.

De link tussen vaccinaties en autisme werd echter uitgebreid weerlegd door de overgrote meerderheid van gezondheidsexperts. Ondanks het overweldigende bewijs is er nog altijd een kleine minderheid van mensen die gelooft in het verband tussen inentingen en autisme.

De website meldt dat er huisdiereneigenaars zijn die bang zijn dat hun schattige metgezellen autisme zouden krijgen indien ze hen laten inenten.

Vaccinaties zijn echter even noodzakelijk voor honden als voor mensen. Voor ze de wereld kunnen intrekken, hebben ze bepaalde vaccinaties nodig tegen verschillende ziektes, waaronder hondsdolheid.

Een hondeneigenaar beweerde echter dat er iets mis was met haar hond nadat ze hem zijn jaarlijkse vaccinatie had laten toedienen.

De American Animal Hospital Assocation beweert dat er een groep van tegenstanders van vaccinaties is die weigeren hun dieren in te enten. Het zou gaan om een tendens in het hippe Brooklyn in New York. Ze schreven dat het gaat om een “kleine minderheid van jonge, hippe, stedelijke millennials.”

De Britse Vereniging van Dierenartsen wilde niet wachten tot dit bijgeloof zich verder zou verspreiden en bracht alvast een veroordelende verklaring naar buiten.

Heel wat mensen vinden het hemeltergend dat dit nog gezegd moet worden aangezien het slechts enkele individuen zijn die deze onzin verspreiden.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Reddit en Distractify

Lees verder

Trending