Connect with us

Nieuwste

Optische illusie zorgt online voor verhitte discussie: loopt de kat de trap af of op?

Kan jij het mysterie ontrafelen?

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

In sommige situaties houden onze hersenen ons voor de gek. Onze ogen zien iets, maar onze hersenen interpreteren het op een andere manier. Op die manier zouden we de informatie ‘gemakkelijker’ begrijpen en kunnen verwerken.

Onderzoekers doen al eeuwenlang onderzoek naar de werking van onze hersenen. Dat doen ze onder meer door gebruik te maken van optische illusies.

De prent hieronder is een perfect voorbeeld van een optische illusie. Toen we de afbeelding voor het eerst zagen, moesten we ons eerlijk gezegd even in de ogen wrijven. Het lijkt erop dat de kat naar boven loopt. Maar als je je ogen even afwendt, moet je toegeven dat het ook kan dat de kat de trap af loopt.

De is de vraag die het hele internet verdeelt: Loopt de kat af of op de trap?

De prent zorgde online voor een verhitte discussie tussen mensen die denken dat de kat de trap op loopt en mensen die denken dat de kat de trap af loopt. Lees verder op de volgende pagina om meer te weten te komen over deze mysterieuze prent.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse
Lees verder

Nieuwste

Zien: Sylvie Meis viert haar vrijgezellenfeest in… kleine witte bikini!

Sylvie Meis is al een tijdje verliefd op de Duitse kunstenaar Nico Castello. De twee zijn ook al een tijdje verloofd maar moesten vanwege het coronavirus hun bruiloft wel verplaatsen. De 42-jarige verloofde kon niet langer wachten met haar vrijgezellenfeest. Op haar Instagram verschenen dan ook enkele kiekjes van ‘The GirlGang’. Miss Meis viert haar vrijgezellenfeest zoals wij haar vooral kennen: in bikini. De presentatrice deelt op Instagram beelden van de bijzondere dag…

Sylvie Meis in Hamburg

Samen met haar vier beste vriendinnen vertoeft Sylvie in haar favoriete spa hotel in Hamburg. ,,I made it through the wilderness”, laat de socialite weten op haar Instagram.

“I made it through the wildernis”, quote ze Madonna in de tekst naast een aantal foto’s. “Bachelorette-weekend in mijn favoriete spa-hotel met mijn girlgang uit Hamburg.”

 

Lees verder

Nieuwste

Jeroen Pauw en vriendin zoe uit elkaar

Jeroen Pauw gaf met twee vingers in zijn neus elke zondagavond de kijkcijfers van talkshow Op1 een slinger omhoog en bewees daarmee weer eens zijn vakmanschap. Toch heeft hij inmiddels besloten om vanaf deze week te stoppen met de co-presentatie (met journaliste Fidan Ekiz) van het programma.

Dat Jeroen zich in zijn vrije tijd niet hoeft te vervelen, is een feit. Hij bezit een villa met uitzicht op zee in een besloten wooncomplex op Curaçao en heeft in eigen land een motorjacht waarmee hij op zonnige momenten het Noord-Hollandse plassengebied doorkruist.

Buitenvrouw
Dat hij en zijn vriendin Zoé Goddijn op zulke momenten danig afstand houden en bij elkaar uit de buurt blijven, is natuurlijk een grappig bedoelde interpretatie van deze Story-foto’s; de twee zijn naar verluidt gelukkiger dan ooit. Dat Jeroen een buitenvrouw heeft – zoals een minnares in onder meer Suriname wordt genoemd – klopt wél, maar in zijn geval betreft dat slechts zijn stoere schip.

Bron: Story Beeld: Youtube

Lees verder

Nieuwste

Zien: Onderzoek bewijst: het jongste kind is het lievelingetje van de ouders

Ben je de jongste thuis? Dan heb je mazzel: je zou zomaar eens het lievelingetje van je ouders kunnen zijn.

Het onderzoek is van e-Kortingscode en het resultaat is duidelijk: bij meer dan de helft van de ondervraagde ouders is hun jongste kind hun favoriet.

Het gevolg is ook niet mis: doordat het jongste kind met veel liefde en aandacht opgroeit, wordt het vaak een zelfstandig en populair persoon. Ze groeien op met de houding: ik krijg dingen voor elkaar. Natuurlijk zullen ouders niet snel zeggen dat de benjamin van het stel hun oogappeltje is, maar het is ongemerkt vaak toch zo. En dat is pech voor alle oudsten in een gezin: slechts een kwart noemde hun oudste nakomeling het favoriete kind.

Hoe het zo komt? De meerderheid van de ouders wijdt de voorkeur aan het feit dat het jongste kind makkelijker is in vergelijking met broers en zussen. ‘’Mijn jongste dochter kijkt alles af bij de oudste. In verhouding heb ik dus weinig omkijken naar haar’’, zegt Ben van den Heuvel. Ook blijft een jongste kind vaak het langst thuis wonen of bij zijn of haar ouders plakken.

Opvallend is dat grootouders er anders over denken. Voor 42 procent van de opa’s en oma’s is juist het oudste kind het lievelingetje.

Bron: e-Kortingscode, Libelle Beeld: iStock

Lees verder

Trending